gå ner fem kilo Canker Sore Drug A Weight

gå ner ett kilo i veckan Canker Sore Drug A Weight

Av William Hudson och Elizabeth Cohen

(CNN) En relativt obskild läkemedel som används för att behandla munsår har gjort obese möss tunna och musen måste äta mindre eller träna mer, enligt en studie vid University of Michigan.

Läkare vid universitetet börjar studier på människor senare i år. Förhoppningar är höga, även om många droger som arbetar i möss inte fungerar i människor.

är en turné de force och erbjuder en ny och potentiellt spännande öppning för utvecklingen av nya anti-fetma droger något som är mycket nödvändigt, säger Dr. George Bray, chef för divisionen av klinisk fetma och metabolism vid Pennington biomedicinska Research Center vid Louisiana State University .

I studien vid University of Michigan gav forskarna möss med en hög fetthalt och de blev överviktiga. De injicerade sedan djuren med ett läkemedel som heter amlexanox, som har varit på marknaden i mer än 15 år för att behandla cancer sår. Musen förlorade vikt, även om de fortsatte att äta samma antal kalorier. När de togs av drogen fick musen hela vägen tillbaka.

Om amlexanox fungerar hos människor och det är en stor om Bray sa att det kan bli som historien om Viagra, som ursprungligen utvecklades för att behandla ett tillstånd, bröstsmärta, men serendipitöst senare upptäcktes för att behandla ett annat tillstånd, erektil dysfunktion.

kan väl vara att det som fungerar för en sjukdom kommer att visa sig att fungera för en annan, trots att det var den ursprungliga avsikten, sa han.

Forskarna screenade flera droger och fann att amlexanox, som användes i en salva för att behandla cancersår,
gå ner fem kilo Canker Sore Drug A Weight
förändrade verkan av gener som kontrollerar metabolismen. När det injicerades i möss arbetade läkemedlet genom ökad metabolism, inte genom att undertrycka aptit.

av anledningarna till att kostvanor är så ineffektiva när det gäller att producera viktminskning för vissa människor är att deras kroppar anpassar sig till de reducerade kalorierna genom att också minska deras metabolism så att de är deras kroppsvikt, säger dr. Alan Saltiel, ledande forskare vid universitetet av Michigan. verkar tweak det metaboliska svaret på överdriven kaloriförvaring hos möss. fynd publicerades söndag i tidskriften Nature Medicine.

Kliniska försök förväntas börja senare i år för att testa läkemedlets effektivitet hos människor.

I musstudien gjorde forskarna smärtor för att se till att det var drogen, och inte något annat, vilket gjorde musen viktminskning. De använde en laser maskin för att spåra mössen för att se om kanske viktminskningen berodde på att de rörde sig runt mer medan de var på läkemedlet.

don flytta mer. Förflyttningen är exakt densamma. Den ökade energiförbrukningen berodde på något som kallas termogenes, vilket innebär att de genererar lite värme, sa Saltiel.

Om drogen hjälper människor att gå ner i vikt, måste forskarna se till att det är säkert.

oro kommer att vara om dessa droger, genom att öka energiförbrukningen och kroppstemperaturen, kan få oavsiktliga konsekvenser för andra system, såsom hjärtat. säg att det är en särskilt viktig fråga, för om läkemedlet någonsin används i människor för viktminskning, skulle patienterna sannolikt behöva stanna på läkemedlet i obestämd tid,
gå ner fem kilo Canker Sore Drug A Weight
annars se vikten.