gå ner 5 kilo snabbt BWMC-program hjälper boende att gå ner i vikt

gå ner 5 kilo på en vecka BWMC-program hjälper boende att gå ner i vikt

Av Wendi Winters, Personal, Kapitalnätet

Veronica Telfer, 51, brukade väga mer än 260 pund. Genom dagliga promenader med Mills Milers Walking Program, cyklar och byter kost är hon nu mindre än 150 pund. Här visar hon av byxorna som hon brukade ha på sig.

Veronica Telfer, 51, brukade väga mer än 260 pund. Genom dagliga promenader med Mills Milers Walking Program, cyklar och byter kost är hon nu mindre än 150 pund. Här visar hon av byxorna som hon brukade ha på sig. (Av Wendi Winters, personal, statsblad)

Statistiken i det här länet är nyktert. Tillräckligt för att du ska nå en chokladbar.

Bättre gör det en selleri pinne.

Uppskattad 63,1 procent av vuxna åldrar 18 år och äldre i detta län är överviktiga eller överviktiga, enligt Anne Arundel County Department of Health data. Nationwide, 68 procent av amerikanerna är överviktiga eller överviktiga.

I detta län är 17,3 procent av ungdomar 2 till 19 år överviktiga och ytterligare 15,1 procent är överviktiga. Nationellt var 21 procent av ungdomar i åldern 12 19 överviktiga år 2012, enligt Centers for Disease Control and Prevention data. Överviktiga eller fetma barn växer i allmänhet upp till överviktiga eller feta vuxna.

I en fortsatt kamp mot fetmaepidemin har University of Maryland Baltimore Washington Medical Center samarbetat med Anne Arundel Community College för att visa en fyra del HBO-dokumentär ‘Nationens vikt’.

‘Vårt mål är att få människor att göra livsstilsförändringar för att minska incidensen av hjärtsjukdomar och stroke, högt kolesterol, högt blodtryck och gemensamma problem’, säger Kim Davidson, BWMC: s chef för gemenskapsfrågor. Den 2 april på UM BW Health Tjänster,
gå ner 5 kilo snabbt BWMC-program hjälper boende att gå ner i vikt
7556 Teague Road i Hannover. 9 april, 16 och 23 april.

Dokumentären skingrar myter och visar hur fetma påverkar nationens hälsa och hälsovårdssystemet.

‘När du tittar på länsstatistik, är hjärtsjukdom högst upp i listan för dödlighet i Anne Arundel County,’ sa Davidson. ‘Fetma, brist på motion och dålig kost bidrar till faktorer.’

Den 16 april-screening ägnas åt barndomsövervikt.

En gratis middag kommer att tillhandahållas och deltagarna kan delta i en eller alla fyra screenings. Förhandsregistrering krävs eftersom sittplatser är begränsade.

‘Den här dokumentären profilerar inte folk som gör en plötslig viktminskning som tävlande på’ Största förloraren ‘. I stället handlar det om att människor lär sig att äta hälsosamt och anta träning, säger Davidson.

Amy Allen Chabot, professor i näring och biologi vid Anne Arundel Community College kommer att leda en diskussion om fetma och vikten av hälsosam kost.

Walking off WeightVeronica Telfer, 51, av Severn, fungerar som en cafeteria kock på Pershing Hill Elementary School.

‘Jag brukade väga 240 pund,’ sa hon. ‘I morse var jag 150 pund och har varit ner till 145 pund.’

En mor till två, 21 år och 18 år, sa att vikten sköt på henne. När hon blev gift för 24 år sedan var hon 130 pund. Men 2009 fick hon en oförskämd uppvaknande.

‘Jag kände mig inte bra. Jag såg fläckar, säger hon. Diagnosiserad med typ II-diabetes, en endokrinolog satte henne på mediciner. Telfer tänkte inte en livstid att ta medicinerna, hon drog tillbaka sin kropp till bättre hälsa genom motion och diet.

‘Jag fick borta från att äta stärkelser som ris, potatis och bröd. Jag äter en sallad, en grönsak och en kötträtt vid middagstid,’ sa hon.

‘En slinga är en kilometer till 1,3 miles. Jag försöker gå åtta gånger och kan klocka en mil på 17 minuter,’ sa Telfer. ‘Vandringsprogrammet är så enkelt. Jag kan gå oavsett väder eller temperatur ute.’
gå ner 5 kilo snabbt BWMC-program hjälper boende att gå ner i vikt