gå ner i vikt räkna kalorier baserat dryckpulver som ersättningsvikt för måltider

gå ner i vikt med styrketräning baserat dryckpulver som ersättningsvikt för måltider

Ett mjölkbaserat ersättningsdrinkpulver utvecklat av forskare från två LSU-institutioner kan hjälpa människor att säkert gå ner i vikt, inklusive de som normalt inte kan dricka mjölk på grund av matsmältningsfrågor.

‘Detta var en första och framgångsrik insats mot det större målet om produktutveckling mellan Pennington och AgCenter’, säger David Winwood, associerad verkställande direktör för affärsutveckling på Pennington Biomedical.

‘Måltidsmedelsprodukten är den första, men vi ser fram emot innovativa mellanmålsmedel, tillagade måltider och livsmedel för atletisk prestanda som går utöver traditionella kosttillskott’, säger Louise Wicker, chef för AgCenter School of Nutrition and Food Sciences.

Teamet har producerat choklad- och vaniljsmakor av dryckpulveret såväl som ett godis som är avsedda att ätas som ett komplement till måltidsersättningsskakningsbaserad diet. De planerar att erbjuda produkterna till deltagare i kommande Pennington Biomedical kliniska prövningar inriktade på fetma och knutna sjukdomar som diabetes, vilket är stora problem i Louisiana.

Undersökningar har visat att drickning av mjölkbyte i stället för måltider under 12 veckor är ett effektivt och säkert sätt att gå ner i vikt, säger Frank Greenway, en bioteknisk professor i Pennington som arbetar med projektet. Några typer av skakningar finns på marknaden, och de flesta innehåller några hundra kalorier per portion.

Pennington biomedicinska forskare angav hur många kalorier och hur mycket fett de önskade att var och en av produkterna innehöll.

Vissa forskare har föreslagit mjölk som grund för den typen av dietprogram.

‘Mjölk är något som mammor ger till spädbarn, och det är deras hela kost i grunden’, säger Greenway, som också är Pennington Biomedicals chefläkare.

Dryckpulvret som utvecklas är tillverkat av a2 Milk, som innehåller ett protein som gör det lättare att smälta än vanlig mjölk. Betakasin är proteinet som finns i mjölk, och det finns två typer: A1 och A2, som bryter ner annorlunda.

Vissa människor svarar negativt på hur A1 smälts. Symtom efterliknar de som kände när en laktosintolerant person dricker mjölk.

Inte alla kan dricka köttmjölk som säljs i livsmedelsbutiker. Vid mjölkningstid på mjölkbruksgårdar är koar vanligtvis inte separerade av vilken typ av beta-kaseinprotein de gör.

‘Probably 60 procent av korna har A2 och 40 procent har A1,’ sade Greenway. ‘Men all den mjölk som finns i våra livsmedelsbutiker som du ska köpa och dricka, har A1 i den.’

Ett New Zealand-företag som endast mjölkar kor med A2-protein säljer den produkten under varumärket a2 Milk. Företaget donerade mjölk till Pennington Biomedical för måltidet ersättning dryck projektet, sade Greenway.

Ashley Gutierrez, en mattechnologist med AgCenter Food Incubatorn och School of Nutrition and Food Sciences studenter Pitchayapat Chonpracha och Valentina Rosasco Silva formulerade två smaker av drycksmixpulver och använde också pulver för att göra godis.

‘Att översätta Penningtons forskning kring produkter som använder AgCenter s sakkunskap i Food Incubator kommer att hjälpa till att möta behoven i Louisiana för livsmedel som har hälsofördelar,’ sa Wicker.
gå ner i vikt räkna kalorier baserat dryckpulver som ersättningsvikt för måltider