snabba dieter carb dieter bevisar bättre vid kontroll av typ 2 diabetes

recept viktminskning carb dieter bevisar bättre vid kontroll av typ 2 diabetes

I en sexmånaders jämförelse med lågt carbdiet leder en som uppmuntrar till att äta kolhydrater med lägsta möjliga värdet på det glykemiska indexet att förbättra blodsockerkontrollen, enligt forskare från Duke University Medical Center. Resultaten publiceras online i Nutrition and Metabolism.

‘Låg glykemiska dieter är bra, men vårt arbete visar att ingen glykemisk diet är ännu bättre för att förbättra blodsockerkontrollen, säger han. ‘Vi fann att du kan få en trefaldig förbättring av typ 2-diabetes, vilket framgår av ett standardtest av mängden socker i blodet. Det är en viktig skillnad för att som en läkare som står inför valet av droger eller kost, Jag vill ha en stark diet som visas för att förbättra typ 2-diabetes och minimera medicinsk användning. ‘

Åtta fyra frivilliga med fetma och typ 2 diabetes randomiserades till antingen en låg kolhydrat ketogen diet (mindre än 20 gram kolhydrater / dag) eller ett lågt glykemiskt, reducerad kaloridiet (500 kalorier / dag). Båda grupperna deltog i gruppmöten, hade näringstillskott och träningsplan.

Efter 24 veckor bestämdes deras glykemiska kontroll av ett blodprov som mättes hemoglobin A1C, ett standardtest som användes för att bestämma blodsockerkontroll hos patienter med diabetes. Av de som slutförde studien hade volontärerna i dietgruppen med låg kolhydrat större förbättringar i hemoglobin A1C. Diabetesmedicinering reducerades eller eliminerades i 95 procent av de låga kolhydratfrivilliga, jämfört med 62 procent i den låga glykemiska gruppen. Den låga kolhydratdieten resulterade också i en större viktminskning.

‘Det är enkelt’, säger Westman. ‘Om du skär ut kolhydraterna går blodsockret ner och du går ner i vikt vilket sänker ditt blodsocker ytterligare. Det är en enstans. ‘

Dieten är inte lätt för alla. ‘Det här är en terapeutisk kost för människor som är sjuka’, säger Westman. ‘Dessa livsstil närmar alla har en intensiv beteende komponent. I vårt program, människor kommer i varannan vecka för att få förstärkningar och påminnelser. Vi’ ve behandlas hundratals patienter på detta sätt nu på Duke och vad vi ser kliniskt och i vår forskning visar att det fungerar.’

SharePrint this ArticleLearn more aboutblood socker control duke universitet medicinska center låg carb dieter lågt diabetes mellitus diet diabetes mellitus diet glykemisk diet.
snabba dieter carb dieter bevisar bättre vid kontroll av typ 2 diabetes