gå ner 1 kilo i veckan bär kan inte vara det mirakelmat du tycker är det

gå ner 1 kilo i veckan bär kan inte vara det mirakelmat du tycker är det

Aa berry kommer från aa palm (Euterpe oleracea Martius), ett palmer som är infödd till Sydamerika i regionen runt Amazonas floden. Det är en viktig frukt i regionen. Internationellt är det mest känt för sitt ‘hjärta av palmen’.

Hjärtor av palm är den inre kärnan och växande knopp av palmer. Det brukar äts i sallader, och även om det brukade vara mycket dyrt, är det nu vanligt tillgängligt, även i dollaraffärer. Det brukade samlas in i det vilda, vilket är olyckligt, eftersom man tar kärnan i ett palmträd, brukar döda trädet. Eftersom träden nu odlas är detta inte längre ett giltigt klagomål.

Aa-palmen producerar en frukt i form av en lila / svart drupe med en längd av ca 1 tum. Bären som frukt växer i bunter av flera hundra bär.

Fram till nyligen var aa berry i stor utsträckning okänt utanför Amazon-regionen, med goda skäl. De är inte mycket långa och är mycket svåra att transportera. På grund av detta fryser bären och säljs som ett pulver.

Det finns inget fel med aa bär. De är en god och hälsosam mat. Eftersom de har blivit ätit av inhemska folk för tidiga tider, kan vi anta att de är rimligt säkra. Vänta en minut, ‘antar’ ?! Ja, antar. Verkligheten är att inte mycket forskning har gjorts i ämnet, och att mycket av den sällsynta undersökningen är för begränsad eller för låg för att kunna tas på allvar.

Vad sägs om antioxidantegenskaperna? Är de verkligen så anmärkningsvärda? Den begränsade tillgängliga forskningen tyder på att det verkligen finns antioxidantaktivitet, men det här kan knappast kallas anmärkningsvärt. En studie av Eugenia Kuskoski et al. nämner följande hierarki:

acerola (mest antioxidantaktivitet)

Med andra ord, om antioxidantaktivitet är vad du vill, är du bättre att äta jordgubbar och druvor. De är mycket billigare, och de kan köpas i form av färsk frukt, inte i form av ett bearbetat frystorkat pulver.

Hur dyrt är det? En flaska med 60 Vcaps kostar CAD 19,19 + skatt vid Noahs naturliga livsmedel. Varje Vcap innehåller 540 mg av ett extrakt. På grund av brist på data är det oklart hur mycket av den naturliga frukten detta representerar.

En plats hävdar att det tar 7 gram av en massa för att erhålla 1 gram frystorkad produkt. Tja då betyder det att en flaska av detta extrakt representerar (540 x 60 x 7) / 1000 eller 226,8 gram av den ursprungliga massan. På annat sätt kostar motsvarigheten till 1 kg originalmassa CAD 85,
gå ner 1 kilo i veckan bär kan inte vara det mirakelmat du tycker är det
00. Vid ca CAD 5,00 för en kg färska druvor kunde du köpa 17 kg av dessa.

Det behöver inte sägas att, åtminstone när antioxidanter är berörda, är aa berry Vcaps inte fynd, men om du lider av FWD kan de vara ett bra val för dig.

Vidare måste den potentiella köparen vara medveten om det faktum att även om det finns in vitro bevis på antioxidants aktivitet är in vivo bevis ganska begränsade. Värre finns det bevis för att stora mängder antioxidanter är faktiskt skadliga för vår hälsa.

Aa bär sägs vara av stor hjälp med viktminskning. Det finns inget som helst bevis på att detta är sant. Tvärtom. Aa bär innehåller mycket mer fett än de flesta frukter och de är därför mycket mer benägna att bidra till viktökning än de hjälper till med viktminskning.

Beviset för hälsofördelarna med aa bär har visat sig vara så litet att de populära talkhow-värdarna, som hjälpte till att skapa kramen i första hand, känner sig nu skyldiga att avstå från dessa påståenden.

Ett bra exempel är Oprah Winfrey. Medan hon har denna artikel av en doktor Perricone på hennes hemsida och hävdar att aa är en superfood och naturens energifrukt, har hon nu lagt upp en varning om att hon inte är associerad med något företag som peddling aa berryprodukter, och att hon stöder inte någon produkt eller ett företag som säljer dem.

Centrum för vetenskap i allmänhetens intresse varnar allmänheten för att inte delta i fria försök. Flera webbplatser ger människor möjlighet att prova aai berryprodukter gratis. Allt du behöver betala är tre eller fyra dollar för frakt och hantering. Det här är en bluff för att få tag i ditt kreditkortsnummer. När du har fått den första produkten kan de börja debitera ditt kreditkort för större belopp och det kan vara mycket svårt att stoppa dem.

Better Business Bureau har redan meddelat i januari 2009 att tusentals konsumenter blir bedrägade på detta sätt.

In Vitro och in vivo antioxidant och anti inflammatoriska förmågor av en antioxidant Rich Fruit and Berry Juice Blandning. Resultat av en pilot och randomiserad, dubbelblindad, placebokontrollerad, Crossover-studie, Gitte S. Jensen et al., Journal of Agricultural and Food Chemistry, 22 augusti 2008

Dr Perricone s 10 Superfoods: Nej. Nbrega et al, Emerging Infectious Diseases, 15 april 2009

Fytokemisk och näringsämnesammansättning av den frystorkade Amazonian Palm Berry, Euterpe oleraceae Mart. (Acai), Alexander G. Schauss et al, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 7 oktober 2006
gå ner 1 kilo i veckan bär kan inte vara det mirakelmat du tycker är det