motivation gå ner i vikt Det är inte en arbetsförmedling

jag vill gå ner i vikt Det är inte en arbetsförmedling

Du kan berätta Angie Shaver har blivit frågad betydelsen av hennes jobbtitel många gånger tidigare, eftersom hon svarar det utan tvekan. Frågan: Vad är en ergoterapeut?

Och nej, svaret har inte något att göra med en arbetsförmedling.

‘Jag är en ergoterapeut men nej jag hjälper inte människor att hitta jobb,’ förklarade direktören för Aspen Rehab vid Valley View i Fort Morgan. ‘Yrke definieras som’ någon målmedveten eller meningsfull aktivitet ‘. Som arbetsterapeut hjälper jag människor i alla åldrar att återfå, omdefiniera eller återupptäcka något område i sitt liv som kan ha blivit svårt för dem på grund av skada, sjukdom eller funktionshinder. ‘

I den gamla tiden var skillnaden mellan fysisk och yrkesbehandling definierad helt enkelt som under midjans fysiska; ovanför midjan yrkesmässig; men det har förändrats.

Enligt Shaver är fysisk terapi utformad för att få en patient tillbaka på fötterna och gör grundläggande rörelse. Där hon kommer in hjälper han till med alla andra livsbytesbarriärer som måste övervinnas efter en skada, till exempel att klä sig, nå fram till något på en hög hylla eller ens rida på en häst. ‘Jag hjälper en person med Parkinsons s sjukdom ändra sin sadel och förbättra postural kontroll så att hon kan rida sin häst. Jag tränar någon med bäckensmärta och inkontinens så att han kan göra sin pendling utan att behöva stanna två gånger under vägen. Jag anpassar en persons hem så att hon kan vara oberoende där efter att hon har haft stroke. Jag hjälper en veterinär med PTSD genom att lära honom att använda mindfulness och biofeedback. Jag hjälper ett barn att integrera sina sinnen så att han kan fokusera och lära sig att skriva sitt namn. Jag förbättrar rörelse och styrka i en persons arm efter att den bröts av individualiserad träning och manuell terapi, så att de kan använda den igen, säger Shaver.

Och terapin är mycket mer än precis ovanför midjan som den omfattar hela kroppen och deltar i mentala, andliga och fysiska väsen.

‘Fysioterapi kommer att få dig vart du vill gå,’ förklarade Shaver. ‘Arbetsterapi kan du göra saker när du kommer dit.’

Och Aspen Rehab är inte justerad för att ta hand om boende vid Valley View. Centret är anpassat till alla åldrar och alla nivåer av terapi, från kort sikt inom husvård från några veckor upp till tre eller fyra månader till öppenvård tjänster och långsiktiga behov. Allmänheten är uppmanad att stanna in och se deras anläggning, vilket skulle göra något gym till skam.

En utrustning, designad av NASA, möjliggör nära viktlöshet när man använder en löpband. ‘Alter G anti tyngdkraften löpband är tillgänglig för allmänheten efter en fri skärm och demonstration av användningen. Alla kan träna på det för att gå ner i vikt eller förbättra körhastigheten såväl som för ortopedisk smärta eller skada.’

Rakare förklarade att om någon till exempel hade brutit båda sina anklar, så att de inte kunde göra någon övning på sina fötter,
motivation gå ner i vikt Det är inte en arbetsförmedling
skulle de kunna använda löpbandet eftersom det skulle göra dem praktiskt taget mindre viktiga.

Hon är också mycket stolt över personalen vid Aspen Rehab.

‘Vi har nio heltidsterapeuter, många med nationella certifieringar i Parkinsons sjukdom, myofasciell frisättning, kranio-sakral terapi, biofeedback för bäckensmärta och dysfunktion och lymfödemhantering,’ sa hon. ‘Vi har privata behandlingsrum och fokuserar på händer på tillvägagångssätt till terapi kontra användning av endast modaliteter. ‘

Shaver är särskilt stolt över centrumets betoning på den holistiska sidan av terapin, till exempel med någon som har drabbats av en traumatisk skada. Även efter att såret har läkt, finns det en känslomässig och psykisk skada som kan förbli. ‘Vi försöker att släppa ut trauman ur kroppen, eftersom det ofta kan vara vävnadsminne. Vi hittar den och släpper den. ‘

Hon använder också ‘prylar’ som kan hjälpa till med enkla saker runt huset. Adaptiv utrustning som skärbrädor som inte glider när de används med bara en hand, specialiserade dörrhandtag och klädmodifierare.

Det är verkligen en helhetssyn eller hel kroppsinriktning, och som titeln beskriver kan hjälpa någon att komma tillbaka till arbetsplatsen, men också så mycket mer.

‘Jag blev helt enkelt förälskad i detta yrke’, sa rakapparat, och man kan säga att hon menar det.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.
motivation gå ner i vikt Det är inte en arbetsförmedling