gå ner i vikt carb ketogen diet som fångar på i Yakima

2 veckors diet carb ketogen diet som fångar på i Yakima

Till middag en natt förra veckan lade Mandy Hale ut ingredienser för en pizza: bacon, korv, lök, ricottaost, ägg, smör, mandelmjöl. Till efterrätt gjorde hon en mjölfri jordgubbs kortkaka.

Detta är den ketogena kosten eller keto för kort den senaste hälsoenheten att svepa nationen. Och ja det innehåller gott om bacon.

Hale har från sitt kontor i Yakima byggt en online-grupp av personer som söker råd och solidaritet i att följa den högfeta matplanen, där majoriteten av dagliga kalorier kommer från fett och nästan inga kolhydrater.

I sin egen erfarenhet av kosten förlorade Hale ungefär 60 pund på mindre än fyra månader, sänkte triglyceriderna och fick sina hormoner i balans.

Hon har sedan utnyttjat sin erfarenhet till ett nytt hälsovårdssystem.

‘Jag började precis att få folk att kontakta mig,’ Vad gör du? Jag vill ha vad du än har, ‘hävdade Hale.

Men som någon diet plan, är keto inte ett paradis för alla sjukdomar, säger läkare och licensierade dietister. Och det är inte något att gå in i lätt.

‘Det är inte något du kan säga,’ Jag kommer att göra det i några månader och förlora några pounds, ‘sade Yakima dietist Katie Thorner.

‘Det är inte något du kan dabble in. Det är något du faktiskt behöver veta vad du gör för att faktiskt vara effektiv i sin ansökan.’

Hur det fungerar

Ketogen diet fungerar genom att skicka din kropp till ketos, vilket gör att det brinner fett för bränsle.

‘Vår kropp använder först glukos eller socker som energi, för våra muskler, vår hjärna. Det är nr 1,’ förklarade Rocio Petersen, en dietist med Yakima Valley Farm Workers Clinic. ‘Planera B, säg i svältläge, (om du inte får tillräckligt med mat eller bränslen, kan vår lever använda fett och vissa proteiner och börjar använda det som energi. Det är i huvudsak vår backup. ‘

Ketosis sparkar in efter två eller tre veckor, men Petersen varnade för att omkopplaren inte var trevlig först: ‘Det är sultens läge. Du kommer inte känna dig väldigt bra de första dagarna, om du försöker en ketogen diet. ‘

Keto förespråkare kallar ibland denna ‘keto influensa’, som din kropp tar en vecka eller så för att justera till inget socker.

Den ketogena kosten kräver viss matematik: 60 till 80 procent av en persons dagliga kalorier ska komma från fett, 15 till 35 procent kommer från protein och 5 procent eller mindre från kolhydrater, inklusive grönsaker.

Den 5 procenten översätts till endast ca 20 eller 30 gram kolhydrater.

Den genomsnittliga personen konsumerar 30 till 75 gram kolhydrater i en enda måltid, sade Petersen. Att begränsa till bara 30 gram,
gå ner i vikt carb ketogen diet som fångar på i Yakima
‘Det skulle vara hela dagen, du åt en och en halv äpplen, och det är alla kolhydrater du hade’, sa hon.

Människor som följer en ketogen diet använder mycket kokosnötolja och smör i sin matlagning tillsammans med olivolja och avokadoolja, men inte mycket bearbetade canola, vegetabiliska eller fröoljor.

Keto recept innehåller betydande mängder avokado, ägg, mandel eller kokosmjöl, blomkål (för att ersätta kolhydrater som potatis eller ris), ost, nötkött, kyckling och fisk.

Frukten är minimal, men bär är typiskt en godtagbar efterrätt. Inga tillsatta sockerarter; ketogena kockar använder istället låga karbohydrater.

‘Denna diet behöver inte vara restriktiv,’ sade Hale. Genom att dela sin erfarenhet med andra bestämde hon sig för att driva sig i näring och har etablerat ett kontor där hon erbjuder ‘fettbränd’ hälsovård och måltid planera hjälp. ‘Det här är kosten jag säger till människor du kan få bacon och din tårta också, gör bara din egen tårta med bättre ingredienser, och ibland smakar det bättre än originalet.’

Även för människor som har stannat i ketos tillräckligt länge för att bli ‘fettanpassad’, som kan ta några månader, säger Hale att han hänger sig i en karbonskiva av tårta, då och då vinner dem inte tillbaka till kvadrat.

(Om de dock går på en vecklång sockerbinge och faller av vagnen, hjälper hon också tränare till att komma tillbaka på spår.)

I Yakima-området har Hale pratat med några lokala företag om att erbjuda keto-vänlig mat.

Sundance Espresso i Selah, som upptar den tidigare North Town-byggnaden, har börjat erbjuda ost- och salami-snackpaket samt en sallad med salami, bacon, ägg och ranch dressing. De ser också på att servera kaffedrycker med en docka kokosnötolja eller Kerrygold smör smält in, för det tillsatta fettet.

Ägare Tim Lantrip försöker själv dieten.

‘Många kunder frågade om vi skulle vara villiga att tillhandahålla keto-vänliga livsmedel, speciellt något som’ är som ett grepp och går typ mat ‘, sa han.’ En sak för mig som är meningsfullt med ketodieten, är det eliminerar allt socker. För mig verkar det som om många kunder som gör ketodiet har förlorat mycket vikt. ‘

Selahs bosatt Bethanie Lundgren är en del av Hale ‘s’ Fat Fueled Friends ‘Facebook-grupp. Hon började keto-kosten i början av 2017 och började också gå till gymmet för att göra hög intensitetsintervallträning. Hon har gått ner i vikt och sett En förbättring av muskeltonen,
gå ner i vikt carb ketogen diet som fångar på i Yakima
men säger att den största skillnaden är att hon inte känner sig uppblåst längre och hennes matsmältning har förbättrats.