viktminskning app Cantina Cuisine Väg In

kost för att gå ner i vikt Cantina Cuisine Väg In

Kontakta oss, Utfatta frasen ‘mat av pundet’ och någon självrespektande gourmet kommer att springa för kullarna, (okej, träskarna). Säg det till en gourmand, och du kommer att vara medveten om en annan reaktion helt, troligen en stampede mot närmsta matstället som erbjuder comida por libra.

Vad är skillnaden? En gourmet är någon som är intresserad av god mat och dryck, en gourmand är någon som är intresserad av mat och dryck. Den första uppvisar pickiness, kanske till och med snobbishness. Den andra uppskattar mat i alla dess former, så länge det Det är bra, och särskilt om det finns mycket. En gourmet skulle förfalska de latinska restaurangerna i Miami som specialiserar sig på att servera preprepared comida por libra, eller ‘mat av pund’, cafeteria stilpris som säljs av delen (eller, för stora grupper och catering, bokstavligen av pundet). En gourmand skulle ge dem en gå ändå.

Jag skulle vilja vara mer av den senare, men jag fruktar att jag är mer av den förra. I allmänhet tycker jag inte om bufféer, cafeterior och matbarrestauranger där maten är kokad i bulk och vänster sitter, torkar ut eller mjukgör upp eller gör vad den inte ska göra. Bara går in i en comida por libra cantina kan göra min mage klämma.

Det finns lite mat med undantag från pundet, jag har upptäckt. Nedstigit från spanska tapaskaféer, där maten presenteras på staplarna för kunder att välja och välja, de flesta restaurangerna som märker sig här i Miami är kubanska och De erbjuder ett brett utbud av val. Nästan mycket allt du kan tänka dig när du tänker på kubansk mat: svarta bönor, vitt ris, ropa vieja, picadillo, kyckling kokta på tio olika sätt, yuca con mojo, plantains, tamales och så vidare Platser som Blue Sky Food by the Pound (olika platser i Miami Dade) har 30 rätter som dammar bort samtidigt, och omsättningen där är snabb nog för att säkerställa att priset är ganska fräscht.

Faktum är att den första Blue Sky, som öppnades av Arturo Rodriguez i Hialeah 1986 för $ 30 000, visade sig vara så populär, att kedjan nu har tio platser en ganska angenäm avkastning på sin initiala investering, tror jag. Jag gynnar den andra platsen i Miami Lakes, för det mesta av närhetens närvaro. Förra besöket hittade jag alla disken för salt för min smak, men köttet i ropa vieja var ömt och saftigt, och den tamale som jag samlade var krämig, som majspudding och studded med crunchy bitar av fläsk. Planterna var perfekt karamelleriserade, och de blandade svarta bönorna och riset, en torrt torra, var generöst smaksatta med chorizo.

Blue Sky har andra beundransvärda egenskaper, särskilt pris. Jag spenderade ungefär tio dollar till lunch för två, vilket innehöll en Corona. Tips behövs inte eftersom det finns ingen bordstjänst. Blue Sky är också en välsignelse för arbetsmamma, som kan sluta med på vägen hem och hämta en helrättsmat för sin familj. Och det är idealiskt för stora grupper (här är priser där pundet kommer in). Jag känner en familj som har sin juldagsfest av rostade gris från Blue Sky, och jag äter gärna det med dem varje år. Grisen är fuktig, saftig och smaksatt kraftigt med lök och vitlök.

Som en gourmand eller en gourmet, är jag fortfarande nöjd med kubanska Lite av Fat Busters (12234 SW 8: e St, 305 225 2999), en av de mer oxymoronic mat av pund platser jag kollade ut. Fat Busters, som det Änder Thais Carreno utvecklade en serie lågfetthaltiga eller fettfria recept som reviderade traditionell kubansk biljett, för det mesta som ett sätt för henne att gå ner i vikt Omkring 200 pund senare var hon så framgångsrik (och hennes vänner så avundsjuk på henne) öppnade hon sin uttag och leverans cantina 1996. Under det gångna året fick hon priset Shining Light av Cooking Light magazine och hennes recept har varit rutinmässigt presenteras i matavsnitten i de lokala dagstidningarna.

Purister kan förfalska låg fetthalt kubansk matlagning, och andra kan helt och hållet disbelieve det: Fettfri kubansk mat? Ändå fann jag Carreno s recept äkta, särskilt hennes röda bönor, stewed utan en onödig massa vatten som behöll salt. Turkiet köttbullar i en pulserande tomatsås spikad med paprika och kalkon picadillo var också smakrika men inte droppande med fett och en kyckling fricassee var underbar, som ropa vieja gjord med fjäderfä.

För alla dess beundransvärda egenskaper har Fat Busters flera nackdelar. Båda valet av ris, vitt eller brunt var crunchy med dehydrerade kärnor, och valen på kvällen jag besökte var begränsade (till exempel inga svarta bönor). Dessutom är timmarna udda, och endast ett par tabeller finns i denna restaurang på butikshallen. Eftersom Fat Busters är i huvudsak en leveransservice, är det bästa sättet att njuta av att bo i grannskapet och beställa från veckoslutmenyn. För en person kostar 5 dagars middagskostnad 34,92 dollar. Du kan välja mellan flera entree-alternativ, inklusive tonfisk, paprika, spansk omelet (med äggbyte) eller chili-kalkon. Och till efterrätt är det naturligtvis lågt fett flan.

Gourmander och gourmands skulle dela företaget på Delicias de Espana (4016 SW Red Rd., Coral Gables, 305 669 4485), med gourmands flyttar till en cafeteria där de inte måste vänta på att biljettpriset ska tas till bordet. På den här spanska marknaden är maten förberedd och tillgodoses av pundet. Men i stället för ångbordsdisken, delar är microwaved på begäran. Detta kan ge fantastiska resultat. skam eftersom den förra är fantastiskt rik och den sistnämnda perfekt kryddat. Men metoden fungerar bra för det mesta av köket, som jag bara kan beskriva som gourmet. Från lammets rostade ben serverades en pundstorlek av muskulärt kött i sig juice, till lax escabeche, fläckig fisk marinerad med oliver, lök, paprika och tomater, maten var likformigt utsökt. Jag var särskilt imponerad av den tangy olivoljebaserade ceviche som innehöll smidiga bitar av bläckfisk och bläckfisk förutom ett sortiment av lök, paprika och tomater. Det finns också en mängd olika tortillor och omeletter kombinerat med allt från röd paprika till spenat till potatis.

En fördel Delicias de Espana (vars ägare Ernesto Llerandi har varit i kulinariska affärer ca 30 år) har över den andra maten av pound matställen är söt artig bordservice. Servrarna kommer också ta med beställda biljettpriser till frukost och lunch, om du träffar rätt timmar. En annan fördel med att snacka på marknaden är de autentiska produkterna den bär: rioja viner, oliver fyllda med rökt lax, sardiner och ansjovis, Manchego ostar och dussintals läckrade skinkor och korv. Det är möjligt att göra en måltid, eller åtminstone en tapasstilbuffé, från en tallrik med skivad kött och ost, åtföljd av hemlagad rulle eller nyssvridna croissanter som bakas under affärshöjd varje halvtimme.

När det gäller bakning skulle det vara ganska oförskämt att gå ut ur denna trevligt utsedda marknad utan att konsumera minst tre desserter: den krämiga flanan; Couch-baserade tropiska frukttartade toppade med jordgubbar, päron och kiwi; och den fantastiskt sammansatta tarta de Santiago, den klassiska spanska tårtan fylld med krossade, kanderade mandlar.
viktminskning app Cantina Cuisine Väg In