hur går man ner i vikt utan att träna Det handlar om att lösa

dietmat recept Det handlar om att lösa

Gott nytt år! Har du gjort dina nyårsbeslut ännu? Kommer du att följa en ny diet eller motion regime? Har du åtagit sig att sluta röka eller undvika ämnen som försämrar din fysiska och psykiska hälsa? Har du bestämt dig för att spara mer pengar i år?

Enligt en artikel i Huffington Post Lifestyle förra veckan ska de sex senaste årens upplösningar gå ner i vikt, bli organiserade, lära sig säga nej, resa mer, spendera mer tid med familjen och lära sig en ny skicklighet eller hobby. Men som de flesta kan bevisa är det mycket lättare att göra beslut än att behålla dem.

Självförluststeorin, en psykologisk modell som lär ut att ‘själv’ definieras av hur samhället svarar på individer som definierar sig med symboler för prestation och kommunicerar den självdefinitionen med dessa symboler. Ett exempel kan vara om en person ser sig som frisk, hälsosymbolerna kan innefatta en passande kroppsbyggnad, goda kostvanor, regelbunden motion och slitage på atletisk ytterkläder. För att visa ‘symbolen’ för hälsan deltar individen i aktiviteter som projektiserar samhällsdefinitionen av hälsa.

Men i denna modell av beteendestudier visar forskning också att bara prata om dessa symboler och modellering är vissa av de aktiviteter som är tillräckliga för att ha uppnått ett mål snarare än att verkligen uppfylla det. För vissa är de goda avsikterna desamma som att uppnå det målet.

I en studie som publicerades i psykologi vetenskap i maj 2009, observerade denna självständiga färdighetsteori, att resultaten visade att ‘identitetsrelaterade beteendeintentioner som hade märkts av andra människor blev översatta till handling mindre intensivt’. Studien lade till att ‘när andra människor märker en individuell identitetsrelaterad beteendemässig avsikt, ger detta individen en tidig känsla av att ha den aspirerade till identiteten.’

År 2017 språk betyder det att säga att du ska göra något känns lika bra som att göra det.

Tanken med att fatta beslut började bara med detaljhandelskulturen för icke-ständiga annonser för dieter, nyfångad träningsutrustning och snyggt ytterkläder.

Nyårsbesluten går tillbaka till babylonierna för 4000 år sedan, när löften gjordes till sina gudar i mitten av mars sitt nya år baserat på planteringssäsongen. Babylonierna skulle observera en 12 dagars festival, krona en ny kung och lova sina gudar att de skulle betala sina skulder och återlämna lånade föremål. Rom, under Julius Caesars tid, föll med kalendern för att göra Jan. 1 till ett nytt år och observera det nya året med erbjudanden gjorda till deras många gudar och med gåvor av honung och fikon som gavs till grannar.

Tidiga kristna valde att observera det nya året genom att reflektera över tidigare misstag med ett åtagande att korrigera detsamma. Här i söderna inkluderar landsbygdstraditionerna mat med ett slag av overtro. En kvällsmiddag med svartögda ärter (för lycka), collard greener (för ekonomisk framgång), gris jowl eller en skinka av skinka (för hälsa, välstånd och framsteg) serveras med en pone cornbread (för de gyllene möjligheterna framöver) rundar ut resolutioner med lite lore.

Oavsett om du vill ha bra saker år 2018 handlar det mer om din beslutsamhet än dina resolutioner eller ritualer. Låt oss bara göra det bästa året någonsin!

Robin Smith, en tidigare ordförande i Tennessee republikanska partiet, äger Rivers Edge Alliance.

1. Om du ofta kommenterar nyhetswebbplatser kanske du redan har ett Disqus-konto. Om så är fallet klickar du på knappen ‘Logga in’ längst upp till höger i kommentarm widgeten och väljer om du vill logga in med Facebook,
hur går man ner i vikt utan att träna Det handlar om att lösa
Twitter, Google eller ett Disqus-konto.

2. Om du har glömt ditt lösenord skickar Disqus dig en länk som låter dig skapa en ny. Easy!

3. Om du inte är medlem ännu, kommer Disqus att fortsätta och registrera dig. Den är sömlös och tar ungefär 10 sekunder.

4. För att registrera, antingen gå igenom inloggningsprocessen eller klicka bara i rutan som säger ‘gå med i diskussionen’, skriv din kommentar och välj antingen en social media-plattform för att logga in eller skapa ett Disqus-konto med din e-postadress.

5. Om du använder Twitter, Facebook eller Google för att logga in, måste du vara inloggad på den plattformen för att kunna kommentera. Om du skapar ett Disqus-konto istället måste du komma ihåg ditt Disqus-lösenord. Hur som helst kan du ändra ditt visningsnamn om du inte vill visa ditt riktiga namn.

6. Var inte en stor ryck eller gör något olagligt, och du kommer att bli bra.

Chattanooga Times Free Press Kommentarer Policy

Chattanooga Times Free Press-webbplatser innehåller interaktiva områden där användare kan uttrycka åsikter och dela idéer och information. Vi kan inte och övervakar inte allt material som skickas till webbplatsen. Dessutom kontrollerar vi inte och ansvarar inte för innehåll som lämnats av användare. Genom att använda webbplatserna kan du bli utsatt för innehåll som du kan finna stötande, oanständigt, felaktigt, vilseledande eller på annat sätt invändigt. Du godkänner att du måste utvärdera och bära alla risker som är förknippade med användningen av Times Free Press-webbplatsen och innehåll på Times Free Press-webbplatser, inklusive men inte begränsat till om du borde förlita sig på sådant innehåll. Trots det ovanstående bekräftar du att vi ska ha rätt (men inte skyldigheten) att granska något innehåll som du har skickat till Times Free Press och för att avvisa, ta bort, inaktivera eller ta bort innehåll som vi bestämmer i vår eget gottfinnande, (a) följer inte villkoren i detta avtal, (b) kan bryta mot någon lag, bryta mot tredje parts rättigheter eller underlåta oss att ansvara av någon anledning, eller (c) kan ha negativ inverkan på vår offentliga image, rykte eller goodwill. Dessutom förbehåller vi oss rätten att avvisa, ta bort, inaktivera eller ta bort innehåll när som helst, av skäl som anges ovan, av någon annan anledning eller utan anledning. 512) på följande adress:
hur går man ner i vikt utan att träna Det handlar om att lösa