levaxin viktminskning CBSE att genomföra ett gemensamt medicinskt inträdesprov den 6 maj

mat vid viktminskning CBSE att genomföra ett gemensamt medicinskt inträdesprov den 6 maj

Centralstyrelsen för sekundärutbildning (CBSE) har släppt en officiell anmälan som sa att det nationella behörighetsprovet (NEET) 2018) kommer att genomföras den 6 maj. NEET är det gemensamma medicinska inträdesprovet för studenterna att erkänna i MBBS och BDS kurser.

Tidigare publicerade CBSE en anmälan som bekräftar att kursplanen för NEET 2018 förblir oförändrad och kursplanen är exakt densamma det var för föregående NEET efter rapporter om förändring av kursplanen var rundor.

‘Kursplanen för NEET (UG) 2018 kommer att vara exakt densamma som för NEET (UG) 2017. Det finns ingen förändring i kursplanen för NEET (UG) 2018,’ sade den officiella utgåvan.

Förra året fanns det omfattande protester över Tamil Nadu mot det medicinska inträdesprovet som följde självmordet av den medicinska studentens aspirant Anitha från Ariyalur-distriktet, som var en klass XII-toppare.

Sedan 2007 hade Tamil Nadu antagit eleverna i MBBS-kursen enbart på grundval av klass XII-betyg. Trots att staten införde NEET förra året hade regeringen i Tamil Nadu sökt ett undantag och den lagstiftande församlingen hade godkänt ändringar för att fortsätta den nuvarande praxis i läkarhögskolans antagning för detta läsår.

Den 13 augusti sade unionsminister Nirmala Sitharaman att centrumet skulle undanröja Tamil Nadu från NEET för ett år, men centret ändrade sitt ställning i SC.

Sedan den 23 augusti, genom exemplet Tamil Nadu, gjorde SC det tydligt att alla stater måste följa reglerna om den gemensamma medicinska inträdesprovet. Apex Court uppgav att studenter i Tamil Nadu måste följa NEET-vägen för rådgivning och efterföljande tillträde till medicinska högskolor.
levaxin viktminskning CBSE att genomföra ett gemensamt medicinskt inträdesprov den 6 maj