viktminskning app Det finns faktiskt lite vetenskap bakom det resistenta

vill gå ner i vikt Det finns faktiskt lite vetenskap bakom det resistenta

Om du tror att du fyller på kvarvarande pasta rakt från kylskåpet kommer du att krympa din midja, du är på toppen av den senaste dietens raseri: resistent stärkelse. Det här är plötsligt överallt: i en headline gripande bok (‘The Carb Lover’s Diet ‘), en japansk pund av plan (The Morning Banana Diet), även i fiberråd av Australiens näringsriktlinjer.

För en gång, men en viktminskning kram har vetenskap på sin sida. Motståndskraftigt stärkelse (RS för kort) är en smaklös form av fiber i vissa högkarbinfoder som kan hjälpa dig att gå ner i vikt och städa ditt blodsocker. Bönor är RS-rika. Så är 100 procent helkorn, nötter och frön. Så är gröna bananer. Och det här är där köttpartiet kommer in, så är kall pasta, potatis och ris.

Din tjocktarmen diger bara lite RS och bara väldigt mycket (vilket hjälper dig att känna dig fylligare, längre). Det mesta av det gör en splashy exit, eftersom RS gör din poop skrymmande. Eftersom du inte smälter mest RS får du inte kalorierna.

Varför äta stärkelse livsmedel kallt? När mat som pasta, potatis och ris kokas och kyls, täta kristaller av resistent stärkelseform. Värm inte dem, du kommer att bryta upp kristallerna. Vårt tag: Fortsätt att äta hälsosam godsaker som bönor, linser, helkorn, nötter och frön; alla är RS-källor. Njut av rimliga portioner av kalla potatisar, fullkornspasta sallader och sushi ris då och då. Tänk inte ens på gorging på gröna bananer. Motståndskraftigt stärkelse är varmt, men de är inte det.
viktminskning app Det finns faktiskt lite vetenskap bakom det resistenta