bli smal på 4 veckor De mest populära och ofta brutna nyårsbesluten

kost för viktminskning De mest populära och ofta brutna nyårsbesluten

Årets slut är inte bara en tid som vi spenderar, dricker och har kul med våra vänner och familjer. För nästan hälften av människor över hela världen är det också ett tag när de utvärderar vad de har gjort under året och vad de ska förändras under det kommande året. För att se vad de vanligaste resolutionerna är och varför det kan vara så svårt att faktiskt hålla dem, kolla in idag efter dedikerade till de vanligaste nyårsbesluten.

25 Förlora vikt Viktminskning är en absolut vintergrön. Den vanligaste upplösningen räknas för cirka 25% av alla nyårsbeslut. Tyvärr fortsätter vår beslutsamhet bara några veckor och folk kommer snart tillbaka till sin ohälsosamma, fetma rutin. Äta vad de vill, när de vill och i några skrämmande kvantiteter.

24 Övning Ofta är träning involverad i viktminskningen men det finns människor som faktiskt inte behöver gå ner i vikt (lucky bastards) men behöver bara lite motion för att komma i form. Utfallet är dock ganska mycket detsamma. Enligt några undersökningar går de flesta av de nya gymnastiksändningarna i tomgång så snart som februari.

23 Sluta röka Alla vet att det inte finns något som är fördelaktigt att röka. Det är skadligt för din hälsa, det gör dina tänder gula, dina kläder luktar dåligt, det är extremt irriterande för alla icke-rökare och sist men inte minst är det dyrt! Så varför på jorden röker så många människor? Lyckligtvis inser många av dem alla dessa nackdelar och vill sluta röka. Olyckligtvis kommer endast ca 10% av dem som fattar beslutet att sluta sin dåliga vana att hålla det i minst 6 månader.

22 Sluta dricka aldrig att dricka igen! Det här är vad många som lider av en dålig baksmälla säger efter varje vild fest. Ändå finns det faktiskt en stor mängd människor som gör ett nytt årsupplösning för att sluta (eller åtminstone minska) att dricka. Dock; På samma sätt som att röka, utvecklas alkoholberoende ofta till ett fysiskt beroende, vilket är extremt svårt att bli av med.

21 Få ett nytt jobb Om du frågar dina vänner om de är nöjda med sina jobb, så kommer de troligen att berätta för dig. Det är konstigt, men ju fler jobbpositioner finns, desto svårare verkar det att hitta personer som verkligen tycker om sina jobb. Som sådan antar jag att det inte är så förvånande att 10% av amerikanerna fattar beslut om att hitta en ny. Oavsett om de lyckas, det är en annan sak.

20 Gå ur skuld Att betala av skulder är en populär resolution som många har svårt att uppnå. Att hålla denna upplösning kräver ofta en stor minskning av människors komfort och vanliga vanor vilket är något som många inte vill ge upp.

19 Spara pengar Förbättrad ekonomi är en resolution som cirka 14 procent av människor gör varje år. Dessa dagar, så mycket som en tredjedel av alla amerikaner har inget sparande så låt hoppas resolutionerna för 2016 kommer att förbättra det numret.

18 Ät hälsosamare Ibland ingår i viktminskningsupplösningen, hälsosammare äta är ett annat prisvärt löfte som vi ofta gör. Att hålla det kan vara särskilt svårt eftersom många människor har absolut fel och olämpliga kostvanor och matvanor. Ökad daglig mängd frukt och grönsaker är en bra start.

17 Få organiserad tidshantering och bättre organisation är en annan viktig sak som många människor vill förbättra och nyår är en utmärkt möjlighet att börja arbeta med det. En genomsnittlig kontorsanställd spenderar 1,5 timmar om dagen (6 veckor per år) letar efter saker,
bli smal på 4 veckor De mest populära och ofta brutna nyårsbesluten
så bättre organisation kan hjälpa dig att spara tid för andra aktiviteter.

16 Spendera mer tid med familjen Om du lyckas behålla den tidigare upplösningen kan det vara lättare att du också följer den här. Årets början är också en idealisk tid att spendera mer tid med barn eller återansluta med familjen som du har sett på ett tag. Tyvärr brukar folk komma tillbaka till sin arbetsrutin snart med endast ett fåtal av dem som kan behålla målet under hela året.

15 Hantera stress bättre Det låter som en naturlig och rimlig upplösning är mycket ofta svårt, vagt och knappast en mätbar sak med endast cirka 5% av de som faktiskt gör det. Det finns några psykologiska strategier för hur man hanterar stress men de är extremt svåra att förvärva. Faktum är att stressa mindre är sannolikt att vara den allra första upplösningen du bryter detta nya år.

14 Njut av livet till fullo Den här upplösningen låter också mycket trevlig och behaglig men misslyckandegraden är mycket hög igen. Många arbetar alltför hårt och även om de är på semester och inte arbetar, tänker de åtminstone på det. Den sorgliga sanningen är att de snäva familjebudgetarna ofta inte tillåter människor att hålla denna upplösning, vilket tvingar dem att arbeta mer och mer.

13 Att sluta förklara Procrastination, övningen av att göra mer glädjande saker i stället för mindre angenämda, har blivit ett allvarligt problem som ofta leder till stress, ångest, skuldkänsla och kris och eventuellt även hälsoproblem. Övningen är särskilt utbredd bland elevernas uppskattningar tyder på att upp till 95% av studenterna är engagerade i förskott. Inte konstigt att sluta med denna vana gjorde det bland de mest populära nyårsbesluten under de senaste åren.

12 Resor Några av de första sakerna som vi tenderar att tänka på i ett nytt år är de exotiska destinationerna och utländska länder som vi skulle älska att se. Tyvärr händer det vanligtvis att vi behöver pengarna för sättet mindre spännande och romantiska saker och vår resa hinklista kommer att vara okontrollerad.

11 Förbättra ett förhållande Under julen tenderar folk att vara mer hjälpsamma, snälla och varma. Följaktligen löser de sig ibland för att förbättra relationen med en familjemedlem. Men strax efter att semester atmosfären och festivalen är över är försoning det sista som människor bryr sig om.

10 Lär dig ett nytt språk Att lära dig ett nytt språk är en bra idé och den här resolutionen ligger bland de som en ganska stor andel människor faktiskt håller. Särskilt om de väljer ett språk som inte är så svårt att lära sig.

9 Ha bättre sömn Sovande är en avgörande faktor som påverkar vårt fysiska såväl som vårt mentala välbefinnande och det är välkänt att för många människor har någon form av sömnproblem eller störning. I allmänhet säger läkare att vi ska sova var som helst mellan 6 och 8 timmar. Trots det är många som sover mycket mindre.

8 Spendera mindre tid på Facebook Ibland är en del av förhalningen, att spendera för mycket tid på Facebook och andra sociala nätverk ett stort problem för överraskande antal människor dessa dagar. Men även om de erkänner att de har problemet, kan det vara mycket svårt för dem att minska tiden som spenderas på webbplatsen. För många av dem är det en av de första sakerna de loggar in och kontrollerar sina vänner aktiviteter varje morgon.

7 Spendera mindre tid på att titta på TV Den här upplösningen kan vara lättare att hålla nu än den brukade vara men den här statistiken är vilseledande. Den enda anledningen till att människor är villiga att skära sin TV-tid är att de kan titta på samma saker på nätet eller de bara ersätter tiden som spenderas framför TV: n med timmar bortkastade på webbplatser (se 8).

6 Bli av med gamla kläder Det största problemet med den här upplösningen är att vissa människor befinner sig emotionellt knutna till kläder, särskilt deras favorit, gamla bitar.

5 Mer cykling Varje år beslutar miljontals människor över hela världen att använda sina cyklar mycket mer än de gjorde året innan. Några planerar även att pendla till arbete på cyklar istället för att använda bil. Upplösningen är inte bara bra för vår hälsa och budget, men det är också vänligt att Moder Nature. Tyvärr är entusiasmen mycket ofta ersatt av komfort och lat och cyklarna hamnar snart på samma plats i garaget där den tillbringade större delen av föregående år.

4 Kör en halv eller full maraton Marathons har blivit mycket populära de senaste åren. Vissa av oss kanske till och med har vänner som framgångsrikt har genomfört en, vilket kan uppmuntra några att försöka göra detsamma. Tyvärr, när människor konfronteras med den skrämmande träning som krävs för att uppnå detta mål, bestämmer de flesta att sluta.

3 Försök med en extrem sport Det som hindrar de flesta av oss från att hålla denna upplösning är inte vår lathet eller brist på tid, det saknar mod. Bara en mycket liten andel människor är modiga nog att stå på en bungehoppingplattform och en ännu mindre andel av dem kan faktiskt hoppa.

2 Gör något för välgörenhet Det har varit statistiskt bevisat att donationerna under julen är flera gånger högre än under någon annan del av året. Men när semestern är över och vi återvänder till vår vardagliga verklighet minskar vår generositet avsevärt.

1 Ha en baby Tja, att ha ett barn är inte ett nytt år som alla gör men det kan vara ett aktuellt ämne i ett förvånansvärt stort antal familjer. I synnerhet i utvecklade länder tenderar paren att skjuta upp föräldraskapet i senare tid av olika skäl som karriär, rädsla för föräldrauppdrag,
bli smal på 4 veckor De mest populära och ofta brutna nyårsbesluten
förlust av frihet etc.