snabb viktnedgång Det samhällsskyllande spelet

gå ner 5 kilo snabbt Det samhällsskyllande spelet

Det finns dåliga exempel som ställs för oss överallt. Den andra dagen, jag barnar dig inte, en 11-årig pojke bestämde sig för att hejda Hitler på mig själv och min pojkvän; låtsas att blåsa huvudet av med en gula vattenpistol, skrikande, ‘dö!’; och skratta sedan hysteriskt och springa av och lämna alla bedövade. Efter att ha pratat om den bisarra händelsen med mina vänner kom vi till slutsatsen att pojken förmodligen bara hade sett för många våldsamma videospel och krigsfilmer och var helt enkelt en produkt av hans samhälle.

Men jag är inte positivt samhälle är verkligen skyldigt.

Tre somrar sedan blev min mamma diagnostiserad med bröstcancer. Det var otroligt skrämmande. Jag tillbringade varje vakna ögonblick med henne, tittade på gamla svartvita filmer och gick ut på burrito-körningar. Jag höll hennes företag. Och jag råkade få sju pund i processen. Sommaren var nästan i slutet; min mamma hade äntligen slutat sin kemoterapi, och jag bestämde mig för att våga ut i den verkliga världen igen. På min första dag utmärkte en av mina vänner: ‘Har du lagt på dig, Mia? Du ser väldigt uppblåst.’ Aj. Skolan skulle börja igen för höstterminen om tre veckor, det var praktiskt taget ingen tid att förlora all den vikt jag fick. Jag skulle gå till skolan, och alla skulle roa mig för att vara ‘uppblåst’. Jag eyed de små fettbotten runt magen, började jag panik.

Jag var en väldigt intryckbar 14-årig tjej, din typiska ungdom, och när någon sa till mig att jag tittade fett, kände jag mig dålig om det. Jag var för ung, dum och desperat för snabba resultat att försöka förlora vikten på rätt sätt. Mitt behov av omedelbar tillfredsställelse drev mig att göra något drastiskt och dumt.

Jag gick på denna ‘500 kaloridieten’, där jag bara kunde konsumera 500 kalorier under en viss dag. Den måltidsplan som jag tänkte omfattade frukostar bestående av ett äpple, luncher bestående av en skiva vitt bröd och en skiva mutant Kraft-ost och middagar bestående av ett paket delvis hydrerad mikrovågsugnkalatmjölk. Dieten var patetisk och störande, men det var effektivt jag förlorade fyra och en halv kilo under den första veckan och en halv.

När skolan rullade runt, dödade jag de sju punden och sedan några. Jag vägde knappt 100 pund och jag befann mig på anoreksi.

Om moderna åsikter om mediernas inflytande på unga tjejer kan lita på är mitt försök att svälta mig att gå ner i vikt, jag är ett offer för samhället. Men så är det så mycket som jag vill säga att jag var oskyldig, jag m Ja, det året jag hanterade min gränsöverskridande ätstörning var en djupt mörk tid för mig, och jag var mer mottaglig för dåliga influenser. Men jag kan fortfarande inte använda ursäkta för mina handlingar . Jag visste exakt vad jag kom in när jag gick på den grymma 500 kaloridieten. Det verkar som om jag någonsin var under intrycket att det var säkert. Och, ja, jag pressades av mina kollegor att göra någonting farligt.

Men i slutändan var det fortfarande jag som fattade beslutet att faktiskt göra det.

Vi är alla skyldiga för hur samhället fungerar inte tvärtom, för samhället i sig är vad vi än gör. Det är inte ‘samhället’ som tvingar oss att göra saker vi inte vill göra, det är var och en av oss som gör medvetna beslut att svälta oss, slösa pengar på följande trender, låt TV höja våra barn, delta i droger och alkohol, delta i aktiviteter som är allmänt skadliga för vårt välbefinnande. min ätstörning på min mamma sjuka eller på min väns taktlöshet eller på trycket på tjejer i vårt samhälle för att se mager ut. Men egentligen var min ätstörning resultatet av något som jag visste var fel men valde att göra ändå. Det var mitt fel.

I slutändan är vi de som gör valet om huruvida vi låter dåliga exempel leda oss. Så när vi ‘påverkas negativt av dessa dåliga exempel, har vi bara själva skulden. Som de säger, skyller vi på ‘samhället’, men vi är samhälle. För att göra det till en bättre plats måste vi först ändra oss själva.

Allt jag vet är att vi vid någon tidpunkt som individer måste ta ansvar för våra egna handlingar. Vi måste sluta skylla på andra människor, skyller på saker i samhället. Vi måste börja erkänna att det är OK, vi gör alla misstag, men istället för att hitta sätt att undvika att bli generad över dem behöver vi verkligen börja lära oss våra lektioner.
snabb viktnedgång Det samhällsskyllande spelet