gå ner i vikt program Cape Bretons broadcaster förlorar 205 pund

hur jag gick ner i vikt Cape Bretons broadcaster förlorar 205 pund

Den resan har berättats i ‘Fat Man Walking, Lessons In Loss’, som kommer att vara själv publicerad av Jay McNeil den 10 februari.

Glace Bay infödd McNeil, som en gång var nyhetschef på 103.5 The Eagle och ligger nu i samma position på The New Hot 92.3 / UP! 93,1 i Fredericton, har förlorat ca 205 pund sedan han började göra allvarliga livsstilsförändringar ungefär tre år sedan. Och han är inte färdig än han förväntar sig att han behöver ett år eller mer för att förlora de återstående 35 till 40 pund som behövs för att nå ett hälsosamt kroppsmassindex för hans höjd.

‘Där jag är just nu är 29 30, vilket innebär att jag bara håller på att inte längre vara överviktig. Jag kommer att fira som galen när jag bara är överviktig, som 60 procent av kanadensare’, sade McNeil skratta medan han intervjuades torsdag . ‘Det betyder bara att jag är snäll på den punkten just nu där jag är där de flesta kanadensare nu har jag en extra 35 till 40 pund som jag vill bli av med. Huvuddelen av min viktminskning ligger bakom mig men jag är fortfarande har mycket arbete att göra. ‘

McNeil sa att han bestämde sig för att publicera boken själv eftersom de flesta utgivare vill ha en berättelse med ett slut och McNeil tror att hans berättelse inte kommer att sluta någon gång snart. Han nekade även att ha före och efter bilder som tagits eftersom de inte återspeglar den historia han försöker berätta.

‘Min resans natur och hur jag närmar mig är att boken inte slutar’, säger McNeil. ‘Det är ett engagemang för en process. Framsteg är framgång på denna resa för mig. ‘

För en person som brukade täcka nyheterna, fann McNeil sig som fokus för det när han i april 2012 hade en justerbar ring implanterad kirurgiskt runt hans övre mage. Han arbetade vid The Eagle vid den tiden och de betalade för sin operation i Ontario.

‘Innan jag hade förlorat ett pund, var det omslaget på Cape Breton Post. Det ställer förväntningar och det var bra. Jag använde det för att driva min egen ansvarsskyldighet.’

Men medan operationen bara tog 40 minuter gjorde den korta tiden drastiska förändringar i sitt liv. För att hålla tyngdförlusten går han regelbundet ut. Men de största förändringarna har varit i hans faktiska diet. Innan skulle han inte känna sig full tills han hade konsumerat en stor pizza och en halv vitlöksfinger. Nu äter han en kopp mat, tre gånger varje dag.

‘Det är så mycket som en druggie som jagar efter en hög,’ återkallade McNeil. ‘När jag var ohälsosam, vad jag skulle kalla fullt var inte en full känsla av att’ en känsla som bara kommer med att vara alltför full. ‘Så vad bandet gör är säker på att du har kontroll över dessa delar. Jag får den känslan av mättnad från en kopp mat, så jag äter en kopp mat tre gånger om dagen.

‘Så det ändrar hur du äter om du bara äter tre koppar mat under dagen, måste du se till att du får allt du behöver i dagens lopp i de tre kopparna, eller du kommer att leva på kosttillskott för alltid och jag har inget intresse för det. ‘

Nu äter han av liten tallrik med en cocktailgaffel. Hans bett är storleken på en penna suddgummi och han tar 30 sekunder att tugga varje. Det tar honom minst 20 minuter att äta den enda koppen mat. Och de små portionerna är inte ett medel till ett slut McNeil förväntar sig att äta så för resten av sitt liv.

‘Min sjukdomskaraktär och arten av mitt problem är att jag under resten av mitt liv måste medvetet välja att behålla den vikten. Om jag slutar kommer jag att gå direkt tillbaka till var jag var som kommer att hända. Om vi ​​behandlar detta som en sjukdom istället för något kosmetiskt, blir du aldrig faktiskt gjort. ‘

Han krediterar allmänheten för att ge honom inspirationen att fortsätta.

‘Det var säkert dagar där jag inte hade något intresse av att göra det för mig själv, det var på grund av dem som jag gjorde, kände jag mig som om jag gjorde det för dem’, sa han. ‘Jag hade många människor som tittade på mig. McNeil räknar med att det är tillgängligt i Chapters and Coles butiker och planerar att lansera det i Cape Breton i mars.

Den resan har berättats i ‘Fat Man Walking, Lessons In Loss’, som kommer att vara själv publicerad av Jay McNeil den 10 februari.

Glace Bay infödd McNeil, som en gång var nyhetschef på 103.5 The Eagle och ligger nu i samma position på The New Hot 92.3 / UP! 93,1 i Fredericton, har förlorat ca 205 pund sedan han började göra allvarliga livsstilsförändringar ungefär tre år sedan. Och han är inte färdig än han förväntar sig att han behöver ett år eller mer för att förlora de återstående 35 till 40 pund som behövs för att nå ett hälsosamt kroppsmassindex för hans höjd.

‘Där jag är just nu är 29 30, vilket innebär att jag bara håller på att inte längre vara överviktig. Jag kommer att fira som galen när jag bara är överviktig, som 60 procent av kanadensare’, sade McNeil skratta medan han intervjuades torsdag . ‘Det betyder bara att jag är snäll på den punkten just nu där jag är där de flesta kanadensare nu har jag en extra 35 till 40 pund som jag vill bli av med. Huvuddelen av min viktminskning ligger bakom mig men jag är fortfarande har mycket arbete att göra. ‘

McNeil sa att han bestämde sig för att publicera boken själv eftersom de flesta utgivare vill ha en berättelse med ett slut och McNeil tror att hans berättelse inte kommer att sluta någon gång snart. Han nekade även att ha före och efter bilder som tagits eftersom de inte återspeglar den historia han försöker berätta.

‘Min resans natur och hur jag närmar mig är att boken inte slutar’, säger McNeil. ‘Det är ett engagemang för en process. Framsteg är framgång på denna resa för mig. ‘

För en person som brukade täcka nyheterna, fann McNeil sig som fokus för det när han i april 2012 hade en justerbar ring implanterad kirurgiskt runt hans övre mage. Han arbetade vid The Eagle vid den tiden och de betalade för sin operation i Ontario.

‘Innan jag hade förlorat ett pund, var det omslaget på Cape Breton Post. Det ställer förväntningar och det var bra. Jag använde det för att driva min egen ansvarsskyldighet.’

Men medan operationen bara tog 40 minuter gjorde den korta tiden drastiska förändringar i sitt liv. För att hålla tyngdförlusten går han regelbundet ut. Men de största förändringarna har varit i hans faktiska diet. Innan skulle han inte känna sig full tills han hade konsumerat en stor pizza och en halv vitlöksfinger. Nu äter han en kopp mat, tre gånger varje dag.

‘Det är så mycket som en druggie som jagar efter en hög,’ återkallade McNeil. ‘När jag var ohälsosam, vad jag skulle kalla fullt var inte en full känsla av att’ en känsla som bara kommer med att vara alltför full. ‘Så vad bandet gör är säker på att du har kontroll över dessa delar. Jag får den känslan av mättnad från en kopp mat, så jag äter en kopp mat tre gånger om dagen.

‘Så det ändrar hur du äter om du bara äter tre koppar mat under dagen, måste du se till att du får allt du behöver i dagens lopp i de tre kopparna, eller du kommer att leva på kosttillskott för alltid och jag har inget intresse för det. ‘

Nu äter han av liten tallrik med en cocktailgaffel. Hans bett är storleken på en penna suddgummi och han tar 30 sekunder att tugga varje. Det tar honom minst 20 minuter att äta den enda koppen mat. Och de små portionerna är inte ett medel till ett slut McNeil förväntar sig att äta så för resten av sitt liv.

‘Min sjukdomskaraktär och arten av mitt problem är att jag under resten av mitt liv måste medvetet välja att behålla den vikten. Om jag slutar kommer jag att gå direkt tillbaka till var jag var som kommer att hända. Om vi ​​behandlar detta som en sjukdom istället för något kosmetiskt, blir du aldrig faktiskt gjort. ‘

Han krediterar allmänheten för att ge honom inspirationen att fortsätta.

‘Det var säkert dagar där jag inte hade något intresse av att göra det för mig själv, det var på grund av dem som jag gjorde, kände jag mig som om jag gjorde det för dem’, sa han. ‘Jag hade många människor som tittade på mig. Jag ville verkligen visa folk att det här var en bra sak.’
gå ner i vikt program Cape Bretons broadcaster förlorar 205 pund