snabb bantning baserad Easy Peasy Cooking hittar ett recept för framgång

hur går man ner i vikt utan att träna baserad Easy Peasy Cooking hittar ett recept för framgång

Mr Bacons verksamhet, Easy Peasy Cooking, var bland de företag som erkändes förra året av Paphitis som en del av hans Small Business Sunday Initiative, där ägare inbjuds varje söndag att skicka honom en Tweet om sina företag.

Paphitis, ägare till detaljhandeln, bland annat Ryman Stationery och hårdvarukedja Robert Dyas, väljer sedan sina sex favoriter varje vecka för att bli en till hans 500 000 plus-följare.

Easy Peasy Cooking, som producerar det mjuka Recept Kits-sortimentet av ört- och kryddblandningar som är utformade för att människor försöker hantera sin vikt, fick en omedelbar ökning till affärer efter att ha tagit en Small Business Sunday rekombination i augusti i augusti, bara månader efter lanseringen.

Och Bacon, som är baserad på Felaw Maltings, har nu stora förhoppningar om att ta sin verksamhet till en ny nivå,
snabb bantning baserad Easy Peasy Cooking hittar ett recept för framgång
just återvänt från den årliga Small Business Sunday Winners Conference i Birmingham, där han presenterades med sin vinnare trofé och fick råd från en rad affärsexperter.

Några av de skinniga receptkitserna som produceras av Easy Peasy Cooking. Bild: GREGG BROWN

Dessa inkluderade inte bara Mr Paphitis utan även Deborah Meaden, en annan Dragon ‘Den investor, John Mills, ordförande för JML, och en rad andra detaljister.

Mr Bacon, som lanserade Easy Peasy Cooking i Decemer 2015 och ursprungligen testade efterfrågan på och svaret på kitsna genom att handla på Ipswich-marknaden, sa att en viktig bit av råd som mottogs var att undvika att försöka bryta sig in i de stora mutiplen.

‘Jag blev varnad att de skulle kräva hög volym och pressa vinstmarginaler’, säger han. ‘Istället planerar jag att fokusera på att sälja genom rutter som hälsoklubbar och viktminskningsgrupper.’

Mr Bacon begränsar för närvarande marknadsföringsåtgärder för att säkerställa att han kan möta efterfrågan. Hans mål är att outsourca produktionen av kiten men det kommer att kräva en viss volymnivå och så står han inför dilemmaet om hur man överbryggar klyftan mellan de två stegen.

Ian Bacon, ägare till Easy Peasy Cooking. Bild: GREGG BROWN

Ett utvecklingsbidrag som nyligen beviljats ​​från företagsbyrån Nwes kommer att hjälpa och han utforskar också möjligheten till publikfinansiering.

Och Theo Paphitis var till hjälp här, tillägger även herr Bacon. ‘Jag hade fått höra att jag för trovärdighet borde ta med någon mer’ tung vikt ‘, säger han. ‘Men Theo sa:’ Du har vuxit verksamheten så långt du har och det ger dig trovärdighet. du behöver ingen ledande befattningshavare ‘.’
snabb bantning baserad Easy Peasy Cooking hittar ett recept för framgång