gå ner i vikt fort De saker du berättar för dig själv

viktnedgång snabbt De saker du berättar för dig själv

Det är en vacker liten sång av den nu döda amerikanska musiken Elliott Smith med titeln ‘Come Up Roses’ där han säger ‘de saker du själv säger, de kommer att döda dig i tid’.

Jag måste ha lyssnat på den sången hundra gånger innan jag hörde nyheterna 2003 att Smith hade tagit sitt eget liv i åldern 34 år (och det är fortfarande diskutabelt att det är ganska svårt att sätta sig i bröstet).

Saken är, det var inte så långt att bilda Smith som dödade sig själv, han var en återkommande junkie, drabbades av livslångt depression och dömde med sina texter, hade några självkänsla problem trots hans stora musikaliska framgång, inklusive att skriva sex låtar till Academy Award vinnande film Good Will Hunting.

‘Att komma upp rosor’ är en drogsång. Allusionerna för att skjuta heroin är ganska tydliga men jag tycker fortfarande att Smith hade en bredare bild med ‘de saker du själv säger, de kommer att döda dig i tid’, med hänvisning till mental dialog vi alla engagera sig i.

Rökare berättar för sig själva att de inte vann de som får cancer, drickerna säger att de kommer att vara bra att köra, de obese säger sig att de har långsamma metabolism eller det är för svårt att gå ner i vikt, misshandlade kvinnor och män berättar själva att de inte förtjänar glädje, junkies att de inte behöver ditt tillstånd att begrava min kärlek under denna nakna glödlampa. ‘

I slutändan är det de lögner som låser oss in i våra öden mer noggrant än färgen på vår hud, utbildning, var vi lever, hur mycket vi tjänar eller vem vi gifter oss med. i själva verket är det de saker vi säger oss själva som dikterar de flesta av dessa faktorer.

Så mycket som det har blivit bastardised av självhjälpen och aktualiseringsrörelsen tror jag att vår interna dialog är verklig och det är vad som begränsar och driver så många av oss vi berättar om vi kan nå något eller inte.

Jag har nyligen försökt att lista varför i helvete jag har krossat så många relationer med allvarligt heta, smarta och stilinska kvinnor och det kom till mig i ett särskilt obekvämt ögonblick: ‘Jag är inte tillräckligt bra’.

Jag är inte ute efter en försäkran här, och jag är inte Robinson Crusoe i den här avdelningen. Majoriteten av mänsklighetens självförstörande beteende drivs av denna onda lilla mantra, liksom en hel värld av ‘konstruktivt’ beteende, som karriärbyggnad, atletisk prestation och finansiellt förvärv.

Folk vill bevisa den lilla rösten fel.

Jag tror att de flesta av oss inte ens vet att den lilla rösten är där för att, så snart det talar, skriker en annan röst över toppen ‘Jag ska visa dig!
gå ner i vikt fort De saker du berättar för dig själv
‘ eller ‘Du vann’ t berätta vad jag ska göra! ‘eller’ Jag ‘är bättre än du!’

Jag betar båda mina fötter att 95 procent av det vi uppfattar som arrogant beteende är faktiskt den lilla rösten som säger ‘Jag’ är inte tillräckligt bra ‘med yob, högmåne, booren, den fasta tikmen och överkompenserar för att bevisa deras intern dialog felaktig.

Jag är inte säker på att du någonsin kan tysta den lilla rösten, men du kan välja att ignorera den, för att inse att ‘jag’ är inte tillräckligt bra ‘eller’ jag förtjänar inte att vara lycklig ‘får dig att nå den drinken, ciggie eller skott av smack; därför börjar du onödiga argument med din partner och sabotera dina relationer och din karriär.

När du förstår att röst alltid kommer vara där, är det lättare att se varför du glider in i gamla vanor, att du faktiskt lägger ner spåren för ‘jag’ m inte bra nog ‘uttrycker ånga i stan och bevisa rösten rätt.

Och förhoppningsvis vann du inte som Elliott Smith.

(Gör dig själv en tjänst och lyssna på ‘Kommande rosor’: det är en bedrägligt enkel sång men tekniskt ganska utmanande att spela. Det är melodiskt upplyftande, men texterna är nära förtvivlan, vilket gör det bara om den perfekta popsången , om du frågar mig.)

Om du vill maila mig med ett ämnesförslag eller bara venta, försök här. Jag har nu för många obesvarade e-postmeddelanden för att komma ikapp, så jag inleder en policy utan svar (om du inte är het). , Jag tackar dig för din email.

Hur som helst Sam, jag är med dig på ‘Jag’ är inte tillräckligt bra ‘Jag tror att jag pratade mig ut ur chansen att hundratals kvinnor slog mig i ansiktet genom att bara bestämma att jag var ute av deras liga och stanna borta (och singel).

BTW när jag säger spel här menar jag pokies. Funnily nog har jag aldrig haft problem med hästar eller på ett kasino (gjorde båda så ofta men skulle vara långt framför dem). Men pokies förlorade förmodligen ett decennium eller så i mitt liv och Kristus vet bara hur mycket pengar jag bara skulle sitta framför de jävla sakerna och pumpa i kontanter och berätta för mig all slags absolut skräp.

Varför? Önskar jag visste, men en attraktion som jag tycker är att det inte finns någon mänsklig interaktion, bara du och maskinen, och självklart den interna (eller ska det vara en infernalisk) dialog.

Jag är inte säker på att jag förstår vad du försöker säga men beskriver du rädslan för misslyckande eller kontrollerar den rädslan men genererar det misslyckandet själv och därmed gör det så att du inte misslyckades med att välja ett annat alternativ innan du misslyckas.

Medan jag inte tror att jag saboterar mig själv på det sätt du beskrivit kommer jag att säga att jag har en stor rädsla för misslyckande. Den förbrukar mycket av mitt liv.

Jag gör många saker bra, faktiskt de flesta saker jag försöker min hand på,
gå ner i vikt fort De saker du berättar för dig själv
jag vill att helvete måste nästan hålla det igång. Så till exempel istället för att prova för A-grade jag försöker för C-betyg och gör det därmed inte misslyckas.

Jag är den eviga stora fisken i en liten damm och det är den värsta delen av min personlighet IMO.

Under mina yngre dagar blev jag ofta förbluffad av hur många snygga killar jag visste att var permanent singel när jag tröttade hem med min senaste lördagskvällen.

Efter allt anser jag mig inte vara överdrivet snygg och sedan jag slutade spela fotboll blev jag lite pudgy. Jag var inte rik eller ägde jag en flashbil men jag lyckades enkelt göra poäng med många fantastiska snygga tjejer medan killar som Jag anser att det var långt bättre så jag tycktes aldrig ha ett datum.

Men jag har aldrig någonsin ansett mig ‘inte tillräckligt bra’ oavsett vem flickan var. Faktum är att den här tjejen hade tur att få mig eftersom det alltid fanns andra jag kunde ha gått hem med.

Mousserande konversation blandad med en bra mängd vit och toppad med precis rätt mängd smickrande var en vinnande kombination för mig.