viktminskning piller Begränsa fruktos kan öka viktminskningen

gå ner 5 kilo Begränsa fruktos kan öka viktminskningen

En av anledningarna till att människor med låg kolhydratdieter kan gå ner i vikt är att de minskar deras intag av fruktos, en typ av socker som snabbt kan göras till kroppsfett, enligt en forskare vid UT Southwestern Medical Center. Dr.

Nuvarande hälsorelaterade riktlinjer tyder på att begränsning av bearbetade kolhydrater, varav många innehåller majssirap med hög fruktkonsumtion, kan bidra till att förhindra viktökning och de nya uppgifterna om fruktos stödjer denna rekommendation tydligt.

‘Vår studie visar för första gången den överraskande hastigheten med vilken människor gör kroppsfett från fruktos,’ sa Dr Parks. Fruktos, glukos och sackaros, som är en blandning av fruktos och glukos, är alla former av socker men metaboliseras annorlunda.

‘Alla tre kan göras till triglycerider, en form av kroppsfett, men när du börjar processen med fettsyntes från fruktos är det svårt att sakta ner det,’ sa hon.

I människor bildas triglycerider övervägande i levern, vilket fungerar som en trafikpolis för att samordna användningen av kostsocker. Det är leverns jobb när det möter glukos, för att bestämma om kroppen behöver lagra glukosen som glykogen, bränna den för energi eller förvandla glukosen till triglycerider. När det är så mycket glukos att bearbeta sätts det åt sidan för att bearbeta senare.

Fruktos kommer däremot in i denna metaboliska vägen nedströms, kringgår trafikpolisen och översvämmer den metaboliska vägen.

‘Det sätter i grunden in i rockkoncerten genom staketet’, säger Dr. Parks. ‘Det är en mindre kontrollerad rörelse av fruktos genom dessa vägar som gör att den bidrar till högre triglyceridsyntes. fruktos blir mycket snabbt gjort till fett i kroppen. ‘

Även om fruktos, en monosackarid eller enkelt socker,
viktminskning piller Begränsa fruktos kan öka viktminskningen
finns naturligt i höga nivåer i frukt, läggs det också till många bearbetade livsmedel. Fruktos är kanske mest känd för sin närvaro i sötningsmedlet kallad hög fruktos majssirap eller HFCS, som typiskt är 55 procent fruktos och 45 procent glukos, liknar blandningen som finns i frukter. Det har blivit det föredragna sötningsmedlet för många livsmedelsproducenter eftersom det i allmänhet är billigare, sötare och lättare att blanda i drycker än bordsocker.

För undersökningen utförde sex friska individer tre olika tester där de var tvungna att konsumera en fruktdrycksformulering. I ett test var frukostdrinken 100 procent glukos, som liknar de flytande läkarna ger patienter att testa för diabetes för oral glukostolerans. I det andra testet drack de halv glukos och halv fruktos, och i tredje drack de 25 procent glukos och 75 procent fruktos. Testerna var slumpmässiga och blinda, och individerna åt en vanlig lunch ungefär fyra timmar senare.

Forskarna fann att lipogenesen, processen genom vilken sockerarter omvandlas till kroppsfett, ökade signifikant när så mycket som hälften av glukosen ersattes med fruktos. Fruktos ges vid frukost ändrade också hur kroppen hanterade maten som ätes till lunch. Efter fruktosförbrukningen ökade levern lagringen av lunchfetter som kunde ha använts för andra ändamål.

‘Meddelandet från denna studie är kraftfull eftersom kroppsfettsyntesen mättes omedelbart efter det att de söta dryckerna konsumeras’, sa Dr Parks. ‘Kolhydraterna kom in i kroppen som sockerarter, levern tog molekylerna ifrån varandra som tinkerleksaker och satte dem ihop igen för att bygga fetter. Allt detta hände inom fyra timmar efter fruktosdrinken. Som ett resultat när nästa måltid ätit , lunchfettet var mer sannolikt att lagras än bränt.

‘Detta är en underskattning av effekten av fruktos eftersom dessa individer konsumerade dryckerna medan de fastade och eftersom individerna var friska, mager och förmodligen kunde bearbeta fruktosen ganska snabbt. Fettsyntes från sockerarter kan vara värre hos personer som är överviktiga eller överviktiga eftersom den här processen kan redan vara nyskapad. ‘

Dr Parks sa att folk som försöker gå ner i vikt borde inte eliminera frukt från deras dieter, men att begränsa bearbetade livsmedel som innehåller sockret kan hjälpa.

‘Det finns många människor där ute som vill demonisera fruktos som orsak till överviktepidemin,’ sa hon. ‘Jag tror att det kan vara en bidragsyter, men det är inte det enda problemet. Amerikaner äter för många kalorier för sin aktivitetsnivå. Vi ‘överskattar fett, vi’ överskattar protein;
viktminskning piller Begränsa fruktos kan öka viktminskningen
och vi ‘övertar alla sockerarter’.

SharePrint this ArticleLearn mer omhigh fructose majs sirap låg kolhydrat dieter forskare rapporterar southwestern medicinsk centrum viktminskning.