gå ner i vikt De kvinnor som förlorade 60 sten

gå ner i vikt utan diet De kvinnor som förlorade 60 sten

Det är en otrolig historia om viktminskning. Mellan dem har dessa kvinnor förlorat 60 stenar som är 823 pund och poserar i sina favorit, lilla svarta kläder för detta foto för att fira deras nyfunna siffror.

De har blivit ledda i sin viktminskning av viktvaktens ledare Jo Grigg, som driver fem möten över Hassocks, Burgess Hill, Shoreham och Hove, och har själv förlorat tre stenar.

Jo, en gift 54-årig mor till fyra vuxna barn, organiserade fotoskottet för att öka sitt självförtroende. ‘Vi vet alla att kameran är det sista vi vill se när vi inte känner oss trygga eller nöjda med våra kroppar men vi hade 28 medlemmar genom dörren som log hela vägen hem.’

Hon inspirerar sina medlemmar med udda utmaningar och mål. ‘Jag får stenar från stranden och klibbar sina ögon på dem som priser de kan vinna och alla vill ha dem. Jag fick en valp förra året och utmanade medlemmarna att låtsas att ta det en promenad och de gick en miljon steg i en vecka.

‘De är fantastiska, roliga och vackra kvinnor som de går ner i vikt, de säger saker till mig som’ Jag kan hämta mitt barnbarn nu ‘det är så lite men det är så stor sak.’

Efter att Argus sprang den här bilden tidigare denna månad talade vi till några av kvinnorna för att ta reda på vad som inspirerade dem att gå ner i vikt.

‘Jag fick det svårt att gå ner i vikt när jag kom in i mina senare år’, sa Jill, 51, som är gift med Horace, 50. ‘Jag tränade fortfarande men det gick inte och jag gick till doktorn för att få ett möte för att få min sköldkörtel testad. Men det var det inte.

‘Jag behövde något, ett verktyg för att hjälpa mig att äntligen förlora tyngden och så gick jag med i Weight Watchers. Jag insåg att jag inte hade rätt saker: till exempel skulle jag ha en soppa och ett par skivor till lunch av bröd och jag skulle tro att det var friskt. Jag skulle äta grillat potatis med en kvällsmåltid, och ett mellanmål skulle vara en Whitworths Fruit Shot, fruktnötter och frön som jag trodde var hälsosam men för många kalorier att gå ner i vikt. Eller jag hade en chokladkaka. Mina portioner var för stora också.

När vikten började hamna med en hastighet på 1 kg i veckan steg Jills energinivåer. ‘Min mentala energinivåer förbättrades också,’ sa Jill, som lär sig simma på Virgin Active i Falmer. ‘Jag kände att jag kunde se vidare till saker, och jag kände mig i kontroll. ‘

Initial viktminskning hjälpte Jill, som har swum konkurrenskraftigt och njuter av havsvimmning med Brighton Arch-grenen i Sea Swimming Club, känner sig kunna representera Mid Sussex Marlins vid European Masters Swimming Competition vid den olympiska poolen i London i maj i år. ‘Jag trodde att jag inte skulle kunna göra det men jag gick in och tävlade. Jag var 11: e 10lb då.

‘Nu kan jag passa in i min dotters tävlingsdräkt och efter att ha tappat tyngden har jag kunnat göra den sport jag älskar och gör det med självsäkerhet.’

Hennes ansträngning att gå ner i vikt var när kirurger blev oroliga för att fungera på henne när hon utvecklade ett problem med hennes ryggrad. ‘De var inte så nöjda med att fungera eftersom jag var nästan 20 sten’, minns Amanda. ‘Jag hade rörlighetsproblem och jag var på kryckor så jag insåg att jag var tvungen att göra något.’

Med stöd av sin man Paul, en pensionär brandman, gick hon ihop med Weight Watchers med en vän i juni 2014 och tittade på vikten började falla av. ‘Det är livräddande’, säger Amanda, som har två vuxna barn och ett barnbarn på fyra år. ‘Jag hade operationen i november 2014 och började träna igen. Jag gick till en övningsklass en gång i veckan men huvudämnet gick överallt. Jag fick en Fitbit och började gå 1000 steg om dagen. Nu är jag upp till 16 000 .’

Amanda, som bor i Burgess Hill, älskar hennes nya form efter att ha gått ner från en storlek 26 28 till en svelte storlek 12 14 nu. ‘Jag har alltid varit stor och jag brukade bara ha på sig samma kläder om och om tills de föll iväg,’ sa hon. ‘Nu älskar jag kläder som handlar med mina vänner. Jag har spenderat en förmögenhet! ‘

Men mest av allt, Amanda njuter av att kunna leka med sitt barnbarn. ‘Jag’ är mer mobil med honom som med mina egna barn när de var små, ‘sa hon.

Det har tagit Louisa år att förlora 79lb efter dieting på och av, med vikt som händer under familjekriser, inklusive lidande av ett missfall och dödsfallet till hennes mamma.

‘Jag ville gå ner i vikt för min egen hälsa och för min dotter’, säger Louisa, en heltidsmor som bor i Shoreham. ‘Jag vill ha passform och hälsosam för henne. Jag har nio och en halv kilo att gå för att nå mitt mål och jag är stolt över mig själv.’

Louisa medger att hon fortfarande har ett självbildsproblem. ‘Min man är stor och kommer att berätta för mig vackra saker om hur jag ser ut och jag tror inte på honom,’ sa hon. ‘Jag kämpar med min kroppsbild och med folk som komplimangerar mig. Men jag kommer dit. ‘

Hon är fast besluten att inte vidarebefordra sina egna kroppsproblem till sin dotter. ‘Jag’ m alltid kramar och kysser henne och berättar för henne att hon är vacker och det är viktigt för mig att hon växer upp med tillförsikt. ‘

En rökare i 20 år gav Wendy cigaretter efter att ha lider av bronkit, och då blev hon överflödig och sätta gradvis på en annan sten.

‘Jag hade större kläder, saker jag kunde gömma mig i, men mitt självförtroende har verkligen förändrats nu, jag är smalare,’ sa Wendy. ‘Jag har saker som passar mig nu och jag är mycket mer sällskaplig för att mitt självförtroende är rätt där.’

Wendy har nått sitt viktmål men planerar att fortsätta att delta i hennes Weight Watchers-möten. ‘Det handlar om hälsosam kost snarare än kost,’ förklarade hon. ‘Jag var inte otjänlig tidigare men jag fick en Fitbit och började gå och nu kan jag gå utan att få ut ur blöjan.’

Julia lider av artros och myalgi (muskelsmärta) men det var hennes moders död i januari som ledde till att hon gick med i viktvaktare i april.

‘Det är av hälsoskäl och det har redan hjälpt’, säger Julia, som är skild med två barn. ‘Jag hade förlorat två stenar för ungefär sex år sedan men det krypte igen.

‘Jag var ganska tunn när jag var ca 18 men det var under mina graviditeter att mitt viktproblem startade. När mitt äktenskap bröt upp, det var då det verkligen började och sedan fluktuerade som jag lider av depression och ångest. min mamma hade mycket hälsoproblem och jag kunde bara inte koncentrera mig på mig själv. ‘

Julia, som bor i Hove, är fast besluten att nå sitt mål. ‘Folk har märkt en förändring i mig’, säger Julia. ‘De säger att jag verkar mer positiv och att jag ser gärna ut.’

‘Jag mår bra!’ sade Terri, som har blivit en personlig tränare sedan han förlorade nästan fyra stenar. ‘Det har förändrats livet och jag är gladare. Jag var inte glad för att du kunde lägga på en front men jag var inte sanningsenlig om mig själv. Och jag hade inget förtroende för mig själv alls. ‘

Terri, som bor i Shoreham och arbetar i Shoreham, Lancing och Portslade, började förlora vikt åtta år sedan och blev en personlig tränare för två år sedan för att hjälpa andra människor i samma båt. ‘Jag vet hur det är att gå på ett gym och människor tittar på dig när du är stor. De förstår inte vad du går igenom och nu vill jag övertyga människor som säger att de inte vill gå till ett gym för att göra det. Jag vill hjälpa människor att gå ner i vikt och bli bättre. ‘

När Terri stöter på människor som hon inte har sett en stund, känner de ofta inte henne och hon njuter av den effekt det har. ‘Jag brukade bära mörka kläder men nu älskar jag att ha klara färger och tätt passande skimpy klänningar och jeans. ‘
gå ner i vikt De kvinnor som förlorade 60 sten