hur går jag ner i vikt snabbt Delia Roberts Top Ten Tips för skidort anställda

snabb viktnedgång Delia Roberts Top Ten Tips för skidort anställda

Vad kan du göra för att vara säker på att du är högst upp på varje lopp, och att din kropp håller säsongen, plus de kommande 10 säsongerna som kommer?

Detta program är baserat på en studie utförd på fivesnow sportområden i västra Kanada på patrullörer, instruktörer och liftoperatörer precis som du. Följ anvisningarna i denna broschyr till:

Att äta rätt hjälper dig att åka skidor eller bräda hårt hela dagen, ge dig energi att förbli social, så vakna och göra allt igen. Informationen i detta paket är baserat på resultaten från en idrottsvetenskaplig studie som utförs på arbetare precis som du. Du kanske inte tränar för ett evenemang, men du sätter din kropp genom samma utmaning, dag efter dag.

Att äta rätt hjälper dig att göra mer än bara överleva säsongen. Du kommer att bli starkare och kunna ta din skidåkning eller ombordstigning till en ny nivå.

Arbetare som följde matprogrammet kunde reagera upp till en hel sekund snabbare när de mötte en komplex visuell stimulans. Tänk på hur mycket det skulle förbättra din prestanda på snö och hur mycket det skulle hjälpa dig att undvika att bli skadad! Kolhydrat är det viktigaste näringsämnet för att driva din aktivitet. Karbohydrater är det föredragna bränslet för hjärnan och nerverna, och för muskelrörelser som är snabba eller kraftfulla. Snösporter och andra aktiva människor behöver få upp till 70% av sina kalorier från kolhydrater.

Suckar är enkla kolhydrater (vitt och brunt socker, honung, sylt, sirap, nästan alla sötsmakande livsmedel). De ‘smälter och absorberas snabbt (inom 5 10 min), så de genererar generellt en stor ökning av hormoninsulin. Insulin leder i sin tur till att sockererna flyttar från blod till celler där de kan användas. Om du inte tränar sockerarterna omvandlas mestadels till fett och lagras istället för att bli brända, och när de är förvandlade till fett kan de inte användas av dina nerver och hjärnor.

När blodsockret förändras för mycket gör det svårt att koncentrera sig och reagera snabbt på oväntade händelser som att fånga en kant. Människor som åt snacks högt i komplexa kolhydrater och lågmjölkt protein var 2: e timme under arbetet kunde göra det rätta valet snabbare när de mötte en komplex visuell stimulans. Sammantaget förbättrades deras prestanda med 15% jämfört med när de åt mer socker och fett. Tänk bara på hur mycket bättre du skulle läsa terrängen om ditt nervsystem reagerat så mycket mer exakt.

Komplexa kolhydrater är stärkelse, bestående av långa kedjor av socker glukos. Du hittar dem i alla korn (ris, havre, majs, quinoa, korn, hirs etc); mjölprodukter som bröd, kakor och pasta; såväl som i frukt och grönsaksmat. Eftersom du måste bryta komplexa kolhydrater ner för att släppa ut glukosenheterna, frigörs sockerarterna i små mängder under ca 1 timme. Detta gör dem perfekta för att leverera nerver och hjärnor med en långsam, stadig bränsleförbrukning.

Om du kommer att börja åka skidor, ombordstigning eller shoveling direkt efter att du äter, kan mat som innehåller enkla socker ge dig en hoppstart.

Men ibland har du lång väntan mellan att äta och starta en aktivitet, som under körningen till kullen eller om du har en timme i hytten. I det här fallet väljer du komplexa kolhydrater med mer fiber så att du inte utlöser en stor frisättning av insulin som leder till blodsockerfall och du kraschar! De flesta aktiva känner till känslan som orsakas av lågt blodsocker, irritabilitet, trötthet, skakhet, förlust av uppmärksamhet, yrsel och kanske lite illamående.

Kolhydrater är också ett kritiskt bränsle för ditt immunsystem. Så att äta lite protein varje 2 3 timmar med varje mellanmål är en bra strategi, det kan hjälpa till att hålla dig från att gå tom för energi.

Protein från kött, fisk, fjäderfä, ägg och mejeriprodukter som ofta kallas komplett protein har alla aminosyror som kroppen behöver för att skapa ny vävnad. (Några av dessa livsmedel innehåller också stora mängder fett, vilket är en bra anledning att inte överdriva vissa proteiner med hög protein som ost, nötkött och nötter).

Protein från tofu, torkade bönor och linser är också mycket användbart. Dessa grönsakskällor sägs ibland ha ofullständigt protein eftersom de saknar en eller flera av de essentiella aminosyrorna. Men ätit i kombination med varandra, har vegetabiliska proteiner vad som krävs (Kombinera bönor eller tofu med hela korn under din dag för att få ‘komplett’ protein). Vegetabiliskt protein har också fördelen av att vara lägre i fett och full av stora vitaminer, mineraler och sjukdomsbekämpande fibrer. Dessutom är det i allmänhet långt billigare än animaliska proteiner.

För en bra, stabil energiförsörjning hela dagen, försök att inkludera en liten mängd låg fetthalt protein, såsom magert kött, hudlös kyckling, fisk, lågmjölkprodukter, tofu eller kokta torkade bönor i varje måltid och mellanmål. Kolla in handboken Fit for Snow för menyer, recept och bra snackförslag som bara har rätt kombination av komplexa kolhydrater och proteiner för att hålla dig skidåkning och ombordstigning som en mästare.

Häll fettet

Fett är dubbelt så koncentrerat i kalorier som kolhydrat och protein och det kan lagras i obegränsade mängder (darn!). Men gör inte skräpfett helt, de ger de mycket viktiga essentiella fettsyrorna och vitaminerna A, D, E och K.

Fetter har den mest kvarvarande kraften, eftersom de ‘är höga i kalorier och smälts mycket långsamt (tre till fyra timmar). Men eftersom frisättningen av energi är så långsam, kommer fett endast att brinna långsamt arbete. Om du vill åka skidor eller bräda hårt, för mycket fett kan få dig att känna dig trög. Och det är aldrig ett bra bränsle för din hjärna och nerver.

Spara ditt fettbidrag för platser där det verkligen gör skillnad. Du kan ofta minska fettet i en måltid med hälften eller mer utan att det ändrar smaken eller konsistensen hos livsmedlen. Kolla in Fit for Snow-manualen för några bra, lågfeta recept och tips om hur du tar din favoritmat och minskar det feta innehåll.

Gör dina feta val räknas för hälsa också, genom att undvika trans och mättade fetter och använda näringsrika, omättade oljor som olivolja eller canola när du måste lägga lite mat till matlagning. Du hittar de viktiga inflammationskämparna omega 3 fetter i kallvattenfisk, canola, valnötter och färskfrön linfrö, försök att äta lite av dessa livsmedel med jämna mellanrum.
hur går jag ner i vikt snabbt Delia Roberts Top Ten Tips för skidort anställda