rasa i vikt Det är slutet på vägen för läsglasögon

träningsprogram gå ner i vikt Det är slutet på vägen för läsglasögon

En revolutionerande ny ögonkirurgi hos Optilase, en ledande irländsk laservisionskorrigeringsklinik, eliminerar behovet av läsglasögon för över 40-talet som lider av presbyopi, den tekniska termen för förlust av skarpa i vår närmaste vision. Presbyopi är en naturlig process som händer för alla, även de som tidigare har haft laservisionskorrigering. Det uppskattas att mer än 1,7 miljarder människor runt om i världen upplever presbyopi; det är helt enkelt en del av åldrandet.

Hittills var den enda lösningen besvärliga läsglasögon, men med glasögon kommer många visioner och livsstilsbegränsningar. Om du tycker att du håller den här artikeln i armlängden för att läsa mer tydligt, så förstår du. Läser menyer, prislappar och textning är lika knepiga, ännu mer om du är otur att ha glömt dina läsglasögon.

Vision har varit under utveckling i över ett decennium och innebär livsförändrande fördelar för dem som är beroende av läsglasögon, säger Dr Wayne Crewe Brown, kirurg och medicinsk chef på Optilase. återställer syn på föremål nära ögat och minskar beroendet av läsglasögon, kritiskt utan att kompromissa med avståndssyn. Resultatet är långvarigt, tydlig syn; nära, långt och däremellan.

Linsen i ögat är stretchig och flexibel. För att skapa en skarp bild passerar ljusstrålarna genom linsen i en konform som konvergerar vid en enda punkt på näthinnan. Muskler som omger linsen böjer hela tiden sin form så att du kan fokusera på objekt nära, långt och däremellan.

När vi blir äldre förstärks linsmaterialet. Det kan inte böja sig i rätt form för att göra kontaktpunkten markerad på näthinnan och föra nära objekt i fokus. För att kompensera, hamnar vi på att flytta föremål och hålla i armlängden för att bättre fokusera.

KAMRA inlägget är en liten ring med en öppning i mitten. Den ligger under ytan av din hornhinna över mitten av din elev. KAMRA-inlägget korrigerar presbyopi genom att förminska öppningen som tillåter ljusstrålar att komma in i ögat. Det flyttar fokuspunkten tillbaka på näthinnans yta för att uppnå en skarp, skarp syn. Inlägget är bara 3,8 mm i diameter. Det är mindre än en kontaktlins och väger mindre än ett saltkorn.

Det faktiska förfarandet är smärtfritt och tar i genomsnitt mindre än 10 minuter. Patienterna kan fortsätta de flesta aktiviteter nästa dag, utan att de är beroende av läsglasögon. Nivån på förbättrad närsynthet varierar från individ till individ, men i genomsnitt kan kandidaterna förvänta sig nära syn att förbättra tre linjer eller mer. Implantering av KAMRA inlägget kan utföras ensam eller i kombination med LASIK.
rasa i vikt Det är slutet på vägen för läsglasögon