mat viktminskning Det är dags för ett nytt förhållande

träning viktnedgång Det är dags för ett nytt förhållande

Om ditt bankkonto är lite out of control, finns det ett antal saker du kan göra för att komma tillbaka på rätt spår, säger Hannah.

‘Det är viktigt att medan du går ner på den här vägen (du frågar)’ Varför går vi ner den här vägen? Vad är det jag vill uppnå? ‘Du måste ha ett mål’, säger han.

‘Om du inte har färdighetssätt idag eller förtroendet att göra detta, få hjälp. Sammanfattar det med mod, plocka upp telefonen, kom och prata med en organisation som oss där du kan sitta och ha mycket förvirring demystifierad, säger han.

Det kan vara att du ofta är i kassakrediter eller inte, eller du gör bara minsta betalningar på skuld eller din skuldsättning går inte ner, säger han.

‘Det kan hända att du är uppdaterad med dina betalningar, men du kommer inte att komma framåt. Jag skulle vilja uppmuntra, om det är du, att söka hjälp för din situation och att upprätta en plan för att få ut av skulden inom en rimlig tidsperiod. ‘

Upprätta en realistisk plan

Liksom alla nya årets resolutioner, om dina finansiella mål är för ambitiösa, är du bunden att misslyckas, säger Hannah.

‘Upprätta en realistisk plan. Om du ser på detta på samma sätt som en person kan närma sig att bli hälsosam mot’ Jag vill förlora en hel massa ‘, är det vanligtvis vad som händer att människor sätter sig över aggressiva mål’, säger han .

Detta kan sluta på några olika sätt: antingen blir personen frustrerad över att de inte uppfyller dessa mål eller de lurar, tillägger han.

Det bästa att göra, enligt Hannah, är att ställa upp mål som låter dig leva inom dina medel och inte är för restriktiva (det vill säga budgetera några medel till kul och underhållning).

‘Alltför ofta ser vi att folk kommer till oss i januari och säger’ Det är det. ‘Detta är året jag blir skuldfri.’ Om det tar dig till tre till fyra år för att ackumulera en viss skuldsats, kommer det sannolikt att ta dig lika mycket tid att få ut av skulden, säger han.

Spåra utgifterna för en månad eller två

Innan du kan kontrollera din budget måste du ta reda på var dina pengar går, säger Hannah.

Han rekommenderar att spendera utgifter för en månad eller två för att ta reda på vad folk spenderar sina pengar på och vara ärliga mot dig själv, tillägger han.

‘Den genomsnittliga personen kan förmodligen utgöra cirka 80 procent av sina utgifter, men bortom det blir det förmodligen lite dumt,’ säger han.

Medan du gör det här, försök faktorn i årliga utgifter så att du kan få en bättre bild av vad du behöver spara för att göra det genom året skuldfritt, enligt Hannah.

Målet är att få en övergripande förståelse för vad dina månatliga utgifter är och hur mycket årliga utgifter som bilreparationer, semester och julkostnader, tillägger han.

Eftersom många människor inte tilldelar en liten del av pengarna i sina månatliga budgetar för årliga utgifter, brukar de ofta använda kreditkort när dessa situationer uppstår, vilket tillägger skulden enligt Hannah.

‘Det är valet av antingen:’ Reagerar jag på jul eller är jag proaktiv? ‘Säger Hannah.

Tänk inte att spara

När du har uppnått dina ekonomiska mål, spårat dina utgifter och haft en budget redo, är nästa steg att göra allting till handling.

Men med utgångspunkt i en väg till ekonomisk återhämtning betyder det inte att spara pengar, enligt Hannah.

‘Jag tycker det är viktigt att en person reacquaints sig med ett sparkonto. Det betyder bara att om du är inriktad på att betala ner din skuld och betala ut den summan du sparar är en liten summa i år, säger han.

Att ha ett separat sparkonto som inte kan nås på en bankomat är en viktig del av att få din ekonomi på rätt spår, lägger han till, och det kan också spara dig i en nödsituation.

‘Om du inte har en nödsituationsbesparingsplan för att hantera oväntade nödsituationer, måste du starta en, och även om det sätter $ 50 åt sidan av dina lönecheckar just nu är det en start. Genom att samla dessa medel över tid tillåter det dig att hantera det oväntade ‘, säger han.

Om folk är alltför inriktade på att betala ned skuld och inte inkluderar besparingar i sin finansiella plan, kommer de att sluta förlita sig på kreditkort för akutkostnader och de kommer aldrig framåt, förklarar Hannah.
mat viktminskning Det är dags för ett nytt förhållande