hur ska jag äta för att gå ner i vikt Bröstcancer orsakade mig att gå ner i vikt utan att vilja

snabb diet Bröstcancer orsakade mig att gå ner i vikt utan att vilja

Jag förstår att erkänna att förlora 15 pund är inte särskilt förödande. Men den viktminskning jag upplevde var en oönskad bieffekt av stadium IV-metastatisk bröstcancer. Det tog med sig cancer som skjuter in i buken, vilket gör itfysiskt omöjligt för mig att hålla nedslagen mat.

Det kändes som att det fanns ett lock på mitt membran, som täckte min mage och blockerade allting från att gå ner. Jag skulle känna mig hungrig och rusa för att äta en eller två bettar, och känner sedan att det inte fanns något utrymme kvar för mer. Jag var i huvudsak svältande. Jag gick från 110 pund till 95 cirka 15% av min vikt i ett par veckor.

Jag hade ingen energi. Jag kämpade för att klättra på de tre våningarna i min lägenhet. Jag börjar bli redo för arbete och behöver genast ligga ner eftersom styrkan som det tog för att duscha var allt jag hade. På de dagar jag gjorde det till kontoret bad jag ingen att märka att jag aldrig lämnade mitt skrivbord eller att jag dricka. Försäkra dig för lunch.

Jag försökte desperat att konsumera mer kalorier, en natt skickade mannen min till en väns lägenhet för gräs i hopp om att munchiesna kunde ersätta cancer. (Det fungerade inte.) Jag pratade med en nutritionist, som berättade för mig att äta allt jag kunde glass, tung grädde, vad som helst att lägga på sig för att fungera. Som vi ville se om kemin skulle genomgå skulle krympa cancer och tillåta min aptit att återvända fortsatte jag att kasta pund.

Vanligtvis är min kropp muskulös och något päronformad; Jag har alltid haft en rumpa. Jag är liten men inte anmärkningsvärt liten. Och bortsett från freshman 15, har jag varit ungefär samma storlek under en lång tid.

Men nu, mycket plötsligt, var min kropp annorlunda. Mina revben stickade ut och min rumpa utplattad ut. Att klä sig var upprörande. Jag öppnar min garderob, som var full av saker jag älskade att bära, och hitta bara en eller två saker som fortfarande passar. Jag gick till H för att köpa billiga alternativ, men hur mycket pengar ville jag verkligen spendera på en sekund garderob? Det var inte mina skinny jeans, det var mina emacierade jeans.

Om man tänker på vikt som ett spektrum, är det någonstans i mitten inte anmärkningsvärt. Från mitten, tvärtom den yttersta i båda riktningarna, finns en punkt där en person ssize blir becomea definierande egenskap, som att ha rosa hår . En vän som är 6 ‘7’ berättar för mig att främlingar kommer upp till honom för att säga ‘Wow, du’ är så lång. ‘Eftersom det är högt anses det inte vara en dålig sak, antar folk att denna kommentar inte är’ rude ‘ eller olämpligt.

I New York City, där jag bor, är det samma med att vara tunn. Plötsligt kände människor som jag knappt visste att min storlek var en acceptabel konversationsstartare: ‘Du är så tunn.’ Men tänk om jag befann mig i den andra änden av spektret, skulle jag någonsin säga till mig: ‘Du är så fet’?

Kommentarer jag fick varierade, men vanliga faktabevis blev att föredra. Receptionisten hos dansföretaget där jag jobbar (och där jag inte är ute i min sjukdom) sa en gång: ‘Du är så tunn, gör du okej?’ Jag gjorde en lögn om att gå ner i vikt när jag stressade. (Om det var sant, skulle det innebära att jag knappast någonsin stressats tidigare.) Oroligt, en givare till företaget sa till mig att jag såg ‘underbar’. Tack?

På bodega på mina hörn köpte jag en avokado efter att min aptit hade återvänt, och kontorsvararen påpekade: ‘Är det här middag? Det är så du blir så tunn.’ Jag har bott i mitt grannskap i fyra år och jag såg denna manoften, men aldrig tidigare hade han sagt något sådant. Jag kände mig angelägen om att försvara mig själv genom att förklara att avokado skulle skivas på toppen av en burrito och att jag planerade att ha glass efteråt. Det var en spännande tid. Jag behövde vitaminer, men jag behövde också fett, så jag lät mig njuta av allt jag ville ha. Min man och jag besökte sin mamma och det var som att något av Hansel och Gretel matades bröd och butterandpai efter varje måltid, medan de tittade med tillfredsställelse. Jag upptäckte ett lokalt bageri som var öppet till midnatt och jag försökte ett nytt bakverk varje natt. Min makaroner och ostkonsumtion skulle ha gjort Liz Lemon blush.

RELATERADE: 22 sätt att hjälpa en vän med bröstcancer

Nu när jag är närmare mitt i spektret får jag inte några av de blå kommentarerna på min storlek. Medan cancer är under kontroll är det inte i eftergift. Så om allting händer igen, eftersom det nuvarande läkemedlet någonsin förlorar sin effektivitet, blir jag mer förberedd för kommentarer och frågor, med en bra retort till nästa person Vem säger, ‘Du är så tunn.’

Alla våra produkter och tjänster är utvalda av våra redaktörer. Erbjudanden kan komma att ändras utan föregående meddelande. 2017 Health Media Ventures, Inc. Food Collection och MyRecipes Network. Materialet på denna webbplats är avsett att vara av allmän information och är inte avsedd att utgöra medicinsk rådgivning, sannolik diagnos eller rekommenderade behandlingar. Läs användarvillkoren och sekretesspolicyen (dina California-rättigheter) för mer information. Annonsalternativ
hur ska jag äta för att gå ner i vikt Bröstcancer orsakade mig att gå ner i vikt utan att vilja