snabb bantning Behandlingsalternativ tillgängliga för män som står inför andropause

gå ner snabbt i vikt på en vecka Behandlingsalternativ tillgängliga för män som står inför andropause

Fråga: Jag har hört att andropause används för att beskriva mannen som motsvarar klimakteriet. Finns det något och i så fall hur är det diagnostiserat?

Svar: Andropaus kallas ett komplex av tecken och symtom relaterade till en minskning av androgen- eller testosteronproduktion som vanligtvis uppträder med ålder. Medan det vanligtvis är associerat med 50 år och äldre är låga testosteronnivåer inte begränsade till denna äldre ålder och kan uppstå hos yngre män som påverkar sexuell prestanda och fertilitet.

Statiner som tas för högt kolesterol kan sänka testosteron om de sänker LDL-kolesterolet för mycket, eftersom LDL-kolesterol är råmaterialet för alla steroidhormoner. Om LDL är för låg ökar kroppen sin produktion för att stödja hormonproduktionen. Så kanske istället för att automatiskt öka statin det vore klokt att utesluta testosteronbrist och överväga behandling med testosteron tillgängligt på recept från en läkare från ett komprimeringsapotek. Testa sedan blodet efter två månader för att se om testosteronnivåerna korrigeras.

Zink är nyckeln till testosteronmetabolism och för minskning av produktionen av dihydrotestosteron (DHT), som översimulerar prostatakörteln, en faktor i både godartad prostatisk hypertrofi (BPH) och prostatacancer. DHT bidrar till skallighet och ökad hårväxt på torso. För de män som inte är på statiner, försök först zink att höja testosteron i form av zinkaminosyra-kelat eller zinkkarnosin, innan du hoppar på testosteronbehandlingar.

Herb maca har också visat sig öka testosteronnivåerna. Testosteronbrist patienter med stabilt kroniskt hjärtsvikt visade förbättring av deras funktionella förmåga när de fick testosteron. Så det verkar som att för lite och för mycket testosteron är dåligt för hjärt-kärlsystemet, men att lämpliga mängder kan förbättra lipidprofiler och kardiovaskulär funktion.

Ett blodprov kan berätta om din testosteron är för låg. Total testosteron är en utgångspunkt, som inkluderar både bunden och fri testosteron, och kan vara avsevärt bristfällig för en diagnos. Men fetma, diabetes, hög insulin och östradiolnivåer kan öka bindningen av testosteron och lämnar inte tillräckligt med fritt testosteron för att ha en lämplig åtgärd i kroppen. Så där totalt testosteron är normalt, men symptom på brist med ovannämnda faktorer är närvarande, då skulle jag begära ett gratis testosterontest.

Det är också viktigt att screena för prostatahälsa med rektaltest och överväga PSA-nivåer där det är tillämpligt innan du använder testosteron eftersom sjukdomen skulle vara kontraindikation för testosteronbehandling.

En annan mycket viktig anmärkning är att män som har bukfetma hos manliga bröst ska ha kontrollerat deras östradiol, och om det är förhöjt föreslår detta överdriven aromatasaktivitet i kroppen, enzymet som gör fett och omvandlar testosteron till östradiol. Så testosteron skulle inte rekommenderas eftersom det riskerar att omvandlas till östradiol som förvärrar fetma / bröstproblemet.

En ND kan vägleda dig genom en annan metod för att först gå ner i vikt och minska östradiolen.

Det är en fångst 22 eftersom lågt testosteron ökar kroppsfett, vilket gör östrogen, så det handlar om att hitta hormonbalans och bryta cykeln, vilket inkluderar att titta på andra hormoner som progesteron, kortisol och sköldkörtelhormon.

Kali Simmonds, ND, är en läkare av naturläkemedicin som praktiserar i Charlottetown. Informationen som tillhandahålls är inte avsedd att diagnostisera eller ersätta en hälsovårdspersonals råd. Konsultera med en vårdgivare innan du gör några ändringar. Hon välkomnar frågor till den här kolumnen, som publiceras varannan tisdag i The Guardian.
snabb bantning Behandlingsalternativ tillgängliga för män som står inför andropause