träning viktnedgång Deltagarna hoppas ha snabba fötter på Harrisburg Mile Wednesday

kalorier för att gå ner i vikt Deltagarna hoppas ha snabba fötter på Harrisburg Mile Wednesday

Harrisburg Mile, som lockar nästan 2000 deltagare varje juli, har några löpare mer än redo att tävla i år.

För första gången erbjöd Fleet Feet Mechanicsburg ett gratis träningsprogram för alla som deltog i Harrisburg Mile, som äger rum denna onsdag kväll. Under de senaste veckorna träffade gruppen tisdagskvällar och lördagsmorgnar och coachades av affärsägaren Fred Joslyn med träningspass för att förbereda dem för evenemanget. Mer än 60 personer deltog i träningsprogrammet.

‘Det har varit ett bråttom coaching mil programmet. Vi har ett brett utbud av förmåga i programmet, allt från 5:30 mil till 16:00 mil takt. Det som är riktigt roligt är att titta på alla olika personer med olika förmågor uppmuntra varje andra och är glada att se alla förbättra och köra sitt bästa. För att många av oss tränar längre sträckor, tar milen oss verkligen ut av komfortzonen, men det är en så stor händelse och vi är glada att delta i, säger Joslyn.

Två löpare, Diana Karlinsey och Kelly Long, deltog i träningsprogrammet och är glada att ta itu med milkävlingen onsdag.

‘De olika hastighetsövningarna som vi har gjort har fått mig att fokusera på att springa hårdare än jag brukade, så att jag blir bekvämare när jag faktiskt kör loppet. Jag skulle inte ha gjort dessa träningspassar själv, så det har varit till stor hjälp för mig att ha en tränare och en grupp att göra det med, säger Karlinsey. Karlinsey började springa för att gå ner i vikt för några år sedan. Vid åldern 50 sa hon att hennes hälsa är bättre än det var när hon var yngre.

För länge sa hon att träningen hjälpte henne att bryta sig ur sin normala löpande rutin. ‘Innan jag tränat i Harrisburg Mile med flottfot, har jag haft en stabil 10-minuters tempo, distanslöpare. Fred [Joslyn] har gett bra träningsövningar som inkluderade fart, tempo och taktutbildning, samt uppmuntran att springa snabbare och Genom hans instruktioner har jag sett en ökning av min uthållighet,
träning viktnedgång Deltagarna hoppas ha snabba fötter på Harrisburg Mile Wednesday
hastighet och fysisk kondition. Även om jag inte är snabbast i träningsgruppen, vet jag att min hastighet har ökat och jag är snabbare än när jag först började detta program. Jag har nu ett realistiskt mål för att köra milbanan som jag inte skulle ha kunnat åstadkomma innan jag lärde mig allt som Fred har lärt, ‘sa hon.

Dessutom betalar båda kvinnorna det lokala löpande samhället med att vara stödjande i allas ansträngningar. ‘Under de senaste fem åren har jag stött på så många vänliga löpare, med Team in Training, Fleet Feet och River Runners Facebook-gruppen. Utan det tidiga stödet från mitt lag i träningskompisar, är jag inte säker på att jag skulle ha fastnat med det, säger Karlinsey.

Lång sa att hon och hennes man började springa med Fleet Feet för deras fria gruppresa på torsdagar och gjorde vänner omedelbart. ‘Det var ett bra sätt att träffa andra som delade vår njutning av att springa,’ sa hon. ‘Running med en grupp har erbjudit enorma fördelar. Jag har funnit kamratskap i att prata med andra före, under och efter löpning. Under en löpning hjälper andra löpare till en takt och erbjuder uppmuntran under hela spåret. Deltagarna har intressanta historier, olika framgångar och fantastiska mål. Harrisburg-löpande samhälle är en välkomnande grupp, ger stöd och bidrog till min hälsa och löpande framgångar. ‘

Och det mesta av det löpande samhället kommer att vara ute onsdag.

Karlinsey sa att hennes favoritdel av att köra milen är känslan av prestation när den är över. ‘Jag fortsätter att komma tillbaka eftersom milen är så utmanande för mig, och jag vill försöka göra bättre än jag gjorde året innan. Jag tror att milen är den mest utmanande tävlingen jag någonsin har gjort. Som en avståndslöpare använder jag kör / promenadintervaller, och för milen gör jag det inte. o, milen tar mig verkligen ut ur min komfortzon. ‘

När det gäller Long kommer det här att bli hennes första gången en mil. ‘Miltävlingen är en annan utmaning och jag är glad att se resultaten av min träning,’ sa hon. ‘Running in the heat and humidity har nyligen varit brutalt, men den hälsosamma livsstilen och personliga rekord vi kommer att uppnå i kommande raser är väl värt det. Running hade börjat som en individuell aktivitet för mig och nu är jag glad att min man deltar med mig. ‘

När det gäller de som inte har laced upp sina sneakers ännu, erbjöd Karlinsey detta råd: ‘Det är aldrig för sent att börja springa eller gå eller göra vad som helst för att förbättra din hälsa och livskvalitet. Det tar bara det första steget och inte bry sig om vad någon tycker. ‘
träning viktnedgång Deltagarna hoppas ha snabba fötter på Harrisburg Mile Wednesday