gå ner i vikt program Conover avslutar andra bakom Chase i 2A West Regional

viktminskning lchf Conover avslutar andra bakom Chase i 2A West Regional

VALE När han kom till en nära förlust i förra veckans West 2A-möte med regionala finaler, återupptog Chase High på ett stort sätt genom att hävda laghändelsen för West 2A-brottningen Regional Saturday, som hölls vid West Lincoln High School.

Trojanerna slutade med 191,5 poäng och lätt överträffade andra plats Newton Conover, som hade 127,5. De röda djävlarna besegrade Chase i finalen i West Region Dual Meet-turneringen den 2 februari.

Chase placerade åtta brottare i de fyra bästa, med tre påstående mästerskap i sina respektive viktklasser. Med enskilda titlar var Dylan Thrift på 120 pund, Sammy Peticos (138) och Chase Emory (170).

De fyra bästa finisharna i varje klass kvalificerar sig för de enskilda statsmästerskapen som hålls i Greensboro 16 februari 18.

Trojanernas tränare Alan Dedmon sa att hans trupp använde förlusten för de röda djävlarna i det dubbla mötet som motivation för den enskilda mötet.

‘Vi slutar missa ut på det statliga dubbla lagmästerskapet till Newton i de regionala finalerna,’ sa Dedmon. ‘Det avfyrade oss för att komma in till regionen för att vinna.’

De röda djävlarna gick in i helgenskonkurrensen och kom från en tuff vecka där programmet lämnade sitt statliga 2A-dubbelmästerskap på grund av användningen av en ineligibel brytare.

‘Jag är stolt över vårt barns ansträngningar’, sa Red Devils coach Eddy Clark. ‘Det var en hård vecka att fokusera. De tog det tillsammans och kämpade bra i helgen. Det här är en tuff region, men vi var väl förberedda för att vi är i en så hård liga.’

Newton Conover placerade fem wrestlers i nästa veckas statliga mästerskap, med Spenser Harris tar 106 pund titeln med ett 6 2 beslut över Trojans Hunter Dover.

‘Vi har verkligen jobbat hårt de senaste veckorna för att se till att vi var redo,
gå ner i vikt program Conover avslutar andra bakom Chase i 2A West Regional
‘ sa Harris av förberedelsen för helgen. Coach Clark sa att Harris var kanske hans hårdaste arbetare.

‘Han har lagt in mycket tid sedan slutet av förra säsongen fram till just nu,’ sa Clark. ‘Du gillar att se sakerna skaka ut för barnen som arbetar hårdast för dem.’

Också i finalen var Damien Lowman Epps på 220. Ned 2 1 under tredje perioden blev en framåtriktad takedown torterad och Tanner Ellenberger från Brevard fortsatte med att vinna 7 1.

Från tröstfinalen, Austin Scott (126), Benjamin Benson (160) och Andy Henze (170) kvalificerade sig också för statsturneringen. Henze vann sin tredje plats match med en pin av Brevards Keenan Hawkins.

Den enda andra Catawba County brottaren för att göra det till finalen var Maiden’s Schuyler Spurrier på 132 pund. Hans bout med West Lincolns Keaton Norman gick in i övertid innan Spurrier gjorde en takedown med 21 sekunder för att ta det plötsliga segerbeslutet. Vinsten hade en speciell betydelse för Spurrier, eftersom han hade sin syster med bröstcancer i hans sinne under matchen.

‘Jag tänkte på min syster och tänkte,’ jag kan inte tappa ‘, säger Spurrier.’ Jag tycker att vi är ganska nära. Hon har fyra barn och jag älskar dem alla. Jag var tvungen att göra det för henne. ‘

Maiden s coach Sean McGovern sa Spurrier är ett bra barn med en otrolig arbetsetik. ‘Han är ett barn som aldrig ger upp,’ sa McGovern. ‘Han arbetar alltid och försöker förbättra sig och det fungerade för honom.’

The Blue Devils kommer också att skicka 120 pund brottare Tyler Thomas till turneringen, när han slutade fjärde.

Andra Catawba County wrestlers att kvalificera inkluderar Bandys Colby Teague, som vann tredje plats matchen på 138 över West Lincolns Cameron Bridges, och Bunker Hills Calen Lonca, som tog tröstfinalen på 220.
gå ner i vikt program Conover avslutar andra bakom Chase i 2A West Regional