kalorier isbergssallad Det är ett viktigt ämne

viktminskning träning Det är ett viktigt ämne

Hon började titta på bariatrisk kirurgi. Det var en sista utväg. Hon började arbeta med det kirurgiska tyngdförlustlaget vid Great Plains Health och hon insåg snabbt att det var det svåraste som hon någonsin hade gjort med kirurgi.

‘Vissa tror att det är den enkla vägen,’ sa McClellen. ‘Det är inte lätt.’

Bariatrisk kirurgi används för att begränsa mängden mat som magan kan hålla. Beroende på vilken typ av operation som utförts, uppstår viktminskning som en följd av patientens begränsade konsumtion eller genom begränsning såväl som näringsmalabsorption. I allmänhet utförs procedurerna laparoskopiskt, vilket innebär att några små snitt görs snarare än att öppna hela buken.

Det finns flera typer av bariatrisk kirurgi. De vanligaste är gastrisk bypass, vertikal magsöm och gastrisk bandning.

Patienter som överväger kirurgi måste uppfylla vissa krav som fastställs av National Institutes of Health och enskilda sjukhus eller kirurger. Patienter som överväger kirurgi har ofta mer än 100 pounds att förlora, eller de har andra medicinska tillstånd relaterade till deras fetma, kallade co-morbiditeter, vilket kan inkludera högt blodtryck, högt kolesterol, infertilitet och diabetes.

Varje ögonblick av programmet från det första samrådet till postoperationen följer upp fokus på att hjälpa patienter att förändra hur de ser på kost och motion.

‘Det förändrar helt sin tankegång,’ sa McClellen. ‘Du måste vara villig att göra det och försöka göra det.’

Dr Brendon Curtis, av Great Plains General Surgery, sa att han tror att operation är ett verktyg för att hjälpa patienter att övergå till en hälsosam livsstil. Han sa att tanken att det är det ‘enkla sättet’ att gå ner i vikt kommer ofta från att vara oinformerad om processen.

Dr Michael Simonson, också av Great Plains General Surgery, säger att processen ofta börjar när vikt börjar hämma patienternas dagliga liv. De kommer sannolikt att prata med sin primärvårdspersonal, som kommer att hänvisa dem till det kirurgiska tyngdförlustlaget som gjorts upp av dietister, psykologer, läkare, apotekare och sjuksköterskor.

Sjuksköterskor Karen Waite och Vicky Gayman och nutritionisten Celie Vaughn frågar patienterna vad de har gjort för att gå ner i vikt tidigare och arbeta för att bestämma vad som orsakar dem att misslyckas. Kanske tränar de inte,
kalorier isbergssallad Det är ett viktigt ämne
kanske hoppar de från kramdiet till diet.

‘Några av våra patienter kunde skriva sin egen dietbok,’ sade Waite. ‘De’ har försökt allt. När du har 100 eller mer pund att förlora, kan du verkligen inte hålla dig med en diet så länge. ‘

Kvinnorna guidar patienten genom preop-processen, som inkluderar månader med regelbundna besök med teamet, primärvården och i vissa fall psykologer.

‘Alla måste gå igenom en psykiatrisk utvärdering’, sa Gayman. ‘Det är inte att se om du är galen, det är för att försäkra dig om att du är redo. Om du berättade att du bara förlorat din mamma, eller om ditt hus bara bränt ner, är du verkligen ett bra ställe att vara försöker detta? ‘

För vissa patienter är ett besök hos psykologen tillräckligt. Andra patienter kan behöva ytterligare besök för att säkerställa framgång.

Patienter som överväger bariatrisk kirurgi är ofta på många mediciner, så en del av preop-processen inkluderar möte med en apotekare för att bestämma vilka läkemedel som kan tas efter operationen och som kan behöva justeras.

Patienter träffas med en kirurg. Två veckor före deras operationstid börjar de ett högprotein, lågt carb pre-diet med en gräns på 800 kalorier. Patienter uppmanas att börja träna rutin om de inte redan har det.

‘De två veckorna före diet är vad jag har hört att patienter säger är det svåraste scenen,’ sa Vaughn.

McClellen sa att hon inte kämpade för mycket med pre-diet men andra patienter tycker det är oerhört svårt att begränsa intaget före operationen. Syftet med kosten är att hjälpa till att minska fettet som omger leveren, vilket gör operationen enklare. Även om det är svårt är pre-diet en viktig del av beredningen.

Vid den tidpunkten väntar patienter ofta på att försäkringsbolagets godkännande ska ha operation. Gayman sa att operationen anses vara elektiv, så företag behöver inte täcka den.

Om försäkringar inte täcker det, erbjuder Great Plains Health 65 procent rabatt för kontant betalande kunder, trots att rabatten kan vara mer om de passar vissa inkomstbehov. Kontantpriset på operationen kan vara mellan 25 000 och 40 000 dollar, om komplikationer kräver ytterligare rutiner eller längre sjukhusvistelser.

‘Det finns många variabler,’ sade Waite.

Efter operationen står patienter inför större förändringar.

‘På ytlig nivå hjälper det dig när det gäller begränsningar och hur mycket du kan ta in på en gång’, sa Curtis. ‘På en djupare och mer fysiologisk nivå har den fler effekter.’

Curtis sade att operation kan ha en djupgående effekt på problem som typ 2-diabetes eller högt blodtryck.

McClellen hade en mage gastrectomy i juni 2015. Innan operationen var hon på medicin för diabetes och högt kolesterol,
kalorier isbergssallad Det är ett viktigt ämne
och nu är hon inte heller.