gå ner 10 kilo CBC Radio

hjälp att gå ner i vikt CBC Radio

Mina lokala inställningarOttawa

CBC Radio

Fett och socker, del 2 Först, fett var den dårliga, dåliga killen. Vi blev varna tillbaka på 1980-talet för att minska på ägg, kött och fullmjölk för att undvika hjärtsjukdomar. Så vi började äta mer bröd, ris och pasta och fettfria snacks. Men vi blev sjuka och fetare. Nu är socker den dåliga killen. Bidragsgivare Jill Eisen utforskar det komplicerade, och ibland motsägelsefulla, näringsrika vetenskapen och försöker hitta klarhet bland studiernas tjocklek och tvetydig forskning.

CBC News. 30 december 2016

Dölj captionToggle Fullscreen1 av 0Listen till hela episoden54: 00

För det första var fett den dårliga illa mannen. Vi blev varna tillbaka på 1980-talet för att minska på ägg, kött och fullmjölk för att undvika hjärtsjukdomar. Så vi började äta mer bröd, ris och pasta och fettfria snacks. Men vi blev sjuka och fetare. Nu är socker den dåliga killen. Bidragsgivare Jill Eisen utforskar det komplicerade, och ibland motsägelsefulla, näringsrika vetenskapen och försöker hitta klarhet bland studiernas tjocklek och tvetydig forskning. Denna episod luftades ursprungligen 22 juni 2016. Plötsligt var det fett som gjorde dig tjock.

Så nordamerikaner började äta mycket mer kolhydrater med låg fetthalt. Och för att göra allt som fettfattig mat mer välsmakande började livsmedelsindustrin lägga till socker till nästan allt bröd, tomatsås, salladsdressing, yoghurt. Och på toppen av det, tvättade vi allt ner med fettsyror som fylldes med socker. Det var då att tvångsepidemierna av fetma och diabetes avtog. Det innehåller inte sockerarter som naturligt förekommer i frukt, grönsaker och mejeriprodukter. Det uppskattas att canadierna konsumerar cirka 11% av sin energi (kalorier) som tillsatta sockerarter, motsvarande ungefär 53 g tillsatta socker per person per dag. Källa: Canadian Sugar Institute Världshälsoorganisationen rekommenderar att högst 10% av de totala kalorierna kommer från tillsatt socker. KatzMD, grundande chef för Yale University Yale Griffin Prevention Research Center och ordförande för American College of Lifestyle MedicineReading List:

TheSugar Conspiracy av Ian Leslie, The Long ReadThe Guardian 7 april 2016 är socker giftigt? av GaryTaubesNew York Times Magazine, 13 april, 2011 Död av Food Pyramid: Hur Shoddy Science, Sketchy Politics och Shady Special Interests har förstört vår Healthby DeniseMinger, Primal Nutrition Inc., 2014
gå ner 10 kilo CBC Radio