gå ner 5 kg på 2 veckor Costa bröder brottas i samma viktklass på college

rasa i vikt Costa bröder brottas i samma viktklass på college

Costa bröderna från Danvers bryter nu på samma 165 pund viktklass på college. Jared är en ledande kapten vid Castleton University i Vermont medan Hunter är sophomore på Davidson College i North Carolina. Båda stjärnorna för St John’s Prep var deras far Manny har varit en av de mest framgångsrika tränare i staten de senaste 28 åren.

‘Jag var på 141 (pund) förra året och har försökt att lägga på sig de senaste månaderna för att kunna gå upp’, sa Hunter, som vann Division 1-mästerskapet på 138 pund sitt seniorår på Prep, och avslutade sin berömda karriär med 206 segrar och 106 stift. ‘Jag’ har gått från cirka 1500 kalorier om dagen till 4000. Det är roligare att försöka gå upp i vikt än att förlora det, och det har varit en intressant tid. Jag måste ändra mina träningspassar mycket, det är en stor justering.

‘När jag kom in i den här säsongen trodde jag att jag skulle få veta många av de killar jag skulle göra mot från att möta dem förra säsongen, men nu har jag en helt ny grupp. Det är roligt, men på grund av flytten Jag måste omvärdera all konkurrens. Det är mycket annorlunda i högre vikt, med teknik och styrka som är de största faktorerna. Styrkan är inte dålig, och jag har justerat mig ganska bra, men det handlar mer om rörelse. De större killarna flyttar mycket annorlunda. Du måste fortfarande ha fart, men också mycket mer styrka. ‘

Ursprungligen var planen att flytta Hunter upp i viktklassen nästa år, men han var bra med att göra det nu och kommer att bli allt så mycket mer erfaren som junior.

‘Vi är ett ungt lag (1 7) och har en ny tränare (Andy Lausier)’, säger Costa. ‘Målet är att försöka bli mer konkurrenskraftiga varje möte, och vi arbetar hårt. nästa år till mig, men vi hade en öppen plats på 165 så jag bad om att göra det nu. ‘

Förra helgen förlorade Davidson till Atlantic 10 League-rival George Mason University och Costa var en av två vinnare för Wildcats och fick ett 5 4-beslut över Austin Wilkerson. När han var på St John’s Costa, en miljövetenskaplig major,
gå ner 5 kg på 2 veckor Costa bröder brottas i samma viktklass på college
var All State champ i 2016 som en junior och två timmars Eagles kapten.

‘I förra våren tog jag en miljöklass som fokuserade mycket på matförsörjning och produktion. Jag tyckte att det var fascinerande och bestämde mig för att vara stor i det, säger Costa. Davidson är en fantastisk skola. klassstorlekarna är små och du lär känna alla här för att det är en stram knit campus med stort stöd från våra studenter vid alla händelser. ‘

När som helst Hunter behöver en pekare om sin nya viktklass behöver han bara prata med äldre bror Jared, som är i sitt andra år på Castleton efter överföring från Anderson University i South Carolina. Idrottsledaren Major hjälper till med att sätta Castleton på brottningskartan under programmets andra år. Coach Scott Legacy tillbringade 30 år på Mount Anthony Union High School i Bennington, ett kraftverk med 28 på varandra följande Vermont-mästerskap innan han gick med i Spartans.

‘Jag har känt honom länge, och det var ett lätt val för mig när han började programmet i Castleton’, säger Jared, som har en 20 5 övergripande rekord, 8 1 i dubbel möte med den snabbaste nålen som bara kommer 33 sekunder in i matchen. ‘Vårt lag går bra, och vårt mål är att vara en av de tre bästa i New England. Coach har vunnit så många stora titlar som det är bra att kämpa för honom. Mitt personliga mål är att vinna New England Regional och vara en All American.

‘Det är roligt Hunter är nu i samma viktklass som jag är. Han vet vad han gör, men det är en helt annan strategi på 165 än att gå mot de mindre killarna, som är mer flexibla. Hastighet hjälper fortfarande, men du måste förlita dig på styrka mer. ‘

Spartanerna avslutade andra som ett lag i ett möte på Ursinus College i Pennsylvania förra helgen som leddes av Jared, som hade fyra raka segrar för att slå vunnen. Han fastnade Tristan Brady av Wheeling Jesuit och lät inte en punkt resten av vägen över segrar över Joran Goins från Western New England College på ett tekniskt fall (Z 0), Zachary Goranson från Ursinus vid ett stort beslut (9 0), och Keegan Driscoll, 2 0 i finalen.

‘Jared har en bra säsong,’ sa Hunter. ‘Mitt mål är att fortsätta förbättra. Jag älskar att komma på podiet vid Southern Conference Tourney (3 mars). Vi tränar varje dag,
gå ner 5 kg på 2 veckor Costa bröder brottas i samma viktklass på college
och jag gör allt jag kan för att förbättra. ‘