gå ner i vikt promenader com Varsity Stats Temple

jag vill gå ner i vikt com Varsity Stats Temple

När du väl har valt minst en favorit (eller om du redan hade en favorit), får du ett nytt menyalternativ ‘Mitt Team’. Den här menyn ger dig snabb tillgång till alla dina favoritlag.

Det finns också en ny ‘Mina lagssida’, på menyn ‘Mina lag’, klicka på alternativet ‘Mina lag (favoriter) sida’, det här tar dig till sidan ‘Mina lag’ där du kan få en snabb översikt över dina lag. Om du klickar på något av lagen som listas här kommer du till den lagsidan.

Min 10-åriga son kan byta från en bedårande, knäppig liten kille till en aggressiv screamer på en sekund. Han sjunker så långt, så fort att jag glömmer hans styrkor och drunknar i hans svagheter. Jag önskar att jag kunde få stoppa det.

Det finns en diagnos som förklarar det: Autism.

James har en genomsnittlig IQ och går i skolan med icke autistiska barn. Han är bra på sport, matte och gitarr. Människor märker honom, för att han sticker ut från mängden på ett bra sätt. Att bära en äkta tröja till ett NFL-spel är inte tillräckligt. Han bär också axelkuddar, en hjälm och en soffa handduk gjuten i framsidan av hans fotbollsbyxor.

James har en talang för att uttrycka tankar. En gång i ett väntrum på läkaren ropade han: ‘Mamma, den högljudda TVen gör mig nervös, och jag här för att få mitt blod ritat, så jag är redan nervös nog.’ Flera människor applåderade, och jag bad receptionisten att stänga av TV: n.

Jag vet att symptomen på James autism är mindre djup än vad en icke-verbal, institutionaliserad vuxen med samma diagnos upplever. Men som sin mor, det är inte min referenspunkt.

Inte längre, ändå.

James föddes 15 år efter att jag började träna för att vara en klinisk psykolog. När han utvecklats från en noga baby till frustrerad småbarn blev det klart att han kunde ha blivit hänvisad till mig vid någon tidpunkt för behandling. Innan jag slutade arbeta för att bry sig om James och hans syster identifierade jag autism där det var uppenbart. Jag hjälpte barn och vuxna att lyckas i vanliga inställningar. Efter att ha kvalificerat sig för en diagnos var deras autism verklig. Men med vissa boende på plats blev etiketten mindre relevant. De kunde passa in nästan var som helst.

Mina patienter inkluderade en 50-årig man som var en integrerad del av hans familjeföretag, en gymnasieelever med planer för college och barn i vanliga förskolor får talterapi för språkförseningar. Då kände ordet ‘autism’ sig otillräckligt; Det förmedlade inte sin potential, eller de förmågor de hade trots deras funktionshinder.

Även om autism nämndes för första gången 1943, såg 1980-talet och 1990-talet ett förnyat fokus på märkning. Den brittiska psykiatriken Lorna Wing, även en autismam, började beskriva autism först som ett ‘kontinuum’, då som ett ‘spektrum’. Modifierare, som ‘mild’ eller ‘hög fungerande’ och alternativa etiketter, såsom Asperger syndrom och Pervasive Developmental Disorder, som inte anges annat, var avsedda att fånga det högre slutet av det breda utbudet av presentationer och resultat bland personer som kvalificerade sig för en autismdiagnos och att bekämpa stereotypen av autism som en tragedi.

För att uttrycka detta i sammanhang kom den första stora Hollywoodfilmen med en autistisk huvudperson, ‘Rain Man’, ut 1988. Dustin Hoffman-karaktären Raymond kunde prata och hade extraordinära matematiska färdigheter men bodde i en institutionell miljö. År 1986 publicerade en professor i djurstudier, Temple Grandin, sin första bok om hennes autism. Hon publicerade en annan bok 1995,
gå ner i vikt promenader com Varsity Stats Temple
och 2010 spelade Claire Danes i en film om Grandin-livet.

James autism är inte på något sätt en tragedi. Men hans plötsliga, intensiva smältningar skapar mini tragedier i vårt hem varje dag.

Den andra dagen nådde James och hans syster Margot mig för munvatten. Alltid gärna uppmuntrar till god hygien, medan Margot såg att jag hällde dem var och en en svin. Tioårig James missade den här delen.

‘Okej, här går du,’ sa jag och gav Jakob koppen.

‘Jag vill ha det,’ whined han och hällde den i diskbänken.

‘Man,’ sa jag, ‘du slösade bara bort det. Det kostar pengar, du vet.’

‘Nej, det ropar inte James. Då märkte han att hans syster svängde och spytt.

‘Gimme mer, då!’

‘Vad?’ Jag sa, förolämpad av hans ton. Att när jag insåg att munvatten var tydlig, tyckte han som vattnet att det var.

Som om att förvirra bromsen för acceleratorn, slog James på. Han började slå sina handleder på badkaret. ‘Jag hatar mig själv! Jag ska bryta min arm! Min hjärna är trasig!’ När jag kom mellan honom och badkaret grep han mina armbågar och pressade. Han såg med larm när jag föll bakåt och satte sig hårt på badkarets kant. Tårar sprang i ögonen.

Det är svårt att hålla sig lugn när rutinen för sängtid eskalerar in i en brottmatchning. Jag sa, ‘Du driver mig inte. Gå till ditt rum.’ Margot gled ut ur badrummet.

‘Jag vann mig till mitt rum. Jag kommer ut. Jag driver dig allt jag vill,’ sa James, tårarna började flyta, hans andetag ökar.

Det var ett missförstånd. Allt han hade att göra var att slå bromsarna och rensa upp det: ‘Oj! Jag trodde det var vatten!’ Istället klämde han till sin första reaktion som om det var hans enda alternativ. I mitt yrke kallade vi det beteendets styvhet. Vissa personer med autism kallar det ‘försvarsläge’.

‘Hög fungerande min a,’ jag mumlade efter att barnen låg i sängen, mitt hjärta dolde fortfarande. Jag hatade mig själv för att ha använt den modifieraren med mina patienter.

Ett barn med autismdiagnos, oavsett hur intelligent, charmig eller rolig, har utmaningar, och de är milda. Enligt en nyligen publicerad artikel i The Economist fann Storbritanniens nationella autistiska samhällsundersökning att endast 12 procent av så kallade högfunktionella personer med autism i det landet har heltidsanställning. Som rapporterats i Science, fann en annan studie att autistiska vuxna utan inlärningssvårigheter var nio gånger större sannolikhet än kontrollpersoner att dö av självmord.

Dessa grymma statistik är ingen överraskning för mig, eftersom de har att göra med impulskontroll snarare än övergripande förmåga. Vilken bra är en plats på ära rollen till ett barn som brandish en slaktkniv om du tar bort sin TV-tid?
gå ner i vikt promenader com Varsity Stats Temple