gå ner i vikt promenader Burnaby man förlorar överklagande av mord övertygelse

rasa i vikt Burnaby man förlorar överklagande av mord övertygelse

Zouaouis far var algerisk och hans mor är ungerska. Court of Appeal Justice Kathryn Neilson.

Familjerna Zouaoui och Csikos bodde några kvarter från varandra i Metrotown-området. Vid 2010 var det ansträngda relationer mellan de två familjerna på grund av anklagelser. Zouaoui hade stulit pengar från en släkting till Csikos, som också var ungerska.

Zouaoui hävdade att Csikos och hans familj gjorde raseri och vulgära gester på honom och hans familj och att han var rädd för Csikos under de dagar som ledde till stabbningen.

På dagen för stabbningen konsumerade Zouaoui alkohol och rökt marijuana. Han hävdade att han skulle gå förbi Csikos hem i 6500-kvarteret Burlington Avenue, han tog sitt svärd med sitt skärpa 17 tums blad för att skydda. Han dolde det i sitt byxben. Han gick med på att han kunde ha tagit andra vägar som undviker Csikos hem, noterade Neilson.

Han stannade för en cigarett utanför en hörnbutik intill Csikos hem. Medan Csikos och hans fru drog upp och kom ut ur sin bil. Zouaoui vittnade om att när de gick mot byggnaden, sade Csikos ‘det var arabiska’ och riktade en vulgär gest på honom.

Zouaoui tog detta för att vara en slur mot hans föräldraskap och sena far och bestämde sig för att möta honom. Paret promenerade upp sina främre steg med ryggen till honom. Zouaoui hävdar när Csikos nådde i fickan för sina nycklar, han trodde att han skulle gå för ett vapen. När han låste upp dörren, knuffade Zouaoui honom i nedre delen av ryggen och flydde.

Två ögonvittnen vittnade om att han hade dragit svärdet innan han följde paret uppför trappan, sade Neilson. Nödpersonal kom snabbt men Csikos blev inte svarande i ambulansen och dog av intern blödning.

Zouaoui gömde svärdet under sin jacka och sprang till Metrotown Mall där han lämnade vapnet och hans blodfärgade jacka i en toalettbod i en mans rum. Han sökte sedan råd från sin farbror på en Commercial Drive-kaffebar. honom att ringa polisen och vända sig in, vilket han gjorde.

I sin överklagande hävdade Zouaouis advokat att domaren inte borde ha instruerat juryn att ignorera sina handlingar efter stabbningen när han bestämde sig för att han hade den nödvändiga avsikten för mord. Medan Zouaoui anklagade sig skyldig till den minsta anklagelsen för dödsfall, dömdes han av andra graders mord.

Överklagandet dom noterade domstol transkript visar Zouaoui s advokat vid den ursprungliga rättegången överens med domaren och Crown råd att hans beteende efter stabbing inte var relevant, eftersom det kan indikera avsikt för både död och mord.

‘Eftersom han inte kunde förfara några positiva försvar, som förgiftning eller provokation, var det främsta syftet med försvaret att ge ett rimligt tvivel om huruvida han hade den önskade avsikten för mord på andra grader’, sade Neilson.

Men medan hans överklagande advokat hävdade sina handlingar efter attacken minskade hans skuldbarhet, var Neilson oense.

Han flydde snabbt, trots att han blev fångad av polisen var ‘en visshet’ med tanke på att offret och hans familj visste vem han var. Och han sa att han sprang till Metrotown köpcentrum eftersom han trodde att han skulle vara säker från vedergällning där.

I stället för att bli av med svärdet när han sprang, gömde han det mellan sina jackor och lade det i toaletten, ‘det är tydligt att avstå från dessa saker’, sade Neilson.

‘Dessa åtgärder var beräknade åtgärder för att undvika upptäckt och lika överensstämmande med dödsfall eller mord.’

Hon sa att det var ‘av intresse’ att när han pratade med sin farbror och andra i kaffebaren, nämnde Zouaoui inte de påståenden han gjorde vid rättegången för att minimera skulden sin berusning, hans tro Csikos ritade ett vapen och att han bara hade strävat efter hans skinkor eller lår.

‘Att ta ansvar för dödsfall indikerar inte nödvändigtvis minskad skuld,’ skrev hon. Hans misslyckande med att erkänna att han avsåg att döda Csikos är lika konsekvent med en önskan att inte öka de konsekvenser han ställde inför.
gå ner i vikt promenader Burnaby man förlorar överklagande av mord övertygelse