smoothie gå ner i vikt DeFede var timmar från döden

allevo viktminskning DeFede var timmar från döden

Kontakta oss, igår morse, den tidigare Miami New Times och Miami Herald-kolumnisten vände radio värd och TV-kommentator förklarat i detalj en mycket ny och mycket svältande medicinska prövning på hans 940 WINZ morgon show. Han hade saknat radioaktivitet sedan tisdag i förra veckan. På söndagen rapporterade Joan Fleischman i sin Miami Herald-skvallerkolumn att han hade genomgått kirurgi tidigt onsdagmorgon för att tömma vätska som hade byggts upp runt sitt hjärta.

Lyssnade ganska allvarligt, men DeFede, som nu återhämtar sig hemma, lät hans lyssnare veta hur svår situationen var under en telefonsamtal med sin producent / fyll i Nicole Sandler på måndag morgon.

För någon som har följt DeFedes fantastiska arbete och vet hur viktigt han är för South Floridas mediascene var hans ord bara platt chill. Vad följer efter hoppet är historien:

I flera dagar hade DeFede kämpat med andfåddhet. Vid tisdagmorgon i förra veckan visste han att det var extremt allvarligt.

‘Jag kände mig eländig och jag kunde inte gå väldigt långt utan väsen,’ förklarade han och tillade att under tisdagens radioprogram att han kände sin röst ‘var annorlunda och det var grunt och jag kunde inte få ett gott andetag.’

Senare den dagen gick DeFede, vars silhuett är Hitchcockian, in för ett ekokardiogram, som i grunden är en ultraljud av hjärtat, på ett medicinskt kontor på Mercy Hospital. Vad labbtekniker såg hade han att springa för DeFedes kardiolog, Dr Glenn Barquet.

‘Inom tre minuter kommer Barquet in och han är andfådd’, säger DeFede.

Kardiologen berättade för honom att han kunde vara ‘ögonblick borta från döden’ och att han inte gick någonstans men operationsstugan. Det fanns en massiv uppbyggnad av vätska i en säck runt hans hjärta, så enormt att det satte påtryck inte bara hans hjärta utan hans lungor som förklarade varför han knappt kunde andas. Det var så massivt att det bara var en fråga om tid innan det krossade sitt hjärta och dödade honom på ett ögonblick.

Här är hur DeFede berättar vad Barquet berättade för honom:

‘Det är väldigt seriöst. En annan 24 timmar och du skulle vara död. Jag kan inte berätta om det kommer att hända om två timmar eller 12 timmar men det kommer att hända mycket snart. ‘

Barock personligen rullade honom till OR,
smoothie gå ner i vikt DeFede var timmar från döden
där han satt i timmar och väntade på att gå under kniven. Tänk dig att han sitter där och tänker att hjärtat kan krossas när som helst. Han började få bröstsmärtor, vilket han inte kände riktigt förut. Barett och medicinsk team ökade sina ansträngningar. Dr Romualdo ” Peter ” Segurola Jr. sprang en kateter under hans revben, i saken och dränerade 1,4 liter vätska från runt sitt hjärta.

1,4 liter. Tänk på det för en sekund. Tänk på att bära nästan en två liter flaska exta vätska runt i bröstet. Självklart var han nära döden. Jesus.

Lyckligtvis var operationen en framgång. Han säger att han känner sig bra och att han är motiverad för att bli frisk. Och den goda nyheten är att hans hjärta, trots den extra vikt han bär, är stark och frisk. Vätskan var resultatet av en virusinfektion. av det snabba arbetet som Barquet och labtekniker utförde (DeFede försökte få sitt namn), han har fått en annan gå till liv och förväntar sig att återvända till sin show heltid nästa vecka.

‘Det här är en otrolig påminnelse om att jag måste ta hand om mig själv. Det är så bra ett slag i ansiktet som jag behöver. en stor påminnelse om att jag behöver gå ner i vikt. ‘

Om du gillar den här berättelsen, överväg att anmäla dig till våra nyhetsbrev.

VISA MIG HUR

Gör det, Jim. De få gånger jag har sett dig socialt och den handfulla tiden jag har varit på din show får mig att känna mig som en vän. Så det är personligt. Men ännu viktigare, den här platsen behöver dig. Den behöver din röst, din institutionella kunskap, din intelligens, din rapporteringsförmåga,
smoothie gå ner i vikt DeFede var timmar från döden
hela paketet. Minus extra poundage.