gå ned i vikt snabbt Debunkers tar på sig Gwyneth Paltrows GOOP och kändis pseudovetenskap

matschema gå ner i vikt Debunkers tar på sig Gwyneth Paltrows GOOP och kändis pseudovetenskap

Prenumerationer Gå till Prenumerationscenter för att hantera din: My ProfileGoop är skådespelaren Gwyneth Paltrows online livsstilsföretag, ett ‘homespun weekly newsletter’ som har blivit till ett lukrativt alternativ hälsoföretag som gyter en lika passionerad anti-Goop-rörelse. Och nu är den långa Simmering Goop-fientligheter har brutit ut i ett fullskaligt ordskryss. På den ena sidan finns det ‘debunkers’, däribland den kanadensiska gynekologen Jennifer Gunter, Alberts professor Timothy Caulfield och komedi Stephen Colbert. På andra sidan är Team Goop, inklusive skådespelaren, hennes team av alternativa vårdpraktiker och legioner av Goop-anhängare. ‘Det är en fascinerande offentlig debatt om kändis pseudovetenskap,’ berättade Caulfield för CBC Health. Utvecklingshistoriker kommer sannolikt att spåra ursprunget till det stora Goop-kriget till så kallade vagina stenar . För att förbättra sin sexuella hälsa började Goop sälja äggformade jade stenar för att kvinnor ska sätta in i sina vagina. (Vi berättade om vagina stenarna i vårt 27 jan-nyhetsbrev.) Kanadensisk gynekolog Jennifer Gunter, som praktiserar i San Francisco, skrev ett brev till Paltrow som kallar jadeägget ‘den största lasten av skräp jag har läst på din webbplats sedan vaginal ångande. ‘Gunter fortsatte med att varna sina läsare att de porösa stenarna kunde hota bakterier som skapar en risk för en potentiellt dödlig infektion. Sedan dess har Gunter utmanat många av de alternativa terapierna på Goop-webbplatsen, inklusive deras förslag att bras orsakar bröstcancer. Timothy Caulfield är en av de kanadensiska debunkersna som tar på sig kändis pseudovetenskap. Han skrev en bok om ämnet ‘Gwyneth Paltrow Wrong About Everything’ (Inlagd) Förra veckan slog Goop tillbaka med ett spetsigt brev som kritiserar Gunter för att använda profanitet och släppte F-bomben, vilket hon ibland gör och insisterar på att Goop inte ‘råder inte kvinnor att avvisa västerländsk medicin. Goop skrev också brev från två egna läkare som försvarade alternativa hälsoproblem. Gunter sköt tillbaka med en systematisk återgivning av vad hon kallade Goops ‘misogynistiska, mansplainerade jobb’. I hela veckan har Goops slag gjort internationella rubriker . ‘Den här kanadensiska doktorn går head to head med Gwyneth Paltrow over Goop,’ skrev Toronto Star på tisdag. Caulfield väckte in med ‘Sorry, Gwyneth Paltrow. Vetenskapen kommer alltid att slå på Goopy skräp. ‘Och då frågade VOX:’ Är Gwyneth Paltrows pseudovetenskap? ‘Timothy Caulfield, Cyble Young vinner Science in Society Book Awards. Det sista rubriken ger en bra poäng, säger Caulfield, som har skrivit ett kanadensiskt bästa säljer kritik av kändis hälsa kultur kallas är Gwyneth Paltrow fel om allt? ‘De vill bara skapa ljud, och ju mer buller, desto bättre,’ sa han. ‘De bryr sig inte om det är positivt buller eller negativt ljud. Jade-vaginaäggen kommer fortfarande att sälja. Och det är historien som berättar för oss.’
gå ned i vikt snabbt Debunkers tar på sig Gwyneth Paltrows GOOP och kändis pseudovetenskap