dietmat recept Crains Cleveland Business

viktminskning piller Crains Cleveland Business

I november betalade år av hårt arbete och motgångar för Hiram College examen Nathaniel Eaton när han såg leksaken som han skapade till försäljning hos Toys R Us.

‘Att se din produkt på hyllor är definitivt ödmjuk, men det påminner dig bara om att allt hårt arbete var värt det. Alla förnekelser, alla nos fick du på vägen,’ sa Eaton.

Eaton vann vinnaren av den andra säsongen av ABCs ‘The Toy Box’, en tävlingshow där uppfinnare pitchar sina leksaksidéer till barndomare. Vinnaren får en exklusiv licensavtal med Mattel Inc. för att göra sin produkt, såväl som ett pris på $ 100 000. Eatons produkt, nu kallade Hydroshield Water Dodger, levereras med två färgstarka skumsköldar och en uppsättning skum ‘Aqua Ammo’ bollar, säger Eaton. Skumkulorna kan användas torra för dodgeball, eller de kan doppas i vatten för att uppträda som vattenballonger med mindre avfall.

Eaton sa att han hade varit ett barn som ‘alltid tog sönder saker’ och visste att han ville vara en entreprenör. Han var inte rädd att investera tiden för att få det att hända.

Han började college på Walsh University, där han kom över en dokumentär om hur Mattel gjorde jack i lådorna på 1950-talet. Det gav sitt intresse för leksaker. Eaton kom med en idé för en vattenpistol med en mängd tillbehör, inklusive en sköld, men tanken gick inte långt.

Han lämnade Walsh och började college igen på Hiram, till stor del på grund av Hirams entreprenörskapsprogram. Det var där han kom över sin ursprungliga idé och tänkte på en ny väg att närma sig: en sköld som barnen kunde använda för att blockera Vattenballonger. Han visste att han behövde skapa något unikt, och han ville ha sitt leksak för att ge barn och familjer chansen att interagera.

Eaton började göra skisser och kartongutskärningar i sin sovsal, flyttade till plast när det var dags att börja testa produkten.

Det första testet av vad Eaton kallade Water Dodger ägde rum i Hiram mellan fyra lacrosse spelare och fyra fotbollsspelare. Han gav dem hinkar av vattenballonger, sköldar och berättade för dem att prova det.

Efter att ha sett produkten i akt, sa Eaton att han insåg att han behövde en lättare sköld, så han bytte till skum och ett mer hållbart nät för att hålla vad som kastas.

Eaton sökte feedback och var flexibel och anpassade sin idé flera gånger, säger Kay Molkentin, chef för Center for Integrated Entrepreneurship at Hiram.

Till exempel började produkten med hjälp av vattenballonger, men Eaton insåg snart hur mycket av en röra de skapade och hur inte miljövänliga de var. Han flyttade till skumkulor och hade en annan insikt: kunder skulle inte behöva använda vatten alls om de inte ville.

Den typen av flexibilitet är avgörande för entreprenörer. Idéer kan inte utvecklas i ett vakuum, för slutprodukten är bara lika bra som någons vilja att köpa den, sade Molkentin.

Att komma från idé till prototyp till vinnande produkt var inte utan sina utmaningar, men det verkar som om de ofta kom hand i hand med lycka till Eaton. Ta till exempel hans misslyckade Kickstarter, som bara höjde cirka 500 dollar. Eaton sa att han hade hört talas om plattform men gjorde inte mycket forskning om hur man gör ett kampanjarbete. Men Eaton sa att det var den misslyckade kampanjen som ‘The Toy Box’ -laget såg, och det var det som fick casting-laget att nå ut till honom.

Eaton var på premiären och finalen i andra säsongen av showen, som vann hela tävlingen. Finalen släpptes den 19 november 2017 och Hydroshield var på hyllorna på Toys R Us nästa dag.

Eaton utexaminerades från Hiram med en examen i företagsledning och en minor i entreprenörskap våren 2017. Han arbetar som praktikant vid marknadsföring företaget Maximum Velocity LLC i Westlake. Och han vill fortsätta att skapa produkter i framtiden.

Dessutom vill Eaton använda sin produkt och hans framgång hittills för att inspirera unga vuxna. Han planerar att använda några av pengepriset från ‘The Toy Box’ för att skapa ett företag som skulle ta honom till skolor. Programmet skulle helst inkludera ett tal från Eaton, en chans för studenter att spela ett spel med Hydroshield Water Dodger och tid att reflektera över hur lärdomar i spelet kan gälla det verkliga livet.
dietmat recept Crains Cleveland Business