gå ner 1 kg i veckan De flesta patienter blir viktiga efter att ha fått ett nytt knä

gått ner i vikt blogg De flesta patienter blir viktiga efter att ha fått ett nytt knä

Du tror att folk som har haft knäbytesoperation som äntligen kan gå och träna utan smärta skulle gå ner i vikt istället för att lägga på pounds, men förvånansvärt att det inte är fallet, enligt en del av Delaware-forskningen. Forskare Joseph Zeni och Lynn Snyder Mackler i Institutionen för fysisk terapi i UD: s College of Health Sciences fann att patienterna vanligtvis sjunker under de första veckorna efter total knäartroplastisk (TKA), men då börjar antalet på skalan krypa uppåt, med ett genomsnitt viktökning på 14 pund på två år.

Studien, som sponsras av National Institutes of Health, rapporteras i den 15 jan-utgåvan av artros och brosk, den officiella tidskriften för Osteoarthritis Research Society International.

Forskningen omfattade 106 personer med slutstadiet artros som hade knäbytesoperation och en åldersmatchad hälsosam kontrollgrupp av 31 personer som inte hade någon operation. Höjd, vikt, quadriceps styrka och självuppfattad funktionell förmåga mättes under ett första besök på UDs fysioterapi klinik och vid ett uppföljningsbesök två år senare.

‘Vi såg en signifikant ökning av kroppsindex (BMI) över två år för kirurgiska gruppen, men inte kontrollgruppen’, säger Zeni, forskningsassistent professor vid UD. ‘Sextiofem procent av befolkningen i den kirurgiska gruppen ökade under de två åren var den genomsnittliga viktökningen 14 pund.’

De som fick knäbytesoperationen började bli tyngre och slutade tyngre än kontrollgruppen. De svagare operationspatienterna var,
gå ner 1 kg i veckan De flesta patienter blir viktiga efter att ha fått ett nytt knä
såsom uppmätt av styrkan hos quadriceps, desto mer vikt fick de, Zeni noter.

‘Dessa resultat får oss att tro att komponenten efter total knäoperation och patienter som inte är i rutin att flytta runt’, säger Snyder Mackler, Alumni Distinguished Professor of Physical Therapy på UD.

Hon noterar att det är viktigt att folk inte väntar för länge att få knä att ersätta eftersom deras funktionella nivå går in i operationen dikterar typiskt sin funktionella nivå efter operationen.

Att få vikt efter ett knäbyte är oroligt eftersom det kan äventyra patientens andra knä. Mellan 35 procent kommer att ha operation på andra sidan inom 10 år, säger Snyder Mackler.

Forskarna noterar att viktökning efter ett knäbyte behöver behandlas som en separat fråga och integreras i postoperativ vård genom en kombination av tillvägagångssätt, inklusive näringsrådgivning för att hjälpa patienter med delkontroll och mer tonvikt på omskolning av patienter med nya knän till gå normalt.

‘För fysioterapeuter och kirurger är det gemensamma tänkandet att efter att patientens knä har bytts ut, kommer patienten att vara mer aktiv’, säger Snyder Mackler. ‘Men de metoder och vanor som dessa patienter utvecklade för att komma runt under åren till operation är svåra att bryta, och ofta utnyttjar de inte den funktionella vinsten när de får ett nytt knä, ‘noterar hon.

‘Vi måste träna patienter med nya knän för att gå mer normalt och mer systematiskt. Och vi måste uppmuntra mer deltagande i samhället’, tillägger Snyder Mackler. ‘Om du inte kommer ut ur huset, kommer du inte få nytta. Vi behöver personer med nya knän för att komma dit med hjälp av familjen,
gå ner 1 kg i veckan De flesta patienter blir viktiga efter att ha fått ett nytt knä
deras vänner och samhället i stort.’

SharePrint denna artikelLäs mer ombody mass index BMI delaware studie gå ner i vikt knä ersättning kirurgi quadriceps styrka.