gå ner 5 kilo snabbt Carb Diet Beats Låg

matschema gå ner i vikt Carb Diet Beats Låg

Om du försöker gå ner i vikt kan fett vara din vän.

En ny studie publicerad idag i Annals of Internal Medicine fann att när människor följde antingen en låg fetthalt eller låg carb diet för ett år, de som cut carbs förlorade betydligt mer tyngd och fett, samtidigt som deras hjärtsjukdom riskfaktorer mer än dieters som reducerade mängden fett de åt.

Forskare såg midjelinjerna av en mångsidig befolkning av 148 överviktiga men friska män och kvinnor. De med låg fetthalt konsumerar 30% av sina dagliga kalorier i fett, och de i lågkarbongruppen fick 30% av sina kalorier från kolhydrater. En dietist gav båda grupperna samma näringsrådgivning under hela året och följde upp detaljerade intervjuer om vad deltagarna åt.

Även om båda grupperna utövade ungefär samma hastigheter och konsumerade liknande kalorier, förlorade den låga karbagruppen nästan 8 pund mer under årets lopp mer fett som andel av deras vikt. Båda grupperna tappade sina nivåer av LDL-kolesterol, men de låga carb-dietererna hade högre ökning av det så kallade HDL-kolesterolet. De hade också en lägre risk för hjärtsjukdom, mätt av markörer som glukos och lipidnivåer. Människor i den låga carbgruppen åt mer monoättat fett och ännu mer mättat fett än de gjorde innan de drog, men såg fortfarande en droppe i LDL-kolesterol. Och deras goda kolesterolnivåer förbättrades betydligt mer än den andra gruppen.

Varför gav de låga carb-dietersna fördel? en del av kolhydraterna de hade,
gå ner 5 kilo snabbt Carb Diet Beats Låg
lågkologruppen hade en mycket högre andel fiber, säger Bazzano, vilket hjälper till att sänka blodtrycket och kolesterolet. Att äta mer fett och protein får dig också att känna sig fylligare längre, vilket kan ha begränsat hur många totala kalorier gruppen åt. Dessutom innehöll dieterna också en bra mängd hälsosamma enomättade fetter.

Uppgifterna framhäver hur interaktiva dieter verkligen är, vilket stöder den gammaldags idéen att äta allt i måttlighet för att hålla balansen mellan fett, fiber, protein och kolhydrater i kontroll. trodde att [kolhydrater] är neutrala och borde vara vid basen av livsmedelspyramiden stöds inte av mycket bevis, säger Bazzano. Hon föreslår omstrukturering med en grund av grönsaker och frukt och inte glömmer att lägga till en dos av friska fetter.
gå ner 5 kilo snabbt Carb Diet Beats Låg