isbergssallad kalorier Buck Institute studie tyder på hög fetthalt kan vara hälsosam

går inte ner i vikt lchf Buck Institute studie tyder på hög fetthalt kan vara hälsosam

I Woody Allen filmhushållaren Miles Monroe väcktes efter att ha kryogiskt frysts i 200 år för att upptäcka att djupfett, biff, gräddfil och varm fudge nu betraktas som hälsokost.

Två nya studier en av forskare vid Buck Institute for Aging Research och den andra ledd av en professor vid University of California, har Davis producerat liknande motstridiga resultat.

De två oberoende musstudierna fann att en ketogen diet med hög fetthalt, lågt protein och extremt låga kolhydrater förbättrade minnet avsevärt hos åldrande möss och ökade djuren chanser att överleva i ålderdom. Båda studierna har publicerats i Sept. 5-utgåvan av cellmetabolism. sorts sätter hela världen upp och ner när det gäller vad folk tycker att de borde göra. etablering har drivit dieter med låg fetthalt de senaste 30 åren och vi har bara en befolkning som blir alltmer fet och utvecklar allt fler problem, säger Verdin.

I Buck Institute-studien matades möss tre dieter: en vanlig hög kolhydrat diet, en nollkolhydratketogen diet och en hög fetthaltig kolhydrat diet som inte var ketogen.

Mössen som matade den nollkolhydratketogena kosten hade en lägre risk att dö när de åldrade från 1 till 2 år, även om deras maximala livslängd förblev oförändrad. Dessa möss utförde åtminstone lika bra vid minnesprov på äldre ålder som de gjorde vid medelåldern. Möss matade den normala kosten visade en förväntad åldersrelaterad nedgång.

Den andra studien, övervakad av Jon Ramsey, en professor vid UC Davis, fann också att mössen matade en ketogen diet upprätthöll fysisk kondition, såsom gripstyrka, i ålderdom.

Storleken på förändringarna överraskade mig,
isbergssallad kalorier Buck Institute studie tyder på hög fetthalt kan vara hälsosam
sa Ramsey.

Tidigare djurstudier hade visat att fördröjning av kaloriereduktionsfördröjningar.

av de stora vägarna som kontrollerar åldrande är insulinsignalering, säger Verdin. är det hormon som man använder för att metabolisera kolhydrater, så tanken var om musen inte hade några kolhydrater de skulle ha låg insulinsignalering och skulle därför åldras långsammare. det är vad både Verdin och Ramsey hittat i sina nya studier.

Verdin sade att ketogen forskning fortfarande är under tiden. Medan ketogen dieter används kliniskt för livshotande förhållanden som epilepsi, varnade han för att de flesta borde rådgöra med en läkare innan de försökte på egen hand.

Det finns ingen garanti för att forskning på möss exakt kommer att förutsäga effekter på människor. Till exempel möss som matas en ketogen diet blir så småningom överviktiga. I Verdin-studien togs mössen periodiskt av den ketogena kosten för att kontrollera deras vikt medan Ramsey-studien begränsade kalorierna som gavs till mössen.

Människor matade en ketogen diet, men vanligtvis gå ner i vikt.

I själva verket främjades en tidig tillnärmning av den ketogena kosten av Dr. Robert Atkins, en kardiolog som före sin död i 2003 förespråkade en hög fetthaltig kolhydratdiet.

vi såg inte något av det här, sa Verdin. är en mycket paradoxal sak. Denna diet tenderar att förbättra kolesterol och triglycerider. sade medan mer forskning behöver göras, är en hel grupp biohackers som inte väntar på oss att göra de kliniska prövningarna. Enligt Bulletproof grundaren Dave Asprey var han inspirerad att skapa ketogen dryck efter att ha huggat en kopp te blandad med yaksmör under en vandring i Himalaya.

Verdin sade att folk efter ketogen diet har rapporterat förbättrad mental funktion, inklusive ökad klarhet och koncentrationsförmåga. Verdinlaboratoriet utforskar fördelaktiga effekter av en ketogen diet i en musmodell av Alzheimers sjukdom.

Att följa en ketogen diet som förbjuder konsumtionen av nästan alla frukter, bröd, pasta, ris, potatis eller annat kolhydrat är notoriskt svårt,
isbergssallad kalorier Buck Institute studie tyder på hög fetthalt kan vara hälsosam
säger Verdin.