gå ner i vikt med proteinpulver De översta nio sakerna du kanske inte vet om sköldkörtelsjukdom

bra kost för viktminskning De översta nio sakerna du kanske inte vet om sköldkörtelsjukdom

‘Med hypothyroidism, kommer folk vanligtvis att känna sig mycket trötta, gå upp i vikt och ha utvidgning av sköldkörteln,’ säger Elaine Sunderlin, MD, endokrinolog med Medical Group of Carolinas Diabetes och Endocrinology. ‘Det är vanligare hos kvinnor och patienter som har en familjehistoria av sköldkörtelsjukdom.’

Kvinnor är 10 gånger mer benägna att drabbas av sköldkörtelstörningar än män. Och kvinnor över 35 år har en högre risk med 30 procent chans att lida av denna sjukdom.

Låg libido kan vara en bieffekt av en sköldkörtelstörning. Infertilitet, som definieras som oförmögen att bli gravid efter ett år av oskyddad sex, har kopplats till sköldkörtelproblem,
gå ner i vikt med proteinpulver De översta nio sakerna du kanske inte vet om sköldkörtelsjukdom
eftersom de kan störa ägglossningen, men de flesta läkare och fertilitetskliniker testa inte för dem. Sköldkörteln är också kopplade till graviditetskomplikationer, så om du planerar att bli gravid eller blir gravid, fråga din läkare om en sköldkörtelevaluering. En förändring i din menstruationscykel kan vara ett tecken på en sköldkörtelstörning. Om du inte har förändrat din kost men har gått i vikt, eller om du äter bättre och tränar regelbundet och bara inte kan förlora extravikt, bör du fråga din läkare om din sköldkörtel. Omvänt kan plötslig viktminskning också vara ett varningsskylt på sköldkörtelproblem. Konsumera vissa livsmedel, såsom soja eller koffein, hindrar TH-absorption. Det finns många effektiva,
gå ner i vikt med proteinpulver De översta nio sakerna du kanske inte vet om sköldkörtelsjukdom
godkända FDA-godkända sköldkörtelmedikationer. Se till att du kommer ihåg symptomen :.