mat för att gå ner i vikt snabbt Castlegar-källan

gå ner i vikt blogg Castlegar-källan

Om det finns en sak som karakteriserar passagen från en medeltida kristen syn på mänskligheten till en modern sekulär, är det den förändrade tanken på hur mycket människor kan vara ‘perfekta’. Kristen social undervisning i medeltiden hade låga förväntningar på att människor skulle förbättras, eftersom sedan Adam och Eva i trädgården blev mänsklig natur deprimerad och dömd till synd, som St. Augustine undervisade. Människans moderna uppfattning var mindre dumt; i Shakespeare s stora soliloquy skriven för Hamlet ser vi en ny vision som dawning:

Vilket arbete är Man! Hur ädla i förnuft, hur oändligt i fakulteten! I form och rörelse hur express och beundransvärt! I handling hur som en ängel! I frykt hur gilla en gud! Skönheten i världen! Djurens paragon

Ur denna synvinkel kan vi människor förbättras. Hädanefter var Gud och Satan inte längre i krig för våra själar; nu skulle kampen vara över vem och vad skulle forma våra sinnen, hjärtan, samvete och karaktärer. Eftersom vi kan bli bättre måste någon ta ansvar för läroplanen för vårt lärande. Begreppet tekniker i massan, i samhället, är född.

I det här nya perspektivet av mänskligheten verkar människor formbar för socialteknik. Detta är mitt ämne: vad vi ska lära av historia. Vi kan vara bättre människor om vi bara lär oss rätt historia

Grundläggande sociala politiska lektioner

Kanadensare tänker inte på politik som en fråga om sociala klasser som konkurrerar om makten i staten, som vill använda statens maskiner för politik som gynnar mer till en klass än en annan klass. Jag förstår politiken som exakt det. Politiken handlar om idéer, ja, men handlingar är viktigaste.

Jag tror att det finns en härskande klass som har grundläggande kontroll över staten. Den här lilla klassen säkerställer att den reglerar genom att göra den stora majoriteten av oss oförmögen att tydligt tänka på denna sanning sanningen att vi styrs av en liten minoritet av de få som äger enorm egendom, materiell rikedom och kapital i form av pengar. Det är inte bara en procentandel, men mindre än 10%.

Vi pratar nu som om alla kanadensare förstår fri marknadskapitalism. Men vi förstår inte att det finns en härskande klass; Det är ett ganska litet antal extremt kraftfulla kapitalister som ställer reglerna för vilka prospers och hur. Man finner inte detta förklaras i tidningar eller andra medier, och sällan i skolorna heller.

Vi trivs på viktiga sätt, kämpar för ‘rättigheter’ och lägger våra idéer i politik. Politiken blir lagstiftning, blir lag och påverkar våra liv.

Inom de breda gränserna för vem är den härskande klassen och som är välbärgade tjänarklasser för det styrande fået, finns det gott om latitud för tjänarna att ha ganska höga inkomster. Men inkomst flyttar inte en till den härskande klassen.

Mellanklassen har uppenbar frihet för kulturella metoder, inklusive alla människor inom konst och yrkesverksamheter. Utbildning är en stor industri som sysselsätter miljontals människor, varav de flesta accepterar som sanning att det som lärs elever i skolor och universitet är en fråga om politik som fastställs av regeringen. Men eftersom vi inte uppfattar regeringen som ett instrument som drivs av en härskande klass ser vi inte utbildningsprinciper som betjäning av rullande klassbehov.

Läsarna behöver inte läsa vidare om dessa grunder i min världsutsikt är oacceptabla. Vad som följer i vad jag säger om utbildning och läroplan grundar sig på att man accepterar att de människor som väljer utbildningspolitik för våra lärandeinstitutioner betjänar den härskande klassen, inte är fri att lära ut vad som är bra för dem att undervisa. vad som är ‘bra’ att undervisa är inte bestämt av okomplicerat argument om ‘de bästa saker som en människa kan lära sig.’

Vad vi presenterar som val för studier är aldrig öppna val. Det finns ett syfte bakom de saker vi erbjuds för studier. Syftet är i harmoni med den härskande klassens fortsatta regel. Det är aldrig i deras intresse att sända och popularisera en utbildning som skulle motivera och driva massorna av människor för att fundamentalt omvandla systemen vi uthärdar.

Vad behöver vi veta för att vara ‘lycklig’? Det kan tyckas vara början för diskussion om vad som ska läras i våra utbildningsinstitutioner. Vi kommer då in i frågor om lycka och strävan efter det, och finner att ämnet kan expandera ur hanterbara gränser.

Så jag föreslår att jag inte dras djupt i frågan om lycka. Även det begreppet kan manipuleras av minoriteten av befolkningen som styr oss och lär oss. Jag hoppas att det är tillräckligt att i en civilisation av vetenskaplig, sekulär materialism, att säkra och äga saker och upplevelser av nöje är byggnadsblocken av lycka som vi normalt förstår konceptet.

Vilken utbildning bidrar väsentligt en människa till maximal lycka?

Jag kommer att begränsa ämnet för vad man ska undervisa till ett område av mänsklig aktivitet, Historia, det ämne jag har lärt sig professionellt. (Ja, som en utbildningsteckning betalar från staten har jag varit medlem i tjänstemänsklassen av professionella som jag nämner ovan, läkare, ingenjörer, tekniker, forskare, advokater, regeringsmedlemmar och juridiska byråkrater, konstnärer, medarbetare och så vidare.)

Jag frågar varför är några historier undervisade och några inte undervisade,
mat för att gå ner i vikt snabbt Castlegar-källan
och hur är sättet att undervisa historia påverkat av den härskande klassens behov för att främja social harmoni och acceptans av den fortsatta regeln för sina system för ekonomi, politik, lag, och ideologi.

Kunskap om det förflutna, färdigheter för härskande i nutiden

Var börjar man lära sig mänsklig historia? Det är frågan. Med grekerna, förstås. Varför? för att vår tradition för länge sedan bestämde den grekiska civilisationen som en av de två stora taprotsna i väst. (Den andra taprooten är vårt bibliska religiösa system av värderingar.) Och grekerna uppfann historiens studie som vi förstår det ordet idag.

Grekerna själva började fördom mot kulturella övningar från Östern, eftersom deras elitklasser betraktade Asien och Europa som utländska, barbariska länder och mindre värda att studera än grekiska frågor. Läs Thucydides, den athenske mästaren på skrivhistoria, för ett redogörelse för hur Pericles jämförde Aten ‘excellence med utländska platser.

Rom erövrade den kända världen och lämnade bara Persien, Indien och Germanien utanför dess gränser. Romersk okunnighet om hur stor världen är kvar, att deras elit känner sig smug om imperialistisk räckvidd. Romas elit antog den grekiska utsikten över civilisternas överlägsenhet och en välutbildad romerska patricier i stora maktposter över tusentals ämnesmän visste mycket om grekisk och romersk historia och kultur och mycket lite andra.

Lärare av aristokrater var greker eller romare; Roms härskande klass visste vad som var nödvändigt för att styra de underlagda med kodifierad juridisk administration, väldigt effektiva militära metoder och effektiva medel för att utvinna rikedom med skatter och hyllningar. Utbildning av en härskande klass innebar att grekisk och romersk historia absorberades med högsta stolthet i deras hjältar och segrar, konster, vetenskap och filosofier. Imperiet varade länge, man kan dra slutsatsen att den härskande klassen fick en adekvat utbildning i historia för att kunna utöva sin makt effektivt.

Förlust av classicism, medeltida mörker, lärare: 400 till 1400

Med Rom som avlägsnades från norra och västeuropa som ett imperium efter ca 450 CE, måste den nya civilisationen av halva romerska germanska och keltiska kristna utveckla ett utbildningssystem som kan tillgodose behovet av en härskande klass av krigare, kungar och kyrkans hierarker. Kristendomen, som styrdes i den katolska kyrkan av det romerska förflutet och i kungariket av adel och monarki, var inte stort som Roms imperium. Men samma grundläggande behov för den härskande klassen att utbilda sina medlemmar i historien var lika äkta för medeltida män som för romarna och grekerna framför dem. En magnifik ny bok, en grund för denna västerländska civilisationen (som Homers Iliad och Odyssey var grundläggande för Grekland) fanns till kristenheten: Bibeln. Här är där den andra tapprotten i väst, israelit / hebreiska / semitraditionen, går in i vår jord.

Kungar och herrar i England, Frankrike, Tyskland, Spanien och Italien brydde sig om de fem stora centra för kristendomen lite för den grekiska romerska historien under medeltiden. Ingen kände till historien och ingen tyckte det var mycket värdefullt att studera. Den härskande klassen skedde mycket om bibelhistorier som de lärde sig av kyrkans prästerskap: David och Goliath, Abraham, Moses, Jesus och hans heliga var absolut en utbildning för en härskande klassman i medeltida Europa. Av lika vikt var sagor av sekulära hjältar som Alexander, Ragnar, Theudrich, Charlemagne, Arthur och Sigurd, berömda för att göra gudomliga saker, men för mäktiga krigsföreställningar. En krigare måste studera paradigmer, hjälmmodeller.

Prästerskapet lärde den bibliska traditionen, minstrelerna och episka sångarna lärde sig krigsmetoden, och detta var utbildningen i historien för den härskande klassen.

Vem fattade beslutet om vad man skulle undervisa? prästerskapet, lydig mot paven och hans officerare, och kungarna och herrarna som protesterade männen som kände folkespråkiga berättelser, dikter och legender. Det fanns ingen medelklass av män vars främjande var att vara sekulära utbildare först och främst.
mat för att gå ner i vikt snabbt Castlegar-källan