lchf går inte ner i vikt Det är svårare för kvinnor att gå ner i vikt än män

ner i vikt snabbt Det är svårare för kvinnor att gå ner i vikt än män

Och experter varnar nu att medan träning ensam kan vara tillräckligt för att männen ska gå ner i vikt, måste kvinnor också ta itu med kosten för att få samma resultat.

Under studien tittade professor Jill Kanaley och hennes kollegor på hjärtfrekvensen och blodtrycket hos

nästan 75 överviktiga män och kvinnor med typ 2-diabetes. kardiovaskulär) träning i 16 veckor. De arbetade alla med en ansträngning på 65 procent, som utarbetades utifrån varje individs förmåga.

Trots att alla tränat i relativt samma hastighet fann forskarna att männen drabbades mycket mer av träningen än kvinnor.

Under de 16 veckorna förbättrades inte kvinnornas återhämtningstid, medan männen gjorde att deras fitness var bättre. De förlorade också mer vikt.

Kommenterar studien, berättade dr Chris Easton, en föreläsare i klinisk motionpsykologi vid University of West Scotland

MailOnline: ‘Detta bidrar till en växande kropp av bevis för att män och kvinnor

svara på övning på olika sätt.

‘En huvudorsak till detta är kropp

komposition män har en högre andel av muskler av kvinnor och

muskeln har en högre metabolisk takt än fett.

Experter varnar nu att medan träning ensam kan vara tillräckligt för att männen ska gå ner i vikt, måste kvinnor också titta på deras kost för att få samma resultat

Han tillade att män naturligtvis har en fördel när det gäller fitness eftersom de har större hjärtan och lungor och en högre andel hemoglobin som en del av

Blod som bär syre runt kroppen, vilket är viktigt under studiens ledare professor Kanaley sa: ‘Denna forskning lyfter fram att fördelarna vi tror att motion kommer att ge individer kanske inte är samma över könen, särskilt för dem som har typ 2-diabetes. är ett bekymmer för att det finns höga dödlighetstal med typ 2-diabetes, särskilt för kvinnor. ‘

‘Vi fortsätter att anta att träning kommer att göra det trick vi tror när vi säger att folk ska’ träna ‘, oavsett kön, kommer alla att få samma resultat. Vår forskning tyder på att vissa övningar kanske inte räcker till för kvinnor. leverantörer och forskare utvecklar riktade träningsinterventioner för överviktiga kvinnor.

Studien publicerades i tidskriften Metabolism.

De senaste siffrorna från Health Survey for England visar att 62,8 procent av vuxna i Storbritannien är överviktiga eller överviktiga.

SO VAD ÄR DEN BÄSTA MANEN FÖR KVINNOR FÖR ATT LÖSA VIKT?

Personlig tränare Dan Roberts säger att ‘överlägset bästa sättet’ för kvinnor att gå ner i vikt är att lyfta vikter. Detta ökar tillfälligt nivåerna av testosteron och tillväxthormoner, vilket bränner mer fett.
lchf går inte ner i vikt Det är svårare för kvinnor att gå ner i vikt än män