snabb viktminskning tips Cavs förlorar playoffspel till Mustangs

viktnedgång Cavs förlorar playoffspel till Mustangs

På lördagskvällen kom Walker Valley Mustangs till CHS och utspelade Cavaliers i andra halvlek för att hävda en 73 57 seger i klass 3A region turneringen.

Poängen är emellertid inte en korrekt indikator på hur nära detta spel egentligen var.

Poängen bytte händer sju gånger under första halvlek och trots en 3 pekare från Walker Valley s Dakota Murphy för att starta tredje kvartalet, förlängde Mustangs ledning till 12 (38 26), Cavs (21 9, 9 1 ) kunde fortfarande göra det till ett spännande spel.

Efter Murphy s tre och en annan Walker Valley (18 11) korg, gick Cavs på en 15 4 run, avkortad av en övergångsuppläggning från Jacob Wilberscheid med 3:15 kvar i tredje, för att få underskottet ner till bara tre pekar på 44 41.

Walker Valley s Cooper Melton omvandlade en 3-punktsspel på välgörenhetsremsan i försöket att ge Mustangs lite andningsrum, men Cavs slog två på varandra följande layups från Trey Bundrant och freshman Alex Garrett för att hålla det nära (47 45).

Slutligen fick Noah Hilliker Cavs så nära en ledning som de skulle komma i andra hälften efter att han träffat en 3-pekare med 27 sekunder kvar i perioden för att komma inom en av Mustangs (49 48).

Dock gjorde Walker Valley den sista korg i kvartalet, tillsammans med de fyra första punkterna i fjärde kvartalet, för att förlänga ledningen tillbaka till sju.

Hilliker gjorde några snabba hoppa skott för att hålla Walker Valley ledning omkring fem punkter, men tre från Jordan Munck och Kollen Gibson hjälpte Mustangerna att bryta undan och förlänga deras ledning tillbaka till dubbla siffror igen (65 55).

Därifrån kunde Cavs helt enkelt inte få någonting att gå eftersom de var outscored av Mustangs 7 2 i de sista fyra minuterna.

‘Vi hade det ner till fem poäng med fyra minuter att gå,’ sade Bray. ‘Vi missade ett öppet skott för att klippa det till tre punkter,
snabb viktminskning tips Cavs förlorar playoffspel till Mustangs
och (Walker Valley) gjorde ett tre. I stället för att lägga tre poäng var det åtta, och sedan spredde de golvet.’

Mustangerna hade en bra natt att dela rikedomarna då fyra spelare hamnade med dubbelsiffriga poäng i segern.

Gibson gjorde mest skada när han ledde Mustangs med 21 poäng. Munck och Melton bär också sin rättvisa viktandel eftersom Munck gjorde tre 3 pekare och tillade 15 poäng och Melton var en perfekt 7 till 7 från frisparken med 15 poäng också.

Resten av Mustangerna spelade också bra ut på frisparken som de var 12 för 13 medan Cavs gick 5 11.

Mustangerna utspelade också Cavs 29 22, begick mer assists än Cavs 18 10, och slog ut Cavs totalt (57 procent 41 procent).

Ayden Gist och Hilliker delade ledningen i scoring för Cavs på 15 poäng, medan Hilliker ledde rebounding med sex, och Gist stödde honom med fem.

Nästa på poänglistan för Cookeville var Trey Bundrant med 11 poäng, följt av Wilberscheid och Garret med sex poäng vardera. Wilberscheid och Jacob Reeves delade ledningen med hjälp av tre stycken.

Cavsna började starkare än de slutade som de höll på med och överträffade även Mustangs 20 15 under första kvartalet. Men Walker Valley började andra kvartalet med en layup och en tre från Gibson att knyta den vid 20 och avslutade den med två tre från Munck för att hjälpa Mustangs en 35 26 halvtid ledning.

‘Breaking Walker Valley s press är tidigt hur vi gjorde 20 poäng i första kvartalet,’ sa Bray. ‘De kom ut ur pressen under andra kvartalet och vi gjorde bara sex. Du kan bara inte ha så stor skillnad i ditt brott. Poängen ser väldigt sämre ut än vad spelet egentligen var, men Walker Valley har ett mycket bra lag. ‘

Mustangerna kommer nu att gå vidare till Cleveland High School i semifinalerna i Region 3 AAA turneringen på tisdag i Cleveland, medan Cavs kommer att städa ut sina skåp för resten av året.

‘Vi har slog Cleveland de senaste två åren i den här rundan,’ sa Bray. ‘Vi hoppades verkligen att vi skulle få ett skott för att spela dem nästa år i år, men det gjorde vi inte’.
snabb viktminskning tips Cavs förlorar playoffspel till Mustangs