gå ner i vikt hemma defensiva kampar och 2016 Boston Red Soxs tredje basdjup

viktminskning träning defensiva kampar och 2016 Boston Red Soxs tredje basdjup

Pablo Sandoval märktes märkbart under hela säsongen 2015, spelade det värsta försvaret bland alla kvalificerade major league third basemen och slog bara .245 med en .292 på basprocent, .366 slugging procent och .658 OPS.

Kan han vända den om 2016?

Sandoval som är listad på 5 fot 11 och (en vänlig?) 255 pund avskedade bekymmer om sin vikt och fitness tillbaka i juli. Men han kan inte längre borsta bort eller ignorera frågan, särskilt efter att ha visat begränsat utbud och brist på uthållighet under 2015, den värsta säsongen av hans sju plusårskarriär.

Han har gått ner i vikt förut.

Den tredje basman som kallas ‘Kung Fu Panda’ förlorade också 22 pund i en sex veckors spann under säsongen 2013 tack vare sin bror Luis Sandoval, en matlagare som arbetade som sin kock.

Sedan San Francisco Giants ‘Pablo Sandoval, nu Red Sox tredje baseman, och Giants manager Bruce Bochy interagera under batting övning före ett spel mot Pittsburgh Pirates på aug 22, 2013. (AP Photo / George Nikitin)

Till höger är ett foto av Sandoval från 22 augusti 2013. Han ser uppenbarligen att vara i ganska bra form där.

Sandoval som är streaky hitter slog ändå 43 poäng under sitt karriärmedelvärde år 2015. Hans basprocent var 47 poäng under hans karriärmärke medan hans sluggingprocent var nere 86 poäng och hans OPS var ner 133 poäng.

Ändå har Sandoval mer förmåga att vara produktiv som en hitter medan han är överviktig än han gör som försvarare.

Hans försvar kommer att lida ännu mer som han åldras medan han bär alla extra pund.

Flera spelare tidigare och nuvarande,
gå ner i vikt hemma defensiva kampar och 2016 Boston Red Soxs tredje basdjup
inklusive Prince Fielder, Cecil Fielder, Kirby Puckett och Tony Gwynn, har visat sig vara produktiva hitters trots att de är överviktiga.

Spelar försvar på Sandoval s storlek, det är en annan historia.

Sandoval kom annonseras som en ganska bra försvarare när han undertecknade sista offseasonen med Boston för 95 miljoner dollar under fem säsonger.

Från 2009 14 rankade han nionde av 19 kvalificerade tredje basen i Fangraphs ‘Defense Metic (19.7) och 10: e i Ultimate Zone Rating (8.7). Så han var rätt i mitten av förpackningen ganska bra.

Sedan kom 2015, hans första säsong med Boston Red Sox. Hans försvarsmetriska (15.1) och UZR (16.9) rankades värsta bland alla kvalificerade tredje basemen.

Han satte sig inte i den bästa positionen för att vara produktiv inför 2015.

Den tredje baseman var inte glad att jättarna satte honom på en tyngdbehandling. Det var en anledning att han enligt uppgift lämnade laget.

Red Sox gav både Sandoval och Hanley Ramirez ett visst antal pund för att kasta denna offseason (antalet pounds de krävde för Sandoval är okänt).

Sandoval borde verkligen vara upprörd att Red Sox ber honom att gå ner i vikt. Trots det är huvudägaren John Henry betalar honom i genomsnitt 19 miljoner dollar om året. Han är en professionell idrottsman. Det är hans jobb att hålla sig i form.

Men hur hans vikt har fluktuerat visar att för Sandoval är det inte så enkelt att komma i form och hålla sig i form (samma med Celtics ‘Jared Sullinger i viss mån). Det kommer att ta sant engagemang.

Utöver viktproblemet är Sandoval till och med en bra passform för Boston?

‘Jag uppmärksammar inte media,’ sa Sandoval. ‘Du kan säga vad du vill. I slutet av säsongen, om vi mår bra, kommer ni att vara där. Ni kommer att prata bra saker eller dåliga saker om vi gör det bra eller inte. Jag hoppas att om vi mår bra,
gå ner i vikt hemma defensiva kampar och 2016 Boston Red Soxs tredje basdjup
fortsätter ni att prata skit om det. Så jag bryr mig inte vad du säger vad du säger. ‘