matschema för viktnedgång De kallare månaderna kan vara den perfekta tiden

lchf viktnedgång De kallare månaderna kan vara den perfekta tiden

Frysning temps är ingen ursäkt för att ge upp fitness. Som det visar sig kan du få en bättre chans att gå ner i vikt när det är kallt.

En ny studie som publicerades i tidskriften Scientific Reports fann att personer som aktivt försökte kasta pund hade de bästa resultaten när temperaturen sjönk. Ju mer oskötliga väder, desto mer samvetsgranna blev det att hålla koll på sina måltider och kalorier.

‘Klimatrelaterade faktorer kan direkt förändra en persons beteende, och dessa faktorer kan ha viss inverkan på avsiktliga ansträngningar att gå ner i vikt’, säger Sang Youl Rhee, som ledde forskargruppen vid Kyung Hee University Medical Center i Seoul, Sydkorea . ‘Dessutom kan olika klimatfaktorer leda till en betydande förändring av energinivåerna i kroppen.’

Forskare spårade tyngdförlusten av 3 274 personer under 42 i hela Europa, Amerika och Asien med Noom Coach, en fitnessapp som kan identifiera användarnas plats. De använde sedan en meteorologisk tjänst, kallad Weather Underground API, för att övervaka förhållandena och upptäckte att kallare temperaturer och lägre daggpunkter, liksom högre vindhastighet och nederbörd var alla kopplade till appanvändarnas viktminskning.

I genomsnitt registrerade personer i Noom 110 dagar under den årliga studien, eller ungefär var tredje dag. Män brukade använda appen oftare än kvinnor och var mer benägna att gå ner i vikt. Människor som loggade sina måltider regelbundet, särskilt middag, förlorade mest vikt.

‘Under viktminskningsresan är det viktigt att fokusera på att förändra de underliggande beteenden som leder till fetma’, säger Rhee, en endokrinolog. ‘De som fortsätter att logga mat och ha en medvetenhet om vad de äter kommer att vara mest framgångsrika i tappar vikt.’

Andra studier har undersökt förhållandet mellan svalare temperaturer och brinnande fett, inklusive en i tidskriften Trend i Endokrinologi och Metabolism som säger att tiden i kylan kan öka kaloriförbränningen med upp till 30 procent. Men dessa studier undersökte i första hand molekylär fördelning av fett, inte beteendeförhållandet mellan temperatur och viktminskning.

Kroniska måltider, fysisk aktivitet och vikt har bevisats i tidigare studier för att vara effektiva sätt att gå ner i vikt. En Kaiser Permanent studie av 1700 personer fann att de som behöll ett dagligt redogörelse för vad de åt förlorade dubbelt så mycket som de som inte behövde spela in.

Noom, som lanserades 2012, låter användarna välja mellan olika kurser, från 16 till 22 veckor, utformade för att förhindra eller hantera kroniska sjukdomar som högt blodtryck och diabetes. Kurser skapas av läkare och kommer med en coach för att styra användarna genom processen. En vecka kan vara dedikerad till att förstå triggers till ohälsosam mat du äter medan en annan fokuserar på att få dig att prova en mängd olika grönsaker.

‘Det är ett kognitivt beteendebaserat program, vilket betyder att du försöker förstå vad som får dig att ha vissa vanor och beteenden och förändra ditt tänkande kring dessa beteenden och vanor’, säger Artem Petakov, president och grundare av Noom. ‘Det finns olika övningar för att göra dig mer uppmärksam och mer sannolikt att problemet löser sig runt dessa områden.’

Petakov sa att Noom har arbetat med andra forskare, bland annat ett team på Icahn School of Medicine vid Mount Sinai Hospital i New York, på wellnessstudier. I det här fallet kontaktade laget vid Kyung Hee företaget, som har 45 miljoner användare över hela världen, för att få en mångsidig samling av anonyma data.

Studien tog inte hänsyn till övning, men Petakov sade att det inte nödvändigtvis är en brist.

‘Den populära uppfattningen är att fysisk aktivitet är nyckeln till att uppnå viktminskning, men sanningen är att det handlar om näring, säger Petakov.’ När det är kallare, har du mer tid att fokusera på näringsaspekterna, laga matlagning mer till exempel, och bara ha mer tid att ägna sig åt det utan lika många distraheringar när det gäller att gå utanför. ‘
matschema för viktnedgång De kallare månaderna kan vara den perfekta tiden