gå ner i vikt kost Columbianen

går ej ner i vikt Columbianen

Fram till några år sedan bodde Ridgefield hemma, moderen Renee Kuhn bodde i en värld av begränsningar.

På grund av sin storlek vid hennes topp vägde den 5 fot 4 tum Kuhn 398 pund hon kunde inte åka på med sin son på Clark County Fair. Går ut för att få posten eller gå uppför trappan lämnade hennes andfådda, svettiga och smärta.

Hon kunde bara handla i livsmedelsbutiker med bänkar, där hon kunde stanna och vila periodiskt. Hon var tvungen att shoppa på plusstorlekar eller beställa kläder på nätet, och kunde knappt passa bakom bilens ratt. Hon fick en gång en biljett för att inte ha på bältet, men det skulle inte nå över hennes kropp.

Nu är Kuhn mindre än hälften hennes tidigare storlek, efter att ha tappat mer än 244 pund genom kost och motion. Alla dessa begränsningar har smält bort med punden.

kan göra någonting, sa Kuhn, 39.

Hon och make David Roe tog 6-åriga son Adam Roe till Walt Disney World i maj, och Kuhn kunde gå på någon tur som hon ville ha.

var outrunning min familj, sade hon. var kul. krediter viktvaktare med att hjälpa henne att bli frisk. Hon blev nyligen utnämnd till en av 100 förstaprisvinnare i den rikstäckande 2010-tyngdvakarerollmodell av årstävlingen. Vancouver nursing student Emily Fewel, som har förlorat 40 pounds under de senaste nio månaderna på programmet, valdes också.

Varje kvinna fick ett $ 100 Macy presentkort, och Weight Watchers donerade motsvarande deras viktminskning till lokala matbanker. Grannar som hjälpte grannar i Ridgefield mottog 204 pund av mat i Kuhn namn (beloppet som hon förlorade i tiden sedan hon gick med i Weight Watchers, även om hon nu ner ytterligare tre pund) och måltider på hjul i Vancouver fick 40 pounds mat för att fira Fels streamlining Framgång.

Både Fewel och Kuhn kämpade med mycket av sina liv, och båda satsade på att bli frisk på det gammaldags sättet.

En livsstilsförändring

Kuhn var knubbig som barn, men punden klev på efter att hon flyttade ut på egen hand under 20-talet. Efter att hon fött sin son, höjde hennes tyngd.

doktor sa att jag var en hjärtinfarkt som väntade på att hända, sa Kuhn, som fruktade att hon inte skulle vara runt för att se Adam växa upp.

Hennes läkare ville att hon hade laparoskopisk gastrisk bandingoperation, men Kuhn lovade att gå ner i vikt utan kirurgisk ingrepp.

Hon köpte en löpband och började gå i fem minuter tre gånger om dagen.

skulle vara svettigt och varmt, och min rygg skulle skada så illa, mindrade Kuhn.

Men hon höll sig med den och i sex månader hade förlorat 37 pund.

I april 2008 gick Kuhn med hos sina lokala viktvaktare för att få hjälp med att ändra sitt tillvägagångssätt till mat. Viktvaktare betonar delkontroll och tilldelar poäng till olika livsmedel baserat på deras kalorier, fett och fiberinnehåll. Människor kan äta vad de vill ha så länge de stannar inom sina tilldelade poäng.

Genom tyngdtittare har Kuhn lärt sig att byta ut snabbmat och stärkelse, feta favoriter som hashbruna med mer fyllning, alternativa kalorier, inklusive bananer, tomater, rörfries, magert kött och råsocker, morötter, morötter, selleri, paprika och blomkål.

äta helt annorlunda, sa hon.

Färsk frukt och grönsaker verkar försvinna hemma eftersom de ätit så snabbt.

Kuhn, en examen av Le Cordon Bleu College of Culinary Arts i Portland, ger även splurges en hälsosam makeover. Hon gör kakor med Egg Beaters, helmjöl, Splenda brunt socker och miniatyr choklad chips.

Familjen visste inte skillnaden, sa hon.

Hon vaksam om att väga och mäta mat för att säkerställa hennes poängberäkningar är korrekta, och hon lär också Adam delkontroll. Han vet att man tittar på antalet portioner på en påse chips. Om det står tre, delar han väskan i tre mindre påsar med chips och äter bara en. Kuhn gynnar också de preportioned 100 kalori snack paket av popcorn, crackers, kakor och godis.

Förutom näring har Kuhn ändrat sitt sätt att träna. Hon arbetar nu mellan sex och åtta timmar i veckan. Hon går eller joggar på hennes löpband eller i stan med en vän hon träffade genom Weight Watchers. Ibland jobbar hon med tränings-DVD hemma, men hon hör inte till ett gym.

Kuhn är ungefär sex pund från hennes målvikt på 147 pund, som hon hoppas nå fram till vid sin 40-årsdag i oktober. Hon väger ännu mindre efter att hon har kirurgi för att avlägsna ca 20 pund av lös hud. Men även efter att hon når sin målvikt fortsätter hon till Weight Watchers-möten för att hålla sig bakåt, sade hon.

Trots att hon springer i friheten att kunna hoppa på trampolin med Adam, cykla, åka skridskor och åka ridning, ibland är det svårt för Kuhn att acceptera att hon nu är en storlek 9 eller 10, inte en 5X eller 6X.

kan fortfarande tro att jag förlorade all denna vikt, sa hon. Jag går in i ett rum, jag känner fortfarande att jag är den största personen där. hon är inte.

Kuhn hela kroppen passar nu i ett ben av hennes gamla byxor. Dessa reliker från hennes förflutna, tillsammans med en bild på kylskåpet innan hon förlorade vikten, påminna henne om att hålla sig på rätt spår. Inte längre behöver medicinering för att kontrollera hennes blodtryck och kolesterol är också en kraftfull motivator.

Förutom hur hon ser ut och känner, har Kuhn märkt en skillnad i hur människor behandlar henne nu när hon är tunnare.
gå ner i vikt kost Columbianen