gå ner 15 kg Bears hoppas att spåra streaking Red Raiders

hur jag gick ner i vikt Bears hoppas att spåra streaking Red Raiders

Sidolinje med en förstärkt fot, centrum Jo Lual Acuil såg i sorg som Texas Tech manhandlade Baylor, 77 53, i den 29 december Big 12 öppnare i Lubbock.

Den fula 24-poängs förlusten var Bears ‘mest skrynktade med säsongen.

Ingen visste då att Texas Tech skulle leda Big 12-rubriken i de fem sista matcherna i den ordinarie säsongen. Men det var tydligt att Röda Raiders nr 7 var mycket bättre än de sjude platserna för preseasonen från Big 12-tränare. Lördag. Texas Tech (22 4, 10 3) har vunnit sju raka spel för att leda 13-tiden för att försvara Big 12-mästaren Kansas genom ett spel.

Bears (16 10, 6 7) vill hämnas Big 12 öppningsförlusten till Red Raiders och göra ytterligare ett steg mot att nå NCAA-turneringen för femte raka säsongen.

‘De’ är på en sju matchande vinnande sträckor och vi är på en fyra matchande vinnande sträcka, så en av strängarna måste sluta, säger Lual Acuil. ‘Vi vill inte att det ska vara vårt. Vår folkmassa har varit riktigt bra, faktiskt de har varit enorma. Det har hjälpt oss mycket. ‘

Under andra året tränaren Chris Beard, Red Raiders har byggt sin rekord bakom en bollhuggning, aggressivt försvar som har lämnat motståndare frazzled. Röda Raiders har hållit Big 12-lag till en liga, låg 66,3 poäng per spel, medan de rankar andra genom att begränsa motståndarna till ett 42,6-fältmålprocent och en 33,3 3-procentig procent.

Seniorvakt Keenan Evans är ledare för Red Raiders, men de har tillräckligt med djup för att få in vågor av spelare att hålla sig friska i spelet och slita motståndare.

‘Vi tycker om att vi har en defensiv identitet i vårt program,’ sa Beard. ‘Rekryter köper in i den som har en önskan och talang att vakta, och vi spenderar mycket tid i praktiken på försvar. Det börjar alltid med seniorer och Keenan Evans har haft en speciell säsong och han får mycket uppmärksamhet och är en stor defensiv spelare. Tre eller fyra gånger i en halv gör han ett defensivt spel med sin talang och styrka. ‘

Evans leder Röda Raiders med 18,7 poäng, 3,
gå ner 15 kg Bears hoppas att spåra streaking Red Raiders
4 assists och 1.4 stjäl per spel. Endast två andra Texas Tech-spelare skyddar Jarrett Culver med 10,8 poäng per spel och skyddar Zhaire Smith med 10,7 genomsnittlig dubbelsiffra poäng. Men 10 spelare har i genomsnitt dubbeltalsminuter.

Röda Raiders skapar många av sina offensiva möjligheter genom att spela ett enormt försvar. Deras 6,8 stjäl per spel ranka tredje i Big 12.

‘De rankar som det tredje bästa försvaret i landet, bäst i Big 12,’ säger Baylor-tränaren Scott Drew. ‘De gör ett bra jobb som skapar kaos på den änden av golvet, vilket gör att de kan komma övergången, och de’ är elit i avslutning i övergången. De är ett riktigt idrottslag och de gör ett bra jobb för att spela hårt och tävla och tvinga lag till omsättning. ‘

Efter att ha kämpat för att göra konsekvent tidigare i Big 12-spel har björnarna i genomsnitt 76,2 poäng under sina fyra matchande seger. Med juniorvakt Jake Lindsey införs i startlinjen har punktskyddet Manu Lecomte haft mindre bolltryckstryck, och brottet har fungerat smidigare.

Medan Lecomte i genomsnitt har 16,5 poäng och Lual Acuil 12,2 poäng under sträckan, har Baylor fått mycket produktion från bänken eftersom framåt Terry Maston har i genomsnitt 14,7 poäng och skyddar Nuni Omot 10.5.

Under den vinnande sträckningen har Baylor s bänk överträffat motståndarna 120 49. Efter att ha brutit sin skjuthand i nonconferencespel, gjorde Maston en karriär hög 23 poäng i en 81 67 seger över Iowa State för att starta den vinnande strippen och sedan toppade den genom att göra poäng 26 i måndag s 74 73 dubbel övertid vinna över Texas i Austin.

‘Det fantastiska med varför vi har varit framgångsrika och varför något bra lag är framgångsrikt är när de går till bänken har de människor som faktiskt hjälper sitt lag och inte bara köper tid’, sa Drew. (Maston) att när han var skadad att han kunde gå ner i vikt, det kommer verkligen att hjälpa honom förhoppningsvis ner sträckan. Det har bara tagit honom lång tid för att få tillbaka hans tilltro och hans förtroende tillbaka, och det är fantastiskt att han har det nu. ‘

Eftersom Texas Tech sannolikt kommer att vara det högsta rankade laget kvar på Baylors schema, skulle en seger söta NCAA turneringen CV. Bears har fortfarande hemspel mot No. 20 West Virginia och nr 23 Oklahoma och vägspel mot TCU och Kansas Återstående stat.

‘Jag vet med oss, vi visste när vi kunde vinna ett par spel och komma på rulle, vi trodde att vi kunde vara ett ganska bra lag,
gå ner 15 kg Bears hoppas att spåra streaking Red Raiders
‘ sa Drew. ‘Det är vad vi har kunnat visa nyligen. Och när du börjar spela bra vill du inte gå tillbaka till att förlora och inte spela bra. Du är ännu mer hungrig. ‘