gå ner 10 kg på en månad CDC finner stor ökning av unga kvinnor förskrivna ADHD meds

gå ner i vikt frukost CDC finner stor ökning av unga kvinnor förskrivna ADHD meds

Rapporten tog inte upp varför läkemedlen blir så vanligt. Men dessa mediciner används också ibland; de är som kan hjälpa användare att hålla sig vakna och till och med gå ner i vikt. En ny studie fann att en tredjedel av högskolestudenter tror att använda dessa läkemedel kan öka betyg. kvinnor mellan 15 och 44 år med privat försäkring som fyllde en ADHD-recept i dessa år spikade 344 procent. För kvinnor i åldrarna 25 till 29 var hoppet en jättestor 700 procent. Den stora majoriteten av dessa recept var för stimulerande läkemedel som Adderall, Ritalin och Concerta. graviditeter är oförutsedda. Så ADHD medicineringsanvändning kan sammanfalla med tidig graviditet en kritisk period i fosterutveckling.

Anthony L. Rostain, medicinsk chef för Penn Adult ADHD Behandling och forskningsprogram, sa att den nya analysen kan signalera ett växande acceptans av ADHD som diagnos för kvinnor.

kan vara ett tecken fler kvinnor får hjälp, sa Rostain.

Dessutom sa han att CDC-studien kan leda till fler diskussioner mellan kvinnor och deras vårdgivare om att ta medicinerna under graviditeten, även om den mest aktuella forskningen inte har hittat betydande fostrets risker.

Patienter kan överväga att minska eller tillfälligt stoppa sin ADHD-medicinering under graviditetens första trimester och sedan återuppta den, förutsatt att förändringen i dosen leder till en invalidiserande ökning av sjukdomssymtom, sa Rostain.
gå ner 10 kg på en månad CDC finner stor ökning av unga kvinnor förskrivna ADHD meds