gå ner ett kilo i veckan Defamation fallet med dietläkare ‘mer om ego än skada’ domare finner

bra mat för viktminskning Defamation fallet med dietläkare ‘mer om ego än skada’ domare finner

TORONTO En dommer i Ontario drog inte några slag eftersom han hävdade att ‘ego’ och ‘turf warfare’ var kärnan i ett långvarigt besvärsfall som pitted en högprofilerad läkare med viktminskningskliniker över Kanada mot en lite känd Toronto-läkare.

I rättegången, som tog drygt sex år för att arbeta sig igenom rättssystemet, domaren bestämde sig för Dr. Stanley Bernstein och hans verksamhet, men betonade att en ‘minimal grad av skada’ hade orsakats till dietläkaren av hans konkurrent

‘Det här fallet handlar mer om ego än skada,’ konstaterade Ontario High Court Justice, Graeme Mew, i sin långa, och ibland störande, härskande. ‘Det handlar mer om torvkrigsfart i den konkurrenskraftiga världen av dietmedicin än om rykte.’

Bernstein hävdade att Dr. Pat Poon anklagade honom när han porträtterade Bernstein Diet som ett program som var relaterat till svält, vilket orsakade muskelsvadd och ledde till slut till viktökning snarare än förlust. Poon kallas också Bernstein ‘kommersiell’ och inte intresserad av att bota sjukdom, hävdade kostym.

Kommentarerna återfinns i en bok som skrevs av Poon, online-utdrag av den boken och i en tv-intervju som doktorn gav,
gå ner ett kilo i veckan Defamation fallet med dietläkare 'mer om ego än skada' domare finner
som har fyra kontor i Greater Toronto-området som behandlar patienter med fetma relaterade problem.

Medan Mew i slutändan tilldelade Bernstein 10 000 dollar i allmänhetskada, vägrade han att tilldela förvärvade eller bestraffade skador.

‘Jag var inte övertygad av Dr Bernsteins bevis på effekten av Dr Poons ord. Hans påstående att han hade förlorat sömn över Dr. Poon-uttalanden, att de ständigt är i hans sinne och hade stört hans livsstil ( på sätt som han inte specificerade) slog mig så gott som överdriven ‘, skrev Mew.

‘Dr. Bernstein är en hård konkurrent. Han är inte främmande för allmän kritik eller för tvister. Mitt mycket starka intryck är att Dr Poons kritik i värsta fall var irriterande.’

Poon hade försvarat sig genom att säga att hans uttalanden inte var något annat än ‘ett yttrande om en kommersiell produkt’ som inte anklagade Bernstein och hans klinik. Han hävdade också att rättegången var en strategisk åtgärd som syftade till att kväva kritiken av Bernsteins ‘cash cow’.

Intressen hos både Poon och Bernstein var inte förlorade på Mew.

‘Denna tvist uppstår vid en av de många korsningarna mellan företag och vinst å ena sidan och hälsa och välbefinnande å andra sidan,’ skrev Mew. ‘Både kärandena och svaranden är ekonomiskt mottagare av de växande behoven och kraven på en alltmer överviktig befolkning.’

Mew arbetade noggrant igenom Poon s uttalanden, som Bernstein hävdade var ärekränkande, och fann att det bara fanns två fall där det var fallet.

Den första involverade Poon s uttalanden om vitamininjektioner administrerade som en del av Bernstein Diet.

‘Om han erkänner det eller inte, berättar han för sina läsare att Bernstein-dieten hävdar att de ökar en dieters metaboliska takt, att användningen av injektioner ingår i detta krav och att det inte är möjligt att dieters vilseleds, ‘Mew skrev.’ En rimlig person skulle tänka mindre av Dr. Bernstein som ett resultat av Dr. Poon kommentarer. ‘

Den andra instansen innebar kommentarer från Poon under en tv-intervju, där han kallade Bernstons kliniker ‘viktminskningscentra’ som ‘hjälper människor att gå ner i vikt på kommersiell basis’, till skillnad från läkare som själv vars mål är att bota sjukdom.

Mew fann att Poons ord i den situationen var förolämpande och underförstått. Bernstons kliniker hade ingen medicinsk komponent.

Bortsett från de två fallen fann Mew att många Poon s andra uttalanden var bara hans åsikter om kost och näring.

Mew kritiserade också den tid det hade tagit för att avsluta ärendet och de långa skriftliga inlagorna.

‘Efter allt det kan det tyckas anticlimaktiskt att slutresultatet är ett pris på $ 10.000,
gå ner ett kilo i veckan Defamation fallet med dietläkare 'mer om ego än skada' domare finner
‘ skrev han.

‘Det är andra som ska bestämma om de stora offentliga resurser som har ställts till förfogande för att göra det möjligt att avgöra denna tvist står i proportion till de rättigheter och intressen som står på spel.’

Kommentarer till redaktören (9): Tisdag 13 februari 2018 (3) High-end hotell föreslås för Naramata-bänken (3) Dopningsavgift kan skada Rysslands chans vid återinförandet (1) Korp: Byrån arbetade för att informera om Harvey översvämningsrisk (1) Misslyckade kompostplaner kostar $ 400K (1) En titt på någon reaktion på domen i Tina Fontaine-fallet i Winnipeg (1) Sexmissbruksmål mot Jehovas vittnenskyrka bosatte sig (1) De 10 bästa konserterna någonsin iscensatt på SOEC (och de fem värsta) (1) Stad som vattnar i vindisplayen (1) Att säga farväl efter 30 år i domarens stol (1)