dietmat recept Behandla som sjukdom

gå ner i vikt Behandla som sjukdom

För bästa möjliga nytta för folkhälsan är det bäst att avbryta debatten om fetma är en sjukdom eller något annat. Den officiella definitionen är mycket mindre viktig än vad vi gör åt det.

Det här är inte bara vår åsikt, men en stor del av vårdpersonal på båda sidor av denna fråga.

Dr Omar Ghanem, en viktminskning kirurg med Mosaic Livomsorg, ligger i ‘sjukdomslägret’. Han talade för många läkare när han noterade i en nyhetsartikel Press Now-intervju finns genetiska, beteendemässiga, miljömässiga, psykiatriska, metaboliska och fysiologiska orsaker till fetma.

‘Föreställ dig bara att ökad träning eller minskning av mängden äta kommer att lösa problemet ensam, vi’ bedrar oss själva ‘, sade han.’ Fetma är en sjukdom,
dietmat recept Behandla som sjukdom
och vi måste ta itu med det som en sjukdom när vi tar itu med cancer, som vi möter hjärtsjukdomar. ‘

Andra i det medicinska samfundet är inte så säkra på denna definition men säger att de är glada att acceptera sjukdomsbeteckningen om det betyder att sådana saker är försäkringsplaner som ersätter läkare för den tid de spenderar rådgivande personer som söker hjälp med viktminskning.

Över hela linjen överensstämmer dessa yrkesmän över allvaret av ett villkor att, baserat på den senaste statistiken, fortfarande enstaka drabbas av cirka 40 procent av de vuxna och nu cirka 18,5 procent av barnen.

Övervikt beskrivs som villkoret för att vara allvarligt överviktig, vilket bestäms av en mätning som kallas kroppsmassindex (BMI). Denna åtgärd är emellertid ofta ifrågasatt som inte tillräckligt exakt och inte tillförlitlig för att förutsäga dåliga resultat.

Fortfarande, få ifrågasätter de försvagande konsekvenserna av fetma.

Ghanem sade att minst 13 cancerformer har förknippats med fetma, inklusive mer än hälften av cancers hos kvinnor och mer än en fjärdedel av dem hos män. Fetma är också kopplad till andra icke-överförbara sjukdomar, inklusive hjärtsjukdomar, diabetes och leversjukdomar.

Utlämningen av ny statistik medförde besvikelse för dem som hade hoppats på större framsteg på ett hälsoproblem av sådan betydelse. Men detta ger trovärdighet till American Medical Associations beslut från fyra år sedan för att lysa ett ljusare ljus på problemet.

Ghanem har det rätt på patientläkarnivån: ‘Vi måste prata mer.’ Detta gäller särskilt för dem som har försökt att gå ner i vikt på egen hand och har träffat med begränsad framgång och sedan regresseras. De medicinska riskerna säger att det är så viktigt.
dietmat recept Behandla som sjukdom