lchf viktnedgång Dem senatorer kan flytta mot en av sina egna

smoothie gå ner i vikt Dem senatorer kan flytta mot en av sina egna

Demokratiska stats senatörer kommer att träffas privat denna vecka, och några av dem förväntar sig en sen brytningsrörelse för att riva sen Michael Padilla av hans ledarposition som majoritetspisk.

‘Det är inte på agendan, men det är definitivt i luften’ sa en senator att ta bort Padilla.

Dessa senatorer tror inte att kroppens medlemskap har befogenhet att utvisa Padilla från senaten, men andra demokrater kan ta bort sitt jobb som piska.

Padilla är under tryck på grund av årliga civilrättsliga förfaranden där kvinnor anklagade honom för sexuella trakasserier och skapar en fientlig arbetsplats. Kontroversen körde bara Padilla ut ur loppet för lieutenant guvernören.

Padilla svarade inte på en begäran om kommentar.

Demokratiska senatorer sa att frågan för caucus är om Padilla ska fortsätta som pisk. De säger att de inte kunde ta bort Padilla från senaten, även om de ville.

Hans kollegor säger att senatets etikregler omfattar beteende medan någon är på plats, inte i förväg. De rättegångar som anklagar Padilla av sexuella missförhållanden avslutades 2010, två år innan väljarna i Albuquerque s South Valley valde honom till senaten.

Tre kvinnor sa att Padilla trakasserade dem under 2006 och 2007 medan han övervakade en omorganisation av Albuquerque s callcenter. Alla underordnade Padilla dömde kvinnorna efter att Padilla avgått från sitt jobb vid 911-centret.

Staden betalade 149 000 dollar för att lösa en rättegång som två kvinnor hade ålagts. Den tredje kvinnans fall avslutades med en jurydöd mot staden och en $ 1200-pris för att täcka hennes rådgivningsläkningar. Hennes advokater fick ytterligare 101 000 dollar för sina utgifter.

Padilla, 45, säger att han var oskyldig. Han säger att de enda klagomålen mot honom kom från kvinnliga ledning anställda som blev upprörd av organisatoriska förändringar han gjorde.

Medelemokratiska senatorer valde Padilla som sin piska i 2014. Det var en snabb ökning av ledarskapet, som kom halvvägs genom sin första term.

Sen. Bill Soules, D Las Cruces, var bland de som röstade för Padilla. Soules, som många senatorer, sa att han visste lite om rättegångarna mot Padilla vid den tiden då valet var piska.

Soules i år godkände också Padilla för lieutenantguvernören. Soules sa att han planerade att återkalla sin påtjänst när han lärde sig mer om sexuella trakasserierna, men Padilla räddade honom genom att släppa ut ur loppet.

Likväl berömde Soules Padilla för sitt arbete som lagstiftare.

‘Min åsikt är att han borde vara kvar i senaten’, sa Soules i en intervju. ‘Han har varit en utmärkt senator. Han jobbar väldigt svårt för sina beståndsdelar och caucusen.’

Padilla slutade tävlingen för lieutenantguvernören under press från medlemmarna av sin egen parti, framför allt kongresskvinna Michelle Lujan Grisham. En kandidat till guvernören, Lujan Grisham drev för Padilla att dra sig tillbaka efter sexuella missförhållanden fall mot politiker samlat fart i landet.

Andra i båda stora partierna säger att Padilla också skulle avgå från senaten.

‘Om Padilla är oförmögen att springa till löjtnantguvernör, varför har dessa demokrater uppmanat honom att gå ner från det valda kontoret innan det var politiskt modigt att göra det?’ Sade Ryan Cangliosi, ordförande för det statliga republikanska partiet.

Men många av Cangliosi s andra republikaner har sagt att människor med förflutna kan förändras och sedan lösa in sig genom att tjäna på det offentliga ämbetet.

Deras argument gjordes ofta på uppdrag av den tidigare republikanska staten sen John Ryan, som dömdes för konspiration och inbrott i en ändes hem 1980. Ryan var 18 år när han begick brott.

Republikanska regeringen Gary Johnson förlåtit Ryan 1997. Rösterna i ett Albuquerque-distrikt valdes senare till Ryan till statens senat tre gånger, men hans straffregister var ett problem i sina kampanjer. Ryan tjänstgjorde från 2005 till 2016, när han bestämde sig för att inte springa igen.

En annan republikansk guvernör, Susana Martinez, tidigt i år nominerade Ryan för en plats vid University of New Mexico Board of Regents. Senatens reglerskommitté höll aldrig en bekräftelsehörning om Ryans nominering och lämnade honom i sidled.

Rösterna förlåtade Ryan genom att överlämna honom till en plats i senaten. I sin tur nämnde andra senatorer nästan aldrig Ryans kriminalregister.

Padilla kan bara hoppas rasen om hans förflutna dör ner. Anklagelserna mot honom, trots 11 år, är varmare än någonsin.

Om senatdemokrater rör sig mot Padilla, säger vissa att den främre löparen blir en piska är sen Linda Lopez från Albuquerque.

Lopez besegrade Padilla när han utmanade henne för sin senatplats i 2008 Demokratiska primären. Lopezs kampanj hämtade de rättegångar där kvinnor hävdade att Padilla hade sexuellt trakasserat dem. Det bakslaget hindrade inte Padilla, som vunnit val till senaten i ett annat distrikt 2012.

Och demokratiska senatorer valde Padilla över Lopez och sen Joseph Cervantes i 2014-tävlingen för piska.

Mycket har ändrats sedan dess. Sexuell misshandel av något slag, och från vilken tid som helst, ignoreras inte längre.
lchf viktnedgång Dem senatorer kan flytta mot en av sina egna