kosttillskott viktminskning baserad ätning hjälpte en Vancouver senior förlora 100 pounds och förbättra hennes hälsa

jag vill gå ner i vikt baserad ätning hjälpte en Vancouver senior förlora 100 pounds och förbättra hennes hälsa

Det är aldrig för sent att gå vegan bara fråga Sue Griffin.

Under 2010 lider Vancouver senioren av fibromyalgi, en sjukdom som orsakar muskuloskeletala smärta och ofta åtföljs av trötthet och sömnstörningar. Efter att ha kämpat med sin vikt i åratal, kämpade hon också med högt blodtryck och förhöjt kolesterol.

‘Jag åt den vanliga amerikanska kosten’, säger hon. ‘Jag trodde att jag åt ät, men jag åt för mycket ost och mycket kyckling och bröd.’

I stället för att ta ett drogeregister bytte hon till en vegan och mestadels glutenfri diet. Nästan fem år senare har den 68-årige pensionären förlorat 100 pounds, sett dramatiska förbättringar av hennes symptom på fibromyalgi och artrit, och hade hennes blodtryck och kolesterol fallit ner till normala nivåer.

Hon tar emot kombinationen av hennes dietary switch och blir seriös om motion för hennes fysiska rebound.

‘Jag tror att vegansk mat räddade min hälsa,’ säger hon. ‘Min energi har förbättrats, och bara att bli lättad från fibromyalgi smärtan har varit stor.’

Recept som ingår i denna historia: Quinoa-sallad med Vegan Green Goddess Dressing.

Griffin har försökt sprida ordet om hur växtbaserad ätning ändrat sitt liv. När hennes stadsdel New Seasons hade en hälsosam matlagningskonkurrens, gick hon in i receptet för kale gryta och vann på andra plats. Och när hon går till gymmet, älskar hon att få frågor om hur hon förlorat all denna vikt.

‘Jag simmar varannan dag och går till gymmet varannan dag, så jag tränar hela tiden, säger hon.’ Många människor på gymmet såg mig att gå ner i vikt och de vill känna till hemligheten. Jag säger ‘en växtbaserad diet’ och jag är ensam. De går bara iväg. Jag tycker att det är svårt för vissa seniorer att göra det, men det fungerar verkligen. Jag har försökt hjälpa många människor, men de vill inte alltid lyssna. ‘

För ett år sedan föll Griffin och bröt hennes arm, vilket gjorde henne ompröva hennes nuvarande levande arrangemang.

‘Det fick mig att tänka, kanske borde jag inte vara i det här huset ensam,’ säger hon. ‘Kanske borde jag vara någonstans som har allt jag tycker om att göra, och där kan jag få hjälp om jag behöver det.’

Griffin började titta på olika pensionskamrater i hela Portland-området och var inte imponerad av deras inställning till veganätning.

‘Jag ringde 21 olika ställen, och när jag frågar om deras vegetariska kostalternativ, säger de’ ja, ibland har vi hummus och sallader ‘,
kosttillskott viktminskning baserad ätning hjälpte en Vancouver senior förlora 100 pounds och förbättra hennes hälsa
säger hon. ‘Och jag trodde att det inte kommer att fungera.’

Sedan läste hon om Rose Villa, ett pensionatgemenskap i Oak Grove, där seriösa veganska alternativ finns på menyn varje dag. Hon besökte och åt på Harvest Grill restaurang, och hon tyckte om vad hon såg. Hon är planerad att flytta in i början av 2016, då byggandet av nya bostadshus kommer att slutföras.

Executive Chef Aaron Guerra är hjärnan bakom Harvest Grills växtbaserade alternativ, som går långt bortom hummus och sallader. Han kokas där i tre år och skapar menyer som erbjuder en väl avrundad mängd olika veganalternativ, inklusive flera rätter som kan vara tweaked att vara vegan genom att ersätta champinjoner eller vegan mock kyckling för det vanliga proteinet.

Guerra säger att han drar mest inspiration för färska, lokalt framställda, främst ekologiska ingredienser, med en majoritet av produkterna som kommer från Rose Villa s egna trädgård och växthus.

‘Det är den roliga delen’, säger han. ‘Vi odlar ett par olika typer av färsk basilika, färskt tarragon, färskt gurka, färsk squash. Just nu har vi tomater som börjar komma ut, och en av de saker vi gjorde förra veckan var färsk gazpacho med tomater som fortfarande var varma från solen. Det blir inte så trevligt än det. ‘

Ett bra exempel på Guerras tillvägagångssätt för växtbaserad matlagning är den senaste specialen av Quinoa-sallad med Vegan Green Goddess Dressing. Salladen har en uppdaterad version av Green Goddess, en salladsdressing som hade sin blomstrande på 1960-talet och 70-talet. Men flaskorna från de kommersiellt tillverkade grejerna från och med då kunde inte hålla ett ljus till Guerra s från scratch-versionen, som är tjock och krämig och får sin ljusa färg från färskt avokado, dragon och gräslök. Den sura kombinationen av citronsaft och äppelcidervinäger förhindrar avokado från att oxideras och blir brun, och förbandet har sitt livfulla utseende i flera dagar i kylskåpet, så det kan göras i förväg eller användas som ett dopp för veggiepinnar.

Guerras sallad är perfekt för övergången från sommaren till hösten. Quinoa ger ett ökat proteinbränsle som våra kroppar behöver när vi anpassar oss till svalare väder och salladen är prydad med bitar i säsongens äpplen och torkade tranbär. hackade kanderade valnötter, vilket ger en känsla av sötma och lite texturisk crunch.

Det är den typ av menyalternativ som berättar Griffin att Rose Villa tar växtbaserad att äta på allvar.

‘Det här är en bra meny,’ sa hon medan hon besökte restaurangen förra månaden. ‘Jag har träffat kocken och jag är mycket imponerad av honom. Jag kan inte vänta med att flytta in så jag kan äta här hela tiden.’
kosttillskott viktminskning baserad ätning hjälpte en Vancouver senior förlora 100 pounds och förbättra hennes hälsa