gå snabbt ner i vikt De sanna kostnaderna för vård

hur går jag ner i vikt De sanna kostnaderna för vård

HomenewsHeadlinesArmed rån på KFC i Grand ForksAs elev beteendeproblem ökar på skolor, mer personal utbildning hur man bäst hanterar demGen undersöker studentavgifter efter kassör arrestWeather Talk: Sen vinter väder skapar sin egen humörFire på North Fargo homeweathersportsHeadlinesDeKok vann låt cancer stoppa honom från coaching sporten han älskarWare, Bismarck Century rally förbi Mandan för klass A-titelMustangs faller till Century i deras första tillstånd pojkar titeln utseendeUND nedgångar Omaha i övertid för att avancera till NCHC Frozen FaceoffHillsboro Central Valley vinner region 2 titel, få chans att försvara state titlebusinessHeadlinesND MDU Resources firar milstolpar Kan sojabönor Stora kraftanvändare har en egen idé för att möta framtida energibehov i Minnesota. Att ta upp en fråga, tre ledande befattningshavare från Essentia Health leave staffDAPL mäter intresse för att öka oljeproduceringsfaktorer. Vad går det om: Trichomoniasis och hand-, fot- och munsjukdom Tillbaka till skolan: Doktor varnar lokala föräldrar till idrottare om hjärnan traumaradioHeadlines970 WDAY On Demand: Mike McFeely Show 3/9/18 970 WDAY On Demand : Mike McFeely Show 970 WDAY On Demand: Jay Thomas Show Pickup Pull Crash, Officer Inblandad Skytte, Grillar Recept, Jay New Motors Show, Shane Tibiatowski, Fairway Independent Mortgage970 WDAY på efterfrågan Rob (re) Port (med gästerna Kelly Armstrong och James Kapitan) 970 WDAY On Demand: Mike McFeely Show Ben Hanson, Dr. Thomas Ambrosio, Andrew Parker, Donald Trump

TV listningWDAY dealschannelsMore Topicswhere att titta på WDAY xtra

ST. PAUL Mer än 1 miljon Minnesotans får täckning från Medicaid, det federala federala programmet för att ge sjukvård till behövande amerikaner. Majoriteten är familjer med barn, berättigade till skattebetalare stöds täckning på grund av deras låga intäkter.

Men Medicaid kallas också ‘Medical Assistance’ i Minnesota täcker också människor som David Bender, en 30-årig St Paul bosatt med allvarliga psykiska och fysiska funktionshinder. Bender älskar volontärarbete,
gå snabbt ner i vikt De sanna kostnaderna för vård
leker med sin hund Tooti och tittar på basket och läskiga filmer men har svårt att prata mer än mycket enkla ord och behöver hjälp med att ta hand om sig själv.

Utan det skattebetalade stöd som hjälper honom att skaffa personvårdspersonal och specialistvård sade Benders mamma Jean att han inte skulle kunna leva i sitt eget hem och vara aktiv i samhället. I stället sa Jean Bender att han ‘troligen skulle vara i en grupp hemma eller sämre.

‘Jag tror att han eventuellt inte skulle leva (utan Medicaid)’, sa hon.

Men denna livräddande vård för några av Minnesota sårbara medborgare kommer inte att bli billigt. Medicaid-programmen för äldre och funktionshindrade Minnesotaner står för cirka 20 procent av inskrivningen, men nästan 60 procent av de 11 miljarder dollar som tillbringades på Medicaid förra året.

‘Det är vad du kallar ett budgetdilemma’, säger statssekreterare Jim Abeler, R Anoka. ‘Vi vill att människor ska få den bästa möjligheten de kan behöva leva. Tyvärr tar det mycket pengar. ‘

Programmen utgör de flesta kostnaderna

Det relativt lilla antalet äldre och funktionshindrade Medicaid-program kostar mycket mer att ta hand om än det stora antalet låginkomstvuxna och barn. Det är av uppenbara skäl: äldre och funktionshindrade har mycket större medicinska behov.

Chuck Johnson, biträdande kommissionär vid Department of Human Services, sade att de äldre och funktionshindrade programmen kombinerar 58 procent av statens totala 11,1 miljarder Medicaid-program. När man utesluter den del som betalas av den federala regeringen är gapet ännu större: De äldre och funktionshindrade programmen är cirka 70 procent av de statsfinansierade Medicaid-kostnaderna.

De äldre och funktionshindrade programmen kostar mer än cirka 30 000 dollar per inskrivning per år. Programmet för familjer och vuxna kostar ungefär $ 5000 per år.

Och skillnaden mellan de två programmen växer. Programmet för låginkomstvuxna och familjer ökar ungefär 4 procent per år, sa Johnson. Programmen för seniorer och funktionshindrade ökar cirka 7 procent årligen.

Detta drivs delvis av demografi ett äldre och sjukare samhälle och dels av generellt stigande hälsokostnader. En annan faktor: Förbättrad medicin innebär att människor nu kan överleva funktionshinder och sjukdomar som skulle ha visat sig dödliga under de senaste decennierna.

‘Det är ett viktigt beslut baserat på våra värderingar som ett samhälle som vi kommer att få ökade utgifter för personer med funktionshinder och äldre’, säger Steve Larson, seniorpolitisk chef för The Arc Minnesota, en grupp som lobbies för personer med intellektuell och utvecklingshinder. ‘Det är på oss. att vi gör det på det mest effektiva, effektiva och värdebaserade sättet som vi kan, så de tjänsterna och stöden är effektiva. ‘

Detta gap är inte unikt för Minnesota. Nationellt genomsnitt 2011 var för äldre och funktionshindrade Medicaid-program som svarade för 63 procent av de totala utgifterna.

Konkurrerande finansieringsmål

Minnesota politikare bryter mot två konkurrerande mål. Å ena sidan hävdar vårdgivare och förespråkare för äldre och funktionshindrade att löner för vårdgivare måste gå för att locka fler och bättre arbetare.

‘Det här är legitima frågar’, säger statssekreterare Tony Lourey, DFL Kerrick. ‘Vi har en bransch som kämpar och en befolkning som är beroende av staten för sina grundläggande behov.’

Men även som politiker vill öka lönen försöker de också hitta sätt att kontrollera stora och snabbt växande kostnader.

‘Vi’ letar alltid efter sätt att försöka sänka kostnadskurvan ‘, säger Johnson.’ Det kommer att bli ett stort stort tryck på statsbudgeten om vi inte hittar ett sätt att göra det mer effektivt. ‘
gå snabbt ner i vikt De sanna kostnaderna för vård